chaty/chalupy

Chatka

Na chalupách objednávají lidé hlavně víkendové pobyty

Při objednávkách zimních a jarních pobytů na chatách a chalupách dávají lidé přednost víkendům, případně prodlouženým víkendy. Týdenní pobyty jsou ve výrazné menšině, což zatím platí i pro období jarních prázdnin. ČTK to řekl Marek Meitner, spolumajitel kroměřížské cestovní agentury Tourtrend, která nabízí pobyty ve stovkách rekreačních zařízení v České republice i zahraničí.
Voda, ilustrační fotografie

Co se starou chatou? Rekonstrukce je vždy dobrý nápad, stačí vědět, jak na to

PR článek - Možná jste zdědili starou chatu někde v zahrádkářské kolonii a ta tam nyní leží ladem a pomalu se rozpadá. Takové dědictví nikdy příliš radosti neudělá, protože je to hlavně zodpovědnost, která se dost těžko zpeněžuje. V každém případě se ale nevyplatí čekat, až se stavba sama rozpadne, daleko lépe uděláte, když ji opravíte. A pak už se můžete sami rozhodnout – necháte si ji nebo ji nyní za pěkné peníze prodáte?
Důchodci

Šest z deseti Čechů chce strávit důchod na chatě, ukázal průzkum

Vlastní rekreační chatu nebo chalupu by zvolilo 57 procent Čechů za nejlepší možné místo pro trávení penze. Podle nich jim tam vůbec nic neschází. Pokud už něco postrádají, tak jde například o internetové připojení, kulturní vyžití nebo restaurace s kavárnou v okolí. Městské prostředí pro svůj podzim života upřednostňuje 22 procent osob. Vyplývá to z průzkumu Poštovní spořitelny mezi 500 respondentů.
Byty

Studie: Zájem o chaty a chalupy roste, o byty naopak klesá

Zájem o chaty a chalupy za posledních šest týdnů kvůli opatřením proti šíření koronaviru stoupl meziročně o 13 procent, u rodinných domů klesl o 18 procent, u bytů o 37 procent. Ve třetím dubnovém týdnu byl zájem o rekreační nemovitosti meziročně dokonce více než dvojnásobný.
Krkonoše

Pronajímatelé chat chtějí uvolnění dříve než 8. června

Pronajímatelé chat a chalup v Česku žádají vládu, aby povolila provoz těchto ubytovacích zařízení už od 1. května. Pro některé z nich je poskytování ubytování hlavním zdrojem příjmu. Pokud obnoví provoz až 25. května, jak předpokládá aktuální harmonogram uvolňování vládních opatření proti šíření koronaviru, bude to mít pro řadu z nich katastrofální následky.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Princezna Kate se věnuje rodině. Vyfotila nový snímek nejmladšího Louise

Princezna Kate, která bojuje s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, se sice aktuálně nevěnuje povinnostem člena královské rodiny, ale rodinu má stále na prvním místě. Britům to dokázala v úterý, kdy její nejmladší syn Louis oslavil šesté narozeniny. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy