Česká unie sportu

Ilustrační fotografie

Aktuální opatření od pondělí umožňují obnovení amatérského sportu

Mimořádná opatření schválená vládou s platností od pondělí 12. dubna, která jsou zveřejněna na webu ministerstva zdravotnictví, umožňují obnovit amatérský sport. Členové sportovních klubů, které mají formu spolku, by mohli ve skupinách po deseti trénovat v některých případech i uvnitř.
Jan Blatný

Sportovní organizace píšou Blatnému. Chtějí otevření, navrhly zkušební projekt

Lídři českého sportu se spojili a apelují, aby i ve čtvrtém rizikovém stupni systému PES fungovala vnitřní sportoviště. V dopise ministru zdravotnictví Janu Blatnému, který podepsali předsedové Národní sportovní agentury (NSA), České unie sportu (ČUS), Českého olympijského výboru (ČOV), Sdružení sportovních svazů a starostka České obce sokolské, přicházejí s myšlenkou pilotního projektu jako zkoušky, jak by sport mohl v této složité době bezpečně fungovat.
Soud, ilustrační fotografie

Boháč z kauzy sportovních dotací odmítá vinu: Všem jsem měl stejným metrem

Vinu v kauze sportovních dotací u soudu popřel i dlouholetý generální sekretář České unie sportu (ČUS) Jan Boháč. Obžaloba mu vyčítá, že v souladu s přáním šéfa ČUS Miroslava Jansty zařídil jakožto člen expertní komise ministerstva školství zvýšení dotací pro unii, ačkoliv byl ve střetu zájmů. Boháč řekl, že všem žadatelům měřil stejným metrem a že se pouze snažil napravit pochybení ministerských úředníků. Vypovídat dnes krátce začal i Jansta, vinu rovněž odmítl.
sport

Ztráta kolem 50 milionů korun. Takhle draho přijde český sport koronavirus

Aktuální pandemie koronaviru zasáhne samozřejmě všechny části společnost, sport nevyjímaje. Česká unie sport (ČUS) v čele s Miroslavem Janstou v úterý oznámila, kolik český sport ztratí kvůli viru a nemoci COVID-19, který způsobuje. I ČUS se samozřejmě musí řídit nařízeními vlády, které přišly v souvislosti s koronavirem, tedy s celostátní karanténou a zákazem shromažďování osob. Na základě toho tak totiž musela uzavřít nejen areál v Nymburku, ale třeba i plavecký stadion v Podolí a nevylučuje se, že kvůli pandemii vzniknou problémy u klubů tělovýchodné jednoty. To všechno podle propočtů ČUS znamená, že český sport přijde kvůli koronaviru o více než 50 milionů korun.
Vrchní soud v Praze

Majetek stíhaného Jansty byl odblokován. Dokazování v dotační kauze bude problematické

Pražský vrchní soud zrušil rozhodnutí o zajištění majetku předsedy České unie sportu (ČUS) Miroslava Jansty a sekretáře organizace Jana Boháče, kteří čelí obvinění v kauze manipulací se sportovními dotacemi. Uvedla to dnes Česká televize (ČT) na svém webu. Doplnila, že majetek dalšího muže obviněného kvůli dotacím, někdejšího šéfa českého fotbalu Miroslava Pelty, odblokován nebyl.
Hušák, Aleš

Česká unie sportu prohrála spor s Hušákem, Ústavní soud stížnost odmítl

Brno - Ústavní soud odmítl stížnost České unie sportu (ČUS, dříve ČSTV), která neúspěšně žádala omluvu a odškodnění za poškození dobrého jména od Aleše Hušáka, někdejšího šéfa společnosti Sazka. Spor tak definitivně končí. Důvody odmítnutí stížnosti jsou formální - advokát nedoložil plnou moc k zastupování. ČTK to řekla mluvčí soudu Miroslava Sedláčková.
policie

Jansta v kauze dotací údajně naváděl k trestnému činu

Praha - Miroslav Jansta, předseda České unie sportu (ČUS), právník a člen ČSSD, podle policistů dopustil navádění k trestné činnosti. Konkrétně měl navádět dnes již odvolanou náměstkyni ministerstva školství Simonu Kratochvílovou nebo bývalého ředitele ministerského odboru sportu Zdeňka Břízu.
ministerstvo školství

V kauze dotací pro sport obvinila policie Janstu a ČUS

Praha - Policie dnes v kauze manipulací se sportovními dotacemi obvinila Českou unii sportu (ČUS), jejího předsedu Miroslava Janstu a generálního sekretáře Jana Boháče. Jansta předsedá i České basketbalové federaci, je členem ČSSD.
krimi

Policie ve středu zapečetila i kanceláře České unie sportu

Praha – Kvůli kauze dotací z ministerstva školství pro sport zasahovali policisté ve středu kromě Fotbalové asociace ČR, pražského magistrátu a ministerstva školství (MŠMT) také v sídle České unie sportu. Předseda unie Miroslav Jansta patří mezi zadržené.
Hušák, Aleš

Hušák se nemusí omlouvat a platit odškodné sportovcům

Praha - Bývalý šéf společnosti Sazka Aleš Hušák nemusí zaplatit dva miliony korun České unii sportu (dříve ČSTV) a omluvit se za poškození dobrého jména svazu i českého sportu obecně. Rozhodl o tom dnes pražský vrchní soud, který potvrdil loňské rozhodnutí podřízeného soudu. Zamítnutí žaloby sportovní unie je pravomocné. Proti verdiktu lze podat pouze mimořádný opravný prostředek, a to dovolání k Nejvyššímu soudu. Hušák žalobu sportovní unie i vinu za krach loterijní společnosti odmítal.
Aleš Hušák

Exšéf Sazky Hušák nemusí platit sportovcům miliony, rozhodl soud

Praha - Bývalý šéf společnosti Sazka Aleš Hušák nemusí zaplatit dva miliony korun České unii sportu (dříve ČSTV) a omluvit se za poškození dobrého jména svazu i českého sportu obecně. Rozhodl o tom dnes Městský soud v Praze, který nevyhověl žalobě sportovní unie. Rozhodnutí není pravomocné, lze se proti němu odvolat. Hušák žalobu i vinu za krach loterijní společnosti odmítal a požadoval její zamítnutí.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Izraelská armáda se chystá na evakuaci Rafáhu před plánovanou vojenskou ofenzívou

V období sílícího napětí mezi Izraelem a Íránem se izraelská armáda chystá na evakuaci palestinských civilistů z Rafáhu před plánovanou pozemní vojenskou ofenzívou do tohoto nejjižnějšího města v Pásmu Gazy. Informuje o tom deník The Wall Street Journal (WSJ).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy