demonstrace na podporu Ukrajiny

Ilustrační fotografie.

V Německu se protestovalo proti válce na Ukrajině, vystoupila i manželka Klička

Tisíce lidí v několika německých městech dnes opět protestovaly proti ruské invazi na Ukrajinu. V Berlíně, kde se konalo hudební shromáždění na podporu Ukrajinců, bylo odpoledne na 15.000 protestujících, v Hamburku kolem 3000 a ve Frankfurtu nad Mohanem až 700. Uvedla to agentura DPA, podle které na koncertě v německé metropoli vystoupila i manželka kyjevského starosty a bývalého profesionálního boxera Vitalije Klička.
Demonstrace na podporu Ukrajiny na Václavském náměstí

Několik stovek lidí vyjádřilo v Praze podporu Ukrajině

Několik stovek lidí se dnes vpodvečer sešlo na pražském Staroměstském náměstí, aby vyjádřili podporu Ukrajině a požádali o silnější vojensko-technickou pomoc pro tento stát. Na demonstraci nazvané Křídla pro Ukrajinu zazněl od řečníků požadavek na vytvoření bezletové zóny či chvála přístupu premiéra Petra Fialy (ODS), který odjel jednat do Kyjeva.
Demonstrace na podporu Ukrajiny na Václavském náměstí

Sbírky pro Ukrajinu už vynesly přes 1,5 miliardy Kč, nejvíc v historii země

Napadení Ukrajiny ruskou armádou vyvolalo v Česku bezprecedentní vlnu solidarity. Jen na finančních sbírkách shromáždily humanitární organizace zatím přes 1,5 miliardy korun a denně přibývají další miliony. Podle dostupných informací je to nejvyšší částka, která se v Česku vybrala na pomoc lidem trpícím přírodní katastrofou či jiným neštěstím.
Proti válce na Ukrajině lidé demonstrovali i v Praze.

V Evropě se demonstrovalo proti válce na Ukrajině

V Římě, Hamburku a Paříži dnes vyšly do ulic desetitisíce lidí na protest proti ruskému vpádu na Ukrajinu. Hamburkem prošel protestní pochod, do kterého se podle odhadu policie zapojilo na 30.000 lidí, uvedla agentura DPA. Téměř stejný počet demonstrantů se sešel v Římě, kde lidé vykřikovali protiválečná hesla a kromě Ruska odsuzovali i NATO. Přes 15.000 lidí protestovalo v Paříži.
Akce na podporu Ukrajiny

Sledovali jsme ŽIVĚ: Tisíce lidí přišly na Václavské náměstí podpořit Ukrajinu

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval obyvatele evropských zemí, aby nepřehlíželi ruskou agresi proti Ukrajině. Padne-li Ukrajina, padne celá Evropa, řekl Zelenskyj prostřednictvím telemostu účastníkům dnešní demonstrace na Václavském náměstí, kterou zorganizoval spolek Milion chvilek na podporu Ukrajiny napadené ruskou armádou. Jeho výzva směřovala i k účastníkům obdobných demonstrací v dalších evropských městech.
Benefiční Koncert pro Ukrajinu

Koncert v Praze dnes získal desítky milionů korun pro válčící Ukrajinu

Benefiční koncert, který se dnes večer konal na Václavském náměstí v Praze, vynesl desítky milionů korun na pomoc válčící Ukrajině. Pořadatelé z České televize oznámili, že během více než tříhodinového koncertu se podařilo díky dárcovským DMS vybrat 22,5 milionu korun, dalších 158 milionů korun dorazilo do sbírky SOS Ukrajina neziskové organizace Člověk v tísni. Za vybranou částku zajistí humanitární pracovníci nejzákladnější potřeby pro oběti konfliktu.
Demonstrace proti ruskému vpádu na Ukrajinu

Pro Ukrajinu: Česká televize pořádá benefiční koncert z Václavského náměstí

Česká televize v úterý 1. března uspořádá speciální benefiční koncert na pomoc lidem zasaženým konfliktem na Ukrajině. Přímý přenos z Václavského náměstí v Praze odvysílá Jednička České televize od 20:10 hodin. Na koncertě vystoupí například skupiny Mig 21, Chinaski a Pražský výběr, zpěváci Marie Rottrová a Tomáš Klus či hudebníci z České filharmonie. Řada dalších umělců se do programu ještě postupně přidává. Večerem provede dvojice Světlana Witowská a Daniel Stach.
Demonstrace na podporu Ukrajiny

Stovky lidí v centru Prahy protestují proti invazi na Ukrajinu

Na pražském Václavském náměstí se v podvečer sešly stovky lidí, aby protestovaly proti ruské invazi na Ukrajinu. Demonstraci Praha stojí za Ukrajinou! pořádá česká a ukrajinská komunita s podporou hnutí Milion chvilek. Zhruba stovka lidí už protestovala proti invazi brzy odpoledne, lidé se sešli i u ruské ambasády v Korunovační ulici. Ruská armáda zahájila dnes ráno letecký i pozemní útok na Ukrajinu.
Ilustrační foto

V Praze se demonstruje na podporu Ukrajiny

Dvě desítky lidí protestují před ruským velvyslanectvím v Praze kvůli dnešnímu útoku Ruska na Ukrajinu. Demonstraci přihlížejí policisté, dva z demonstrantů osočili policisty kvůli jejich přítomnosti na akci. Jinak je však protest poklidný.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Ilustrační foto

4 podivuhodné evropské stavby, které v průvodcích nenajdete

Turistické brožury a příručky jsou skvělými pomocníky, když jste v novém městě poprvé. Pokud se ale na místo vracíte opakovaně, často Vám již novou inspiraci pro zajímavou procházku nenabídnou. Pojďme se společně podívat na místa neprávem opomíjená.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Zásah záchranářů po ruských útocích na Ukrajině

Rusko podniklo masivní útok na ukrajinskou energetickou infrastrukturu

Ukrajina v noci na pátek čelila masivnímu vzdušnému útoku, při kterém protivzdušná obrana sestřelila 84 z 99 řízených střel a dronů vypálených z Ruska, uvedla ukrajinská armáda. Ze střední a západní části země hlásily poškození tepelných a vodních elektráren. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Petr Fiala

Čeští politici nevěří, že Putin nenapadne Česko

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek prohlásil, že nemá zájem napadnout Polsko či Česko. Čeští politici ale jeho slovům nevěří a připomínají osud Ukrajiny či někdejšího šéfa wagnerovců Jevgenije Prigožina, který zemřel za záhadných okolností při pádu letadla.

před 8 hodinami

včera

Medvěd, ilustrační fotografie.

Fico chce ulehčit odstřel medvědů, kteří se přiblíží k lidem

Slovensko po odstřelu medvěda, který v březnu napadl několik lidí v Liptovském Mikuláši, plánuje další kroky ohledně této problematiky. Ficova vláda na středečním zasedání schválila návrh ústavního zákona, který má řešit zvýšený výskyt medvědů v blízkosti lidských obydlí. 

včera

Bohumil Hrabal. Foto: Hana Haplová

Legendární spisovatel Bohumil Hrabal se narodil před 110 lety

Kdo by neznal krásnou Maryšku a ukřičeného Pepina z Postřižin nebo díla jako Ostře sledované vlaky, Slavnosti sněženek či Obsluhoval jsem anglického krále. Filmovou podobu jim dal režisér Jiří Menzel, autorem knižních předloh je Bohumil Hrabal, od jehož narození uplynulo přesně 110 let. Ten pro psaní povídek a novel čerpal inspiraci ve svém vlastním životě.

včera

včera

včera

Saharský prach bude od víkendu nad ČR. Může ovlivnit sobotní maxima

Zítra začínají Velikonoce, které má podle předpovědi doprovázet velmi teplé počasí pro přelom března a dubna. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ale dnes upozornil, že odhad sobotní maximální teploty nemusí být stoprocentně přesný. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy