Česká zbrojovka

Colt Holding Company LLC

Světový úspěch. Česká zbrojovka kupuje americký Colt

Skupina CZG - Česká zbrojovka Group SE (CZG) podepsala konečnou dohodu o převzetí americké společnosti Colt Holding Company LLC. Oznámila to dnes firma. Podle smluvních podmínek CZG získá stoprocentní podíl v Coltu za 220 milionů dolarů (4,7 miliardy Kč) v hotovosti a dále za 1,098.620 nově vydaných kmenových akcií CZG.
Ekonomika

Česká zbrojovka Group zahájila veřejnou nabídku akcií na burze

Česká zbrojovka Group SE (CZG), jejíž akcie byly od 1. června zapsány na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha, zahájila veřejnou nabídku akcií. Cenové rozpětí nabídky je 290 až 370 korun za akcii. Společnost o tom dnes informovala na videokonferenci. Investoři mohou podávat své objednávky ode dneška.
Armáda České Republiky

Obrana uzavřela smlouvu s Českou zbrojovkou, firma dodá až 39 tisíc zbraní

Ministerstvo obrany dnes uzavřelo rámcovou smlouvu s Českou zbrojovkou na nákup až 39.000 ručních zbraní. ČTK to dnes řekl mluvčí ministerstva Jan Pejšek. Od české společnosti si armáda pořídí útočné pušky Bren 2, pistole CZ P-10 nebo podvěsné granátomety. Za zbraně zaplatí až 2,35 miliardy korun, cena bude záviset na počtu skutečně objednaných kusů zbraní podle potřeb armády. Čeští vojáci už zbraně od České zbrojovky používají.
Ilustrační foto

Pracovník České zbrojovky má covid-19, výroba ve firmě pokračuje

Jeden ze zaměstnanců České zbrojovky v Uherském Brodě se nakazil novým typem koronaviru. Pracovník byl v době potvrzení nákazy již pět dní v domácí karanténě. Také další čtyři zaměstnanci, kteří byli s dotyčným v bližším kontaktu, jsou po konzultaci s Krajskou hygienickou stanicí ve Zlíně v domácí karanténě, řekl dnes ČTK mluvčí podniku Radek Hauerland.
Armáda České Republiky

Ministerstvo obrany chce nakoupit od České zbrojovky více ručních zbraní

Ministerstvo obrany chce navýšit kontrakt na dodávku ručních zbraní od České zbrojovky asi o 200 milionů korun. Od firmy bude chtít dodat zruba o 3500 zbraní více. Určeny budou pro Vojenskou policii či pro Hradní stráž. Na sněmovním výboru pro obranu to dnes řekl Lubor Koudelka, který je pověřen řízením ministerské sekce pro akvizice.
karlovarský mff

Do Varů dorazil ostrý dopis. Filmaři nechtějí, aby festival platila Česká zbrojovka

Téměř čtyři desítky českých a slovenských režisérů, herců či producentů poslali vedení karlovarského filmového festivalu otevřený dopis. Protestují v něm proti tomu, že mezi partnery festivalu je i společnost Česká zbrojovka. Podle signatářů firma svojí obchodní politikou neodpovídá idejím, na nichž stojí mezinárodní filmový festival. Mluvčí festivalu Uljana Donátová dnes na dotaz ČTK uvedla, že vedení festivalu bude otevřenému dopisu filmařů věnovat pozornost při hodnocení jeho letošního ročníku.
Zbraně

Česká zbrojovka letos zvýší tržby na rekordních 3,8 miliardy korun

Uherský Brod - Uherskobrodská Česká zbrojovka letos opět očekává rekordní tržby. Podle výsledků za prvních deset a půl měsíce roku by se měly pohybovat kolem 3,8 miliardy korun, řekl dnes ČTK viceprezident pro vnější komunikaci společnosti Radek Hauerland. Loni zbrojovka zvýšila tržby na 3,4 miliardy korun a vykázala zisk 446,4 milionu Kč. Letos bude podle Hauerlanda zisk mezi 400 a 500 miliony korun.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy