David Michal (advokát)

Soud, ilustrační foto

Advokát Michal a podnikatel Überall prý zkrátili daně o téměř 30 milionů, žalobce navrhl trest

Státní zástupce žádá pro advokáta Davida Michala a podnikatele Ferdinanda Überalla šest a pět let vězení ze zkrácení daní o 29,8 milionu korun při prodeji pozemků v pražských Hodkovičkách. V dnešní závěrečné řeči dále navrhl, aby soud Michalovi zakázal na pět let výkon advokacie a Überallovi na stejnou dobu činnost ve statutárních orgánech firem. Oba muži vinu odmítají, obžalobu opakovaně označili za šikanu. Rozsudek soud vynese ve čtvrtek.
Jana Nečasová

Soud označil kauzu Nečasové a BIS za složitou, rozhodne za týden

Pražský vrchní soud dnes nedokázal rozhodnout ohledně Jany Nečasové (dříve Nagyové), lobbisty Iva Rittiga a jeho právníka Davida Michala, kteří čelí obžalobě v kauze údajného vyzrazení informace Bezpečnostní informační služby (BIS). Odvolací senát věc označil za komplikovanou, a rozhodnutí proto vyhlásí až za týden. Nepravomocný rozsudek loni zprostil všechny tři obžalované viny.
Soud, ilustrační foto

Zkrácení daní o 30 milionů? Advokát Michal a podnikatel Überall vinu odmítli

Advokát David Michal i podnikatel Ferdinand Überall dnes u soudu odmítli obžalobu, která je viní ze zkrácení daní o 29,8 milionu korun při prodeji pozemků v pražských Hodkovičkách. Podle obou mužů jde o šikanu ze strany státního zástupce Adama Borguly, který je obžaloval již v kauze jízdenek pro pražský dopravní podnik a Michala také v případu tunelování petrochemické firmy Oleo Chemical.
Jana Nečasová

Kauza utajované zprávy BIS: Nečasová a Rittig jsou nevinni, rozhodl soud

Soud dnes zprostil někdejší šéfku premiérova kabinetu Janu Nečasovou (dříve Nagyovou), lobbistu Iva Rittiga i jeho právníka Davida Michala obžaloby v kauze údajného vyzrazení utajované informace Bezpečnostní informační služby (BIS). V předchozím rozsudku, který vynášel jiný předseda soudního senátu, je přitom uznal vinnými. Dnešní verdikt není pravomocný, státní zástupce se obratem odvolal. Pro Nečasovou požadoval tříletý trest vězení, pro oba muže navrhoval podmínky a peněžité tresty.
Soud, ilustrační foto

Rittigův advokát David Michal čelí obžalobě, může dostat až 10 let vězení

Vrchní státní zastupitelství v Praze obžalovalo dva lidi z krácení daní při prodeji pozemků v pražských Hodkovičkách. Na webu to dnes uvedl dozorující žalobce Adam Borgula. Podle dřívějších informací se stíhání týká advokáta Davida Michala a podnikatele Ferdinanda Überalla. Michal figuruje v několika kauzách společně s lobbistou Ivem Rittigem.
krimi

Policie navrhla obžalovat advokáta Davida Michala, figuruje v Rittigových kauzách

Policie navrhla obžalovat advokáta Davida Michala z krácení daní. Dnes to uvedla Česká televize. Návrh na podání obžaloby se týká i podnikatele a Michalova spolupracovníka Ferdinanda Überalla. Případ podle ČT souvisí s prodejem pozemků v Hodkovičkách v Praze. Právníci z advokátní kanceláře MSB Legal (dříve Šachta & Partners) figurují mimo jiné v některých kauzách lobbisty Ivo Rittiga.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

17. března 2024 21:58

17. března 2024 21:20

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Zdroj: David Holub

Další zprávy