Cesar Sayoc (muž který rozesílal zásilky s výbušninami)

Cesar Sayoc

Sayoc, který rozesílal balíčky s bombami, trpí psychickou poruchou

Muž zatčený v pátek americkou policií kvůli rozesílání zásilek s výbušninami adresovaných prominentním odpůrcům prezidenta Donalda Trumpa měl dlouhodobé psychické problémy, ale odmítal se léčit. Podle listu USA Today to řekl právník rodiny Cesara Sayoca, jemuž hrozí až 48 let vězení.
Cesar Sayoc

Proč není muž, který rozesílal bomby, terorista? A co je vlastně terorismus?

Washington – Američtí policisté zadrželi údajného pachatele odpovědného za poslání 13 trubkových bomb významným Trumpových odpůrcům. Je jím 56letý Cesar Altieri Sayoc, který byl s bombovými útoky spojen už v minulosti. Nicméně, prokuratura jej neoznačila za teroristu. Proč tomu tak je, vysvětluje magazín The Atlantic.
Donald Trump

Trump odmítá odpovědnost v případu dopisních bomb

Americký prezident Donald Trump si je vědom, že hlavní podezřelý v případu balíčků s výbušninou Cesar Sayoc je jeho podporovatelem, žádnou odpovědnost za jeho činy ale prý nenese. Šéf Bílého domu to v pátek řekl novinářům před odletem na večerní setkání s voliči ve státě Severní Karolína. Trump se domnívá, že jeho rétorika není na vině a že by naopak mohl být ještě ostřejší, uvedla agentura AP.
Cesar Sayoc

Cesar Sayoc. Radikál, který posílal výbušniny, může jít do vězení na 58 let

V americkém státě Florida byl dnes zatčen muž, jehož policie považuje za hlavního podezřelého v případě zásilek s výbušninami adresovaných předním představitelům Demokratické strany. Byl obviněn z pěti trestných činů a v případě odsouzení mu hrozí až 58 let vězení, řekl na tiskové konferenci ministr spravedlnosti Jeff Sessions. Ministr rovněž potvrdil předchozí zprávy médií, že zatčeným je 56letý Američan Cesar Sayoc.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

Co bude s důchody? Pavel plánuje další jednání o důchodové reformě

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy