Dálnice D11

Martin Kupka

Poslední dva úseky dálnice D11 na hranici s Polskem by mohly být hotové v roce 2027

Poslední dva úseky dálnice D11 z Jaroměře přes Trutnov na hranici s Polskem by mohly být hotové v roce 2027. Poláci by svou navazující čtyřproudou rychlostní silnici S3 měli pro provoz otevřít už v roce 2024. Novinářům to dnes na konci stavby polské S3 na česko-polských hranicích řekli český ministr dopravy Martin Kupka a polský ministr infrastruktury Andrzej Adamczyk.
Dálnice D11

Otevře se nová část dálnice D11. Stavba 22 kilometrů stála 4 miliardy

Dokončovaný úsek dálnice D11 z Hradce Králové do Jaroměře se motoristům otevře 17. prosince. Stát bude 4,1 miliardy korun bez DPH. Jde o největší současnou stavbou na území Královéhradeckého kraje. ČTK to dnes řekl ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl. Na úseku u Smiřic se dnes konal den otevřených dveří.
Pražský primátor Zdeněk Hřib

Demolici mostu přes D11 prověříme, řidičům se omlouváme, uvedl Hřib

Vedení Prahy se bude zabývat demolicí mostu přes D11 v Horních Počernicích. Práce zastavily provoz na dálnici na několik dní. V současné chvíli město čeká na podrobnou zprávu Technické správy komunikací (TSK), která má most na starosti a demolici prováděla. Následně se rozhodne, jak bude postupovat dál.
Dálnice D1

V příštím roce chce stát otevřít 46,5 km dálnic, víc než letos

V příštím roce plánuje stát otevřít 46,5 kilometru nových dálnic a přes 23 kilometrů silnic první třídy. Za rok by také měla skončit modernizace dálnice D1. Na dnešní konferenci o budoucnosti českého stavebnictví to řekl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Počet kilometrů nových dálnic by tak v příštím roce měl být oproti letošku zhruba dvojnásobný.
Státní hranice České republiky

Kolona kamionů z Náchoda se protáhla na D11, později se zmenšila

Kolona kamionů mířících do Polska přes hraniční přechod Náchod se v noci na dnešek protáhla až na dálnici D11 před Hradcem Králové. Na hranici to kamiony z konce kolony na D11 měly přes 50 kilometrů. Dnes dopoledne se kolona zkrátila a její konec se posunul na čtyřpruhovou silnici kolem Hradce Králové mezi kruhové objezdy u ČKD a ve Svobodných Dvorech. ČTK to řekla mluvčí policie Lucie Konečná.
Ilustrační foto

Změny pro kamiony. Stálý zákaz předjíždění se od ledna 2020 výrazně rozšíří

Od ledna příštího roku se rozšíří zákaz předjíždění pro kamiony nad 12 tun. Platit bude bez ohledu na situaci v provozu celkem na 145 kilometrech dálnic D1, D5, D8 a D11. Dosud se zákaz vztahoval jen na 29 kilometrů na D1 a D8. Informovalo o tom dnes ministerstvo dopravy. Přes zimu navíc vedle toho platí dočasný zákaz na části dálnice D1 na Vysočině, který se vyhlašuje pouze při špatném počasí nebo hustém provozu. Dopravcům vybírání kritických úseků nevadí, uvítali by však raději proměnlivé zákazy.
krimi

Muže uštkla zmije paví. U dálnice D11 si ho vyzvedl záchranářský vrtulník

Královéhradečtí letečtí záchranáři dnes v blízkosti dálnice D11 u Chlumce nad Cidlinou na Hradecku přebírali do péče chovatele, kterého uštknul jedovatý had. U dálničního nájezdu vyzvedli z osobního auta jednapadesátiletého muže. Podle prvotních informací ho uštknula exotická zmije paví. Na svém webu to dnes uvedla policie. Vrtulník chovatele přepravil do specializované pražské nemocnice.
policie

Policie pronásledovala kradené auto. Honička skončila nehodou, D11 uzavřena

Dálnici D11 před Hradcem Králové dnes ráno uzavřela nehoda po pronásledování ukradeného auta. Po zastavení auto ještě lehce popojelo a narazilo do policejního vozu. Nikomu se nic nestalo. Řidič v odcizeném vozidle byl pod vlivem alkoholu a drog. ČTK to řekla krajská policejní mluvčí Ivana Ježková. Omezení provozu trvalo zhruba čtyři hodiny do 09:00.
krimi

Policie na D11 nasadila silnou Audi A8, zloděje aut dopadne raz dva

Dopravní policie Královéhradeckého kraje dnes na dálnici D11 nasadila do provozu speciálně vybavené osobní vozidlo Audi A8 v civilním provedení. Auto, jehož výkon je 400 koní a maximální rychlost přes 250 kilometrů v hodině, policii především pomůže odhalovat kradená auta. Hradecký kraj je jedním z tranzitních území pro převoz kradených aut ze západní Evropy do Polska. ČTK to řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.
Dan Ťok, ministr dopravy

Dostavba D11 se prodraží o 148 milionů, ŘSD podepsalo dodatek ke smlouvě

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v pondělí podepsalo se společnostmi Eurovia, Metrostav a Swietelsky dodatek ke smlouvě na dostavbu hradecké dálnice D11. Cena se zvýší o zhruba 148 milionů korun, termín dostavby se zkrátí o měsíc. Na dnešním briefingu to oznámil ministr dopravy Dan Ťok (za ANO), šéf ŘSD Jan Kroupa a zástupce firmy Eurovia Pavel Jiroušek.

Aktuálně se děje

před 3 minutami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 22 minutami

před 1 hodinou

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 1 hodinou

před 1 hodinou

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

V Česku padlo druhé pořadí Eurojackpotu. Sázející z Prahy vyhrál téměř 130 milionů korun

Čech vyhrál druhé pořadí evropské loterie Eurojackpot. Sázející z Prahy vsadil plný tiket náhodným tipem za 400 Kč včetně bonusové hry Extra 6. V pátém sloupci trefil všech 5 čísel z prvního osudí a také jedno ze dvou čísel z osudí druhého. Tím pádem v úterý 16. dubna 2024 vyhrál pohádkových 129 349 298 Kč. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy