Daimler

Mercedes Benz S-Guard 600

Daimler zvýšil čtvrtletní zisk o 19 procent, divizi Mercedes-Benz stoupla marže

Německý automobilový koncern Daimler zvýšil ve třetím čtvrtletí meziročně čistý zisk o 19 procent na 2,05 miliardy eur (55,78 miliardy Kč). Divizi Mercedes-Benz stoupla marže díky růstu čínské poptávky po luxusních vozech. Firma z německého Stuttgartu dnes také uvedla, že očekává zisk před úroky a zdaněním (EBIT) za celý rok na stejné úrovni jako loni ale zopakovala, že odbyt a tržby budou výrazně nižší.
Ilustrační foto

Koronakrize: Daimler propustí mnohem víc zaměstnanců, než se předpokládalo

Německá automobilka Daimler musí kvůli koronavirové krizi ještě více šetřit, což bude podle jejího personálního ředitele Wilfrieda Portha stát i mnohem větší počet pracovních míst, než se předpokládalo. Přesné číslo sice Porth ani tentokrát ještě neuvedl, s deseti nebo patnácti tisíci, o nichž se hovořilo, se ale podle něj určitě nevystačí.
volkswagen

Německé automobilky chtějí státní podporu. Návrh má odpůrce, ozvala se i Merkelová

Německé automobilky, kterým kvůli koronaviru prudce klesl odbyt, se stále hlasitěji dožadují státní podpory na nákup nových aut. Požadavky klíčového sektoru německé ekonomiky, jehož pověst značně poznamenal skandál s manipulováním emisí, sice nacházejí pochopení u řady německých politiků, mají ale i mnoho odpůrců. O možných cestách z krize způsobené pandemií dnes se zástupci automobilek jednala kancléřka Angela Merkelová.
BMW

Zájem o luxusní auta roste. Automobilka BMW měla loni rekordní odbyt

Německá společnost BMW loni za celou skupinu zvýšila odbyt o 1,2 procenta na 2,52 milionu aut. Je tak největším prodejcem luxusních automobilů na světě. Na druhém místě je domácí rival Daimler, který loni prodal 2,46 milionu aut. Obě firmy přitom posouvají prodej na rekordy už několik let, zájem o silná luxusní auta je zejména v Číně, z evropských zemí pak v Německu.
Mercedes Benz S-Guard 600

Daimler má problémy, automobilka je poprvé od roku 2009 v červených číslech

Německý automobilový koncern Daimler vykázal ve druhém čtvrtletí čistou ztrátu 1,2 miliardy eur (30,7 miliardy Kč) po zisku 1,8 miliardy eur před rokem. Důvodem jsou jednorázové výdaje 4,2 miliardy eur spojené s problémy s naftovými motory a s airbagy. Ztráta byla podle dnešního sdělení společnosti první od roku 2009. Automobilka nicméně uvedla, že ve druhé polovině roku očekává citelné zlepšení.
Mercedes-Benz c nové generace

Rána pro Mercedes. Automobilku Daimler drtí emisní skandál, zhoršila prognózu

Německá automobilka Daimler ve druhém čtvrtletí vykáže horší výsledek hospodaření, než se původně domnívala. Firma kvůli problémům s naftovými automobily své značky Mercedes-Benz také v neděli zhoršila výhled zisku na celý letošní rok. Podle nového odhadu má být v letošním roce provozní zisk na zhruba stejné úrovni jako loni, kdy činil 11,1 miliardy eur (284,2 miliardy Kč). Doposud firma čekala mírný růst.
Mercedes Benz S-Guard 600

Mercedesy příliš netáhnou. Provozní zisk Daimleru klesl o 16 procent

Provozní zisk německé automobilky Daimler klesl v prvním čtvrtletí meziročně o 16 procent na 718 milionů eur (18,5 miliardy Kč). Výrobce osobních vozů Mercedes-Benz se potýká s vysokými náklady a slabším odbytem, v prvních třech měsících roku mu také na 39,7 miliardy eur klesly tržby. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení.
Volkswagen

Tajná dohoda automobilek? Eurokomise podezírá BMW, Daimler a Volkswagen

Evropská komise podezírá německé automobilky BMW, Daimler a Volkswagen, že uzavřely tajnou dohodu, která měla v letech 2006 až 2014 omezit konkurenci při vývoji technologií pro čištění emisí u naftových a benzinových osobních aut. Mohly se tak dopustit porušení antimonopolních pravidel EU, uvedla dnes EK.
Nabíjecí stanice pro elektromobily

BMW a Daimler plánují společnou výrobu elektromobilu, má být levný

Němečtí výrobci automobilů Daimler a BMW, kteří nedávno ohlásili plány společného vývoje nových technologií pro automatické řízení, spolupráci možná omezí na výrobu osobního vozu na elektrický pohon za přijatelné ceny. Montovat by se měl v Číně. Uvedl to dnes list Süddeutsche Zeitung, automobilky však odmítly informaci komentovat.
Volkswagen

Brusel dá BMW, Daimleru a VW každému pokutu miliardu eur, uzavřely tajnou dohodu

Evropská komise (EK) chce vyměřit automobilkám Daimler, BMW a Volkswagen každé pokutu jednu miliardu eur (přes 25 miliard Kč) za jejich tajnou dohodu o snížení účinnosti systému filtrace výfukových plynů. Napsal to dnes německý týdeník Der Spiegel. BMW odmítla věc komentovat, zatímco Daimler uvedl, že s úřady spolupracuje a že požádal o status spolupracujícího svědka. Volkswagen sdělil, že s úřady spolupracuje, EK se vyjádřit odmítla.

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Charles Leclerc

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

včera

včera

Petr Rada, trenér

Radovi se snížil trest za rasismus z osmi na tři měsíce. I tak je ale trenér pražské Dukly zklamaný

Původně vyslovený trest ze strany disciplinární komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) pro kouče druholigové pražské Dukly Petra Rady za rasistickou urážku vůči již bývalému kouči Brna Tomáši Poláchovi vyvolal velké debaty ve veřejném prostoru. Byl totiž rekordní, konkrétně osmiměsíční. Po verdiktu odvolací komise se ale bude moci pětašedesátiletý kouč vrátit na lavičku již po třech měsících. Zkrácení trestu i pro Duklu znamená, že se bude muset obejít bez Rady až do konce právě probíhající sezóny, jelikož zákaz činnosti mu nově vyprší až začátkem sezóny příští.

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Krycí jméno ukrajinského vojáka „Niemachny“.

V ruském zajetí: Psi žijí lépe. Ztratil jsem jakoukoli naději a vůli žít

Ukrajinský voják přezdívaný „Niemachny“, který strávil 13 měsíců v ruském zajetí, promluvil o tom, co všechno prožil, když padl do zajetí po bojích o Azovstal v Mariupolu. „V kasárnách nás bylo hodně. Byla tam dvě patra a asi půl stovky plus-minus lidí. Spali jsme vlastně na sobě, na podlaze,“ vzpomíná. A dodává hned na začátku „Rusové se snažili přimět Ukrajince střílet do vlastních zajatců.“

včera

včera

včera

včera

Vzpoura zaměstnanců RTVS: Chceme svobodnou veřejnoprávní instituci

Situace na Slovensku se rychle mění. Zaměstnanci RTVS vydali protestní prohlášení a to krátce po schválení zákona o STVR Ficovou vládou.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy