Carlos Ghosn (Nissan)

Nissan X-Trail

Automobilka Nissan čeká letos rekordní ztrátu

Japonská automobilka Nissan Motor očekává za letošní fiskální rok rekordní provozní ztrátu 470 miliard JPY (100 miliard Kč), protože koronavirová pandemie narušila její snahy o oživení podnikání a prodej aut by se měl propadnout o 16 procent.
Renault

Renault zruší 15 tisíc pracovních míst, restrukturalizuje továrny

Francouzská automobilka Renault celosvětově zruší 15.000 pracovních míst, z toho 4600 ve Francii, restrukturalizuje továrny a jednu zruší. Kvůli koronaviru jí klesly tržby, a chce proto v příštích třech letech ušetřit dvě miliardy eur (zhruba 54 miliard Kč). Firma dnes uvedla, že zahájila jednání o svém úsporném plánu s odbory, a potvrdila tak dřívější zprávy médií.
Ilustrační foto

Nissanu prudce klesl zisk, firma zhoršila i celoroční výhled

Japonské automobilce Nissan Motor klesl kvůli slabému odbytu v prvních devíti měsících finančního roku čistý zisk meziročně o 87,6 procenta na 39,3 miliardy jenů (8,2 miliardy Kč). Firma dnes také uvedla, že snižuje odhad provozního zisku na letošní rok o 43 procent na 85 miliard jenů. Nissan se stále vzpamatovává ze skandálu kolem svého bývalého ředitele Carlose Ghosna.
Carlos Ghosn

Automobilka Nissan zažalovala bývalého šéfa Ghosna, chce po něm 10 miliard jenů

Japonská automobilka Nissan Motor zažalovala svého bývalého šéfa Carlose Ghosna. Viní ho z podvodného jednání a korupce a požaduje odškodné deset miliard jenů (asi dvě miliardy Kč). Informují o tom dnes tiskové agentury. Druhá největší japonská automobilka očekává, že částka by se ještě mohla zvýšit o pokuty, které bude možná nucena zaplatit za Ghosnovo chování regulačním úřadům.
Carlos Ghosn

Kdo pomohl Ghosnovi utéct? Vydán zatykač i na exčlena Zelených baretů

Japonské úřady dnes vydaly zatykač na bývalého člena amerických speciálních sil a další dva muže. Jsou podezřelí z toho, že pomohli bývalému šéfovi automobilky Nissan Motor Carlosovi Ghosnovi při útěku z Japonska. S odvoláním na japonskou prokuraturu o tom dnes informovala agentura Reuters.
Renault

Aliance není mrtvá. Nissan a Renault popírají zprávy o ukončení spolupráce

Francouzská automobilka Renault a její japonský partner Nissan Motor popírají, že jejich alianci hrozí rozpad. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Zprávy o blížícím se ukončení aliance, do které patří i japonská automobilka Mitsubishi Motors, se objevily v některých médiích. Akcie firem na to zareagovaly propadem na několikaletá minima. Od konce roku 2018, kdy byl v Japonsku zadržen hlavní šéf aliance Carlos Ghosn, akcie odepsaly už asi 40 procent.
Carlos Ghosn

"Uprchlík" Ghosn nesmí opustit Libanon, Interpol vydal varování červeného stupně

Libanonská prokuratura zakázala bývalému šéfovi japonské automobilky Nissan Motor Carlosi Ghosnovi opustit zemi. Informují o tom zahraniční média. Ghosn do Libanonu uprchl minulý týden z Japonska, kde čelí obvinění z finančních podvodů. Prokuratura si dnes Ghosna předvolala na žádost, kterou v souvislosti s Ghosnovým případem Libanon obdržel od mezinárodní policejní organizace Interpol.
Carlos Ghosn

Obelhala soud? Japonsko vydalo zatykač na manželku Ghosna

Japonské úřady dnes vydaly zatykač na Carole Ghosnovou, manželku bývalého předsedy správní rady automobilky Nissan Carlose Ghosna. Ghosnová, která v současné době pobývá v Libanonu, čelí podezření z křivé výpovědi, informovala agentura Reuters.
Carlos Ghosn

Bizarní útěk z Japonska: Ghosnovi pomohl zaměstnanec turecké firmy

Bývalý předseda správní rady japonské automobilky Nissan Motor Carlos Ghosn mohl uprchnout z Japonska i díky jednomu zaměstnanci turecké firmy MNG Jet, která pronajímá letadla. Firma dnes uvedla, že její letadla byla využita protiprávně a že už v této věci podala trestní oznámení. Její zaměstnanec se mezitím přiznal, že dokumenty o pronájmu letadel zfalšoval tak, aby se v nich jméno bývalého šéfa Nissanu neobjevilo, uvedla dnes agentura Reuters.
Carlos Ghosn

Japonská policie vtrhla do domu Ghosna, ten pláchl ze země. Poprask i v Turecku

Japonská prokuratura dnes provedla domovní prohlídku v tokijském domě, který před útěkem do Libanonu obýval bývalý předseda správní rady japonské automobilky Nissan Motor Carlos Ghosn. V Japonsku měl Ghosn stanout před soudem kvůli obvinění z finančních deliktů, mimo jiné z podhodnocování příjmů ve finančních výkazech.
Carlos Ghosn

Exšéf Nissanu na útěku. Ghosn se objevil v Libanonu, Japoncům poslal řízný vzkaz

Bývalý předseda správní rady japonské automobilky Nissan Motor Carlos Ghosn uprchl z Japonska do Libanonu. Dnes prohlásil, že neutekl před spravedlností, ale před nespravedlností a politickou perzekucí. V Japonsku měl stanout před soudem kvůli obvinění z finančních deliktů, včetně podhodnocování příjmů ve finančních výkazech. Ghosn má mimo jiné libanonské občanství.
Nissan X-Trail

Nissan jde ke dnu. Automobilce klesl provozní zisk o 70 procent

Japonské automobilce Nissan Motor ve druhém finančním čtvrtletí klesl provozní zisk o 70,4 procenta na 30 miliard jenů (6,4 miliardy Kč). Společnost se potýká s poklesem prodeje a s negativními důsledky obvinění bývalého předsedy správní rady Carlose Ghosna z finančních deliktů. Výhled provozního zisku na celý finanční rok pak firma snížila na nejnižší hodnotu za posledních 11 let.
Renault

Automobilku Renault těžce zasáhl skandál Ghosn, zisk spadl o víc než polovinu

Francouzské automobilce Renault klesl za prvních šest měsíců letošního roku čistý zisk o více než polovinu na 970 milionů eur (24,8 miliardy Kč). Hospodaření negativně ovlivnila slabá poptávka po autech a hluboký propad zisku jejího aliančního partnera, japonského Nissanu, v důsledku skandálu Carlose Ghosna. Nižší byly i příjmy a automobilka v prohlášení současně varovala, že příjmy mohou klesnout i za celý letošní rok.
Renault Sport Day v Kopřivnici

Policie vtrhla do centrály Renaultu, kvůli svatbě na zámku Versailles

Centrálu francouzské automobilky Renault v Boulogne-Billancourt u Paříže prohledává od rána policie. Informace médií firma později bez dalších podrobností potvrdila a dodala, že s úřady plně spolupracuje. Zásah má podle médií souvislost s aférou bývalého šéfa firmy Carlose Ghosna.
Renault

Renault dostal košem. Nissan odkládá jednání o prohloubení aliance

Japonská automobilka Nissan Motor odloží jednání o prohloubení aliance se svým francouzským partnerem Renault. Místo toho se zaměří na vlastní oživení. Na výroční valné hromadě to dnes oznámil generální ředitel Nissanu Hiroto Saikawa. Akcionáři také schválili nový systém výborů, které mají dohlížet na řízení firmy, a potvrdili Saikawovi křeslo ve správní radě.

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na většině území na jednu noc odezní. Výstraha ale platí dál

Mrazivé počasí během nadcházející noci na většině území odezní, ale pro jeden kraj zůstává v platnosti výstraha před mrazem ve vegetačním období. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy