demonstrace proti Babišovi (Praha, Letná 23. 6. 2019)

Mikuláš Minář (vpravo)

V Praze proběhl protest, který avizoval Minář. Přišly stovky lidí

Stovky lidí dnes v Praze protestovaly proti tomu, jak vláda postupuje a komunikuje v době koronaviru. Nesli transparenty vyjadřující nedůvěru vládě a požadující otevření škol. Setkání avizoval předseda spolku Milion chvilek Mikuláš Minář jako procházku, které jsou i v době vládních opatření povoleny.
demonstrace proti Babišovi (Letná, 23. 6. 2019)

Milion chvilek prozradil témata listopadové demonstrace

Zastavení kauzy Čapí hnízdo, neschválení ústavní žaloby na prezidenta Miloše Zemana či jeho příslib abolice premiérovi Andreji Babišovi (ANO) jsou podle spolku Milion chvilek důvody k opětovnému zaplnění pražské Letné při demonstraci, kterou plánuje na 16. listopadu od 14:00. Uvedl to dnes na svém webu. Spolek, jehož poslední demostrace se na stejném místě zúčastnilo skoro 300.000 lidí, také poukázal na prezidentovo pohrdání ústavou či premiérovu slabost. O den později se budou konat akce v regionech.
demonstrace proti Babišovi (Letná, 23. 6. 2019)

O Babišovi se zase mluví v zahraničí. Co o něm řekli v turecké televizi?

Český premiér Andrej Babiš opětovně získal pozornost v zahraničí. Turecká televize TRT World v pořadu The Newsmakers mu věnovala 14 minutý úsek, ve kterém s dvěma odborníky diskutovala o tom, co znamenají protesty proti němu, co Babiš symbolizuje a zdali je nějaká možnost jeho sesazení z funkce premiéra.
demonstrace proti Babišovi (Letná, 23. 6. 2019)

Dohra demonstrace na Letné: Milion chvilek se omluví Babišovi?

Podle místopředsedy spolku Milion chvilek pro demokracii Benjamina Rolla Češi protestují proto, že se premiér Andrej Babiš nachází v pozici, ve které může ovlivnit situaci kolem svého trestního stíhání a zároveň je hrozbou pro demokratickou společnost. Roll si myslí, že demonstrace na Letné svědčí o aktivizaci občanské společnosti v Česku.

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Británie chce zastavit migraci, uprchlíky začne odvážet ze země. Sunak oznámil kdy

Podle britského premiéra Rishiho Sunaka by měla první letadla s migranty odletět z Británie do Rwandy za 10 až 12 týdnů, a od léta by měly být tyto lety pravidelné. Sunak to dnes oznámil během rozhovoru s médii během své cesty do Spojených států a Kanady.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy