domácí zvířata

Kočky

Velká Británie hlásí další případ zvířete nakaženého koronavirem

Po celém světě se doposud vyskytlo jen pár případů, kdy byla zvířata pozitivně testována na covid-19. Mezi pozitivní případy patří samice tygra z newyorské zoologické zahrady, dva psi z Hongkongu a dvě kočky v Belgii. Nyní odborníci informovali o další potvrzené nákaze u kočky z Velké Británie.
Krajta, autor: Tigerpython

Australskou seniorku k smrti vyděsila pětimetrová krajta +VIDEO

Jako ostřílený odborník na odchyt hadů je Australan Tony Harrison zvyklý, že mu volají vyděšení lidé a tvrdí, že mají před domem pětimetrového hada. Ale dáma, která telefonovala v pondělí, poprvé v jeho životě nepřeháněla, napsal server The Guardian.
Labrador - ilustrační fotka

Ztracený pes se vrátí domů k majiteli díky aplikaci

Nová aplikace pomůže majitelům i nálezcům sdílet informace o ztracených a nalezených psech a zjednoduší tím jejich návrat domů. Aplikace by měla prozatím částečně nahradit centrální registr psů, který má vzniknout od roku 2022. Jedná se o databázi, kterou spustila na svém webu Státní veterinární správa (SVS).
Pes, ilustrační fotografie

Máte psa? Pravidla chovu se nejspíš znovu zpřísní

Pravidla pro chov psů se asi opět zpřísní, hlásit veterinární správě bude třeba chovy od tří a více fen. Nyní tato povinnost platí pro chov pěti a více fen. Štěňata bude možná třeba podle dnešních poslaneckých úprav očipovat do tří měsíců jejich věku. Zpřísnění zřejmě Sněmovna zavede kvůli takzvaným množírnám, tedy místům, kde jsou chováni psi nebo další zvířata kvůli zisku z jejich prodeje.
Max a Duke berou výchovu chlapce Liama vážně.

RECENZE: Tajný život mazlíčků 2 je hyperaktivní, nesoustředěný, špatný. Děti ale baví.

RECENZE – Na otázku, co dělají naši miláčci, když opustíme byt, odpověděl už 3 roky starý animák od tvůrců Já, padouch a Mimoňů. Nenáročná, ale zábavná vykrádačka na Příběh hraček, jen se psy, vydělala slušný balík. Dvojka tak byla nevyhnutelná. A i když finančně nebude Tajný život mazlíčků 2 žádný propadák, pokud nejste rodič, vyhněte se filmu radši obloukem.
Kočky

Osm let vězení za týrání zvířat. Sněmovna podpořila novelu zákona

Až osmileté vězení za týrání zvířat nebo provozování množíren či zákaz chovu zvířat má přinést poslanecká novela, kterou dnes Sněmovna v prvním kole podpořila. Zejména zástupci ANO a ODS doporučovali normu zpřesnit a některé sankce zmírnit s ohledem na tresty za jiné závažné zločiny. Novelou se budou zabývat ústavně právní a zemědělský výbor dolní komory, dostaly na to téměř tři měsíce místo obvyklých dvou.
Steak

Hmyz místo masa. Dokážeme se někdy obejít bez burgerů či steaků?

Splní se jednou sen všech vegetariánů, veganů a jiných zastánců alternativních přístupů ke stravování a přestanou lidé jíst maso? Toť otázka! Nicméně dokud budou převládat morální argumenty nad těmi racionálními, nelze očekávat v dohledné době žádnou změnu. Nic si nenalhávejme většina z nás víc řeší to, co nám chutná, než nějaká "práva" zvířat. A proto by příznivci jídelníčku bez masa měli hledat spíše oporu v technické revoluci, než v emotivní kampani zobrazující nelidské zacházení s dobytkem. Informoval o tom server Theatlantic.com.
Pes, ilustrační fotografie

Proč se psi tak rádi válí ve výkalech?

Ten pocit bezmoci zná každý, kdo má psa. Vezmete svého čtyřnohého miláčka do lesa, aby se proběhl na čerstvém vzduchu, když v tu chvíli pes cosi zavětří, bleskurychle se převalí na záda v onom "něčem" se začne povalovat. To "něco" bývá dost často výkal. Proč to dělá?
Vánoce

Sváteční trable: Jsou vánoční stromy pro kočky a psy jedovaté?

Řada lidí si uvědomuje, že některé sváteční rostliny, jako je jmelí a cesmína, jsou pro domácí mazlíčky jedovaté. Ale co ta nejobyčejnější sváteční „rostlina" - vánoční stromek? Lidi po celém řeší problémy, když jim domácí zvířata shodí nebo roztrhají dárky. Ale co se stane těm domácím mazlíčkům, kteří se rozhodnou strom okusovat?
Pes s majitelkou - ilustrační fotka

Recept na dlouhověkost odhalen? V životě budete potřebovat jen jednu věc

Šťastný a spokojený život. kdo by po něm netoužil? Nicméně příroda ne každému připravila stejný věk dožití. Lidé se už odpradávna snaží najít elixír mládí, podle vědců na něj narazili už dávno. K prodloužení života vám totiž postačí jedno - čtyřnohý mazlíček, který je nejlepším přítelem člověka.
Kočky vs. Psi

VIDEO: Je silnější kočka nebo pes?

Pokud máte doma psa a kočku, už víte, že jsou každý jiný. Pes se mazlí, kočka jen když chce. A i když vyrůstají spolu, neubrání se občasným soubojům. Často pak kočka zbije psa. Někdy se však něco povede i psovi.

Aktuálně se děje

před 4 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 29 minutami

před 37 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

Zdroj: Martin Pleštil

Další zprávy