Charita ČR

Při silném zemětřesení, které zasáhlo Turecko a Sýrii, zemřelo přes 200 lidí (6. února 2023).

Charita ČR a Člověk v tísni vyhlásily sbírku pro Turecko a Sýrii

Charita ČR stejně jako humanitární organizace Člověk v tísni vyhlásila sbírku na pomoc Turecku a Sýrii, které dnes nad ránem zasáhlo ničivé zemětřesení. Obě organizace zároveň uvolnily peníze pro postižené. Vyplynulo to z informací, které jejich zástupci sdělili ČTK a zveřejnili na webu. Charitní síť i tým Člověka v tísni na místě už pomáhají.
Ilustrační foto

Charita ČR opět pomůže dlužníkům zbavit se závazků při opakování milostivého léta

Charita Česká republika opět pomůže dlužníkům zbavit se závazků při opakování takzvaného milostivého léta. Odborníci jim v 66 poradnách po celém Česku poskytnou informace, rady a praktickou podporu při vyřizování potřebných úředních záležitostí. ČTK to dnes sdělil mluvčí Charity ČR Jan Oulík. Při prvním milostivém létě se na charitní dluhové poradny obrátilo zhruba 700 zájemců, oddlužení využilo 239 z nich.
Jakub Líčka

Migrační vlna Ukrajinců bez ubytování teprve přijde, říká sekretář Charity ČR Líčka. Uprchlíkům chybí informace, tvrdí koordinátorka

Generální sekretář Charity Česká republika Jakub Líčka tvrdí, že migrační vlna Ukrajinců zasažených válkou, kteří budou v zemi hledat ubytování, teprve přijde. Zatím k nám přicházejí uprchlíci, kteří mají kam jít, postarají se o ně příbuzní či přátelé žijící u nás. „Doposud je pořád málo případů, že by Ukrajinci přijeli na nádraží a tam seděli na kufrech a nevěděli, kam jít. Vždyť i zařízení ministerstva vnitra ve Vyšních Lhotách, které poskytuje běžencům ubytování, není plné ani z poloviny,“ říká pro EuroZprávy.cz Jakub Líčka. Za nevyužitými kapacitami může podle národní koordinátorky pomoci Charity ČR v oblasti migrace Kláry Boumové stát nízká informovanost. „Pokud Ukrajinci nepřijedou na Hlavní nádraží v Praze, kde je informační stánek od magistrátu, pak při vstupu do republiky hned nevědí, na koho se mají obrátit.“

Aktuálně se děje

před 24 minutami

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy