Centrum současného umění DOX

Ve Veletržním paláci proběhne komentovaná prohlídka výstavy Magdalény Jetelové.

Galerie a divadla na Praze 7 budou mít otevřeno zdarma

Praha – DOX, Veletržní palác nebo Studio Alta. Více než pětatřicet míst na území Prahy 7 se na jeden večer, 6. dubna, zdarma otevře veřejnosti. Nejenom galerie a divadla, ale i umělecké ateliéry nebo kavárny a mnoho zajímavých lidí. Akce s názvem Art District 7 bude probíhat ve večerních hodinách.
Vlevo Gabriela Těthalová: Proces transformace, 2017

Výstava ateliéru UMPRUM dokládá, že současná malba není závislá pouze na plátně

Praha – Co dnes znamená malba? Tuto otázku předkládá k zamyšlení výstava s názvem Materiál 307, která začala dnes, 10. února v Centru současného umění DOX. Výstava představuje to nejlepší, co vzniklo v posledních šesti letech v Ateliéru malby na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. Pod vedením Jiřího Černického vznikají malířská díla nabývající nejrůznějších podob.
Interiér vzducholodi Gulliver

Na střeše Centra současného umění DOX přistála vzducholoď

Praha – O tomto víkendu 10. a 11. prosince bude oficiálně zahájen provoz jedinečného místa pro setkávání současného umění a literatury. Na střeše Centra současného umění DOX v pražských Holešovicích totiž vyrostla ocelovo-dřevěná konstrukce připomínající tvar vzducholodě. Nese jméno Gulliver a jejím autorem je uznávaný architekt Martin Rajniš.
Expozice Stanislav Libenský Award 2016 v DOXu

Stanislav Libenský Award představuje to nejlepší od mladých sklářů

Praha – Pestré a neotřelé přístupy ke sklu. Ty nejlepší absolventské práce studentů vysokých uměleckých škol. To je prestižní mezinárodní soutěžní výstava Stanislav Libenský Award, která se letos koná po osmé. V Centru současného umění DOX můžete až do 14. listopadu obdivovat šestatřicet děl mladých umělců z osmnácti zemí světa.
Centrum současného umění DOX

REPORTÁŽ: UPFRONT - váleční fotoreportéři tak daleko, tak blízko

Praha – Paradoxně na apríla začíná výstava představující ne zrovna veselé téma. V Centru současného umění DOX totiž vystavuje třiadvacet válečných fotoreportérů pocházejících ze španělsky mluvících zemí, kteří se vydávají na místa, na něž se nikomu jinému nechce. Tedy do těch nejnebezpečnějších zón konfliktu na Blízkém Východě, v Africe či Latinské Americe.
Výstavní projekt DUŠE PENĚZ v Centru současného umění DOX

DOX přivítá na Apríla válečné fotoreportéry s výstavou UPFRONT

Praha - S pracemi válečných fotoreportérů se setkáváme každý den, aniž bychom si to třeba uvědomovali. Je to práce velice nebezpečná, avšak jistě záslužná. Výstava UPFRONT: Váleční fotoreportéři, která bude k vidění od 1. dubna v pražském Centru současného umění DOX, představí nejen fotografie několika z nich a zavede tak do nebezpečných předních linií.
Výstavní projekt DUŠE PENĚZ v Centru současného umění DOX

I peníze mají duši, ukazuje výstava v DOXu

Praha - Výstava Duše peněz se zaměří na peníze jako na fenomén, jehož jsme všichni velkou součástí. Skrze obrazy, instalace, objekty, fotografie nebo videa se zahraniční i čeští umělci snaží zkoumat způsob a důsledky toho, jak je dnešní svět kolonizován prostřednictvím ekonomického modelu.
Odtržení v Centru současného umění DOX

Extrémní sociální izolace. Japonští hikikomori na scéně v galerii DOX

Praha - Mezinárodní divadelní studio Farma v jeskyni představí v Centru současného umění DOX inscenaci Odtržení/Disconnected inspirovanou fenoménem hikikomori. Představení je součástí širšího projektu zaměřeného na zkoumání fenoménu extrémní sociální izolace. Premiéra se odehraje přímo v galerii DOX 23. ledna od 19 hodin.
Barbora Bálková: Odnikud nikam / From Nowhere to Nowhere, 2012 – 2015

RECENZE: Skvělý nový svět přináší varovné poselství budoucím generacím

RECENZE - V pražském Centru současného umění DOX probíhá do 25. ledna výstava Brave New World, nazvaná podle nejslavnějšího románu anglického spisovatele Aldouse Huxleyho. Jeho dílo, do češtiny přeložené jako Konec civilizace, a také novela 451 stupňů Fahrenheita od Raye Bradburyho a 1984 od George Orwella se staly ústředními tématy této výstavy.

Aktuálně se děje

před 50 minutami

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 9 hodinami

Změna času ovlivní i noční vlaky. České dráhy upozorňují na zpoždění

Letošní čtyřdenní velikonoční volno bude o hodinu kratší, než by mohlo být. Důvodem je změna času, kdy v noci ze soboty 30. na neděli 31. března začne platit letní čas. České dráhy upozornily cestující, že noční vlaky tak naberou šedesátiminutové zpoždění. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy