Dmitrij Utkin (Vagner)

Ruská armáda, ilustrační fotografie

Rusko posiluje vojenskou přítomnost ve Středoafrické republice

Rusko posiluje svou vojenskou spolupráci se Středoafrickou republikou. Informuje o tom dnes francouzská veřejnoprávní stanice Radio France International (RFI). Rusko africké zemi ve čtvrtek darovalo několik obrněných vozů. Zároveň slíbilo, že do konce roku vyšle do země stálou vojenskou misi a na své vojenské akademie přijme stovku důstojníků středoafrické armády.
Peskov, Dmitrij

Kreml očekává propuštění Rusů, které Bělorusko viní z terorismu

Kreml očekává, že 33 ruských občanů zadržovaných v Bělorusku kvůli podezřením z terorismu bude v brzké době propuštěno. Uvedl to dnes mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Podle něj nebyla dosud zveřejněna jediná informace, která by zavdala důvod k jejich zadržování. Podle Minsku jsou muži ruští žoldnéři, kteří měli zemi před volbami destabilizovat.
Ruská armáda, ilustrační fotografie

Bělorusko podezírá ruské žoldnéře, že chystali teroristické činy

Bělorusko dnes uvedlo, že podezírá skupinu údajných ruských žoldnéřů, kterou zadrželo předchozí den, že chystali teroristické činy před srpnovými prezidentskými volbami. Bělorusko si kvůli tomuto incidentu předvolalo ruského velvyslance, aby poskytl vysvětlení, informovala agentura Reuters s odvoláním na běloruské ministerstvo zahraničí.
Ilustrační foto

Rusko poslalo stíhačky do Libye. Chce rozšířit vliv v Africe, varuje armáda USA

Rusko rozmístilo v Libyi stíhačky na podporu maršála Chalífy Haftara, který ovládá východ této severoafrické země. Dnes to podle agentury AFP oznámilo velitelství amerických sil v Africe (AFRICOM), které sídlí v německém Stuttgartu. Haftar soupeří o moc s vládou premiéra Fáize Sarrádže, která se nachází v Tripolisu a kterou uznává OSN.
Ruská armáda, ilustrační fotografie

V Libyi operuje ruská Vagnerová armáda. Experti předali zprávu Radě bezpečnosti OSN

Experti OSN ve své zprávě o dodržování zbrojního embarga v Libyi konstatovali, že v Libyi působí členové ruské takzvané Vagnerovy skupiny. Odborníci zprávu, do níž měla možnost nahlédnout agentura AFP, předali Radě bezpečnosti OSN. Podle dokumentu jsou v Libyi také bojovníci ze Sýrie, kteří mají podpořit síly maršála Chalífy Haftara.
Recep Tayyip Erdoğan

Ruští žoldnéři v Libyi? Turecko už nebude mlčet. Erdogana rozzlobil výrok Moskvy

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan dnes prohlásil, že Turecko už nebude mlčet o ruských žoldnéřích přítomných v Libyi, kteří podporují východolibyjské jednotky polního maršála Chalífy Haftara. Reagoval tím na poznámku Moskvy z dnešního rána, kdy vyjádřila obavy z možného vyslání tureckých vojáků do Libye, kteří by podporovali Haftarovy nepřátele. Informovala o tom agentura Reuters.
Chalífa Haftar

Rusko zneužívá konflikt v Libyi pro svoje zájmy, hromují USA

Rusko podle Spojených států zneužívá konfliktu v Libyi pro svoje cíle na úkor místních obyvatel. Po nedělním setkání americké delegace s vůdcem východolibyjských sil polním maršálem Chalífou Haftarem to v noci na dnešek ve vyjádření napsalo americké ministerstvo zahraničí. Moskva svou účast v konfliktu dlouhodobě popírá.
Ruská armáda, ilustrační fotografie

Vagnerova armáda pozabíjela novináře? Rusko smetlo závěry vyšetřování

Ruské úřady dnes popřely závěry soukromých vyšetřovatelů někdejšího oligarchy Michaila Chodorkovského, podle nichž je vražda tří ruských investigativních novinářů ve Středoafrické republice spojena s činností ruských žoldnéřů v této zemi. Moskva trvá na tom, že Rusové zemřeli při loupežném přepadení, napsala ruská redakce zpravodajského serveru BBC.
Ruská vlajka

Záhadná otrava exčlena Pussy Riot. Proč ho chtěli zlikvidovat? Exmanželka cosi naznačila

Moskva - Ruská protestní skupina Pussy Riot se domnívá, že otrava jejího zakladatele a bývalého vůdce Pjotra Verzilova souvisí s kauzou smrti tří ruských novinářů ve Středoafrické republice. Oznámila to ruská média. V Africe byli letos v červenci zabiti tři novináři v čele s investigativcem Orchanem Džemalem, v Rusku dobře známým. Natáčeli údajně snímek o ruských žoldnéřích bojujících v Sýrii a Iráku.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel se v Česku nadále šíří. Nejvíce mezi náctiletými

V Česku bylo během minulého týdne evidováno 1476 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). V letošním roce již bylo odhaleno 9 370 případů pertuse.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy