Brit Awards

zpěvačka Dua Lipa

Dua Lipa a její mega úspěch? Za pouhé tři roky ji znal celý svět

Dua Lipa, dvacetidvouletá zpěvačka albánského původu, je na britských ostrovech velkou senzací. To dokazuje její letošní vítězství prestižní hudební ceny Brit Awards. Tři roky ji stačily k tomu, aby o ní psal celý svět a krátká doba k tomu, aby změnila pravidla popu. Poslouchají ji jak příznivci popu, tak i posluchači alternativních žánrů. Proto se v tomto článku zaměříme na tuto mladou zpěvačku, která boří představu o tom, co je to současná populární hudba.
Koncert, ilustrační foto

Brit Awards má nové vítěze: Hlavní ceny dostali Dua Lipa a rapper Stormzy

Londýn - Zpěváci Dua Lipaová a Stormzy se ve středu večer stali hlavními vítězi hudebních cen Brit Awards, jež jsou britskou obdobou amerických cen Grammy. Nejlepší zahraniční skupinou je rocková formace Foo Fighters ze Spojených států. Nejlepší zahraničí sólovou zpěvačkou byla vyhlášena novozélandská zpěvačka Lorde, v mužské kategorii pak Američan Kendrick Lamar.
Adele se dnes v Londýně stala královnou britské hudební scény

VIDEO: Udílení cen Brit Awards ovládla zpěvačka Adele

Londýn Sedmadvacetiletá zpěvačka Adele se dnes v Londýně stala královnou britské hudební scény, když při udílení hudebních cen Brit Awards získala hned čtyři trofeje. Byla vyhlášena nejlepší britskou zpěvačkou roku a získala cenu za celosvětový úspěch, s baladou Hello vyhrála cenu za nejlepší singl a prodej 15 milionů kusů alba nazvaného 25 jí vynesl ocenění za album roku.
Adele ve videoklipu Hello.

Hudební ceny Brit Awards 2016 oznámily nominace

Londýn - Prestižní ceny britské populární hudby, které se každoročně konají již od roku 1977, oznámily na londýnském ceremoniálu letošní nominace. Mezi nominovanými nechybí Adele, Amy Winehouse či kapela Coldplay.

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy