Erdogan Bilal

Uprchlíci, ilustrační foto

Řecko zastavilo na hranici s Tureckem 24 tisíc uprchlíků, politici EU kritizují Erdogana

Řecká policie a armáda od soboty k pondělnímu večeru zabránily asi 24.000 pokusům o ilegální překročení hranice z Turecka migranty a zatkly kvůli tomu na 183 běženců. Do oblasti řecko-turecké hranice jedou dnes vrcholní představitelé EU, kteří se snaží řešit spor s Ankarou poté, co Turecko koncem minulého týdne přestalo bránit migrantům v odchodu dále do Evropy.
Turecká armáda (Turkish Army)

Syrská armáda ovládla strategickou dálnici. Rusko-turecká jednání zkrachovala

Syrská armáda a její spojenci vybojovali zbývající úsek klíčové dálnice mezi Damaškem a severosyrským Halabem (Aleppem). V minulých dnech při bojích o tuto trasu zahynuly desítky lidí. Jak dnes informovala agentura Reuters, dálnice M5 se tak ocitá pod kontrolou vládních sil poprvé od roku 2012. Povstalci podporovaní Tureckem dnes na severu Sýrie sestřelili syrský armádní vrtulník.
Vladimir Putin, prezident Ruské federace

Merkelová, Putin, Macron a Erdogan se dnes kvůli Sýrii sejdou v Turecku

V tureckém Istanbulu se dnes ke čtyřstranným jednáním o Sýrii sejdou turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, ruský prezident Vladimir Putin, francouzský prezident Emmanuel Macron a německá kancléřka Angela Merkelová. Jednat budou o politickém procesu, který by vedl k ukončení syrské války, a o tom, jak zabránit humanitární katastrofě v syrské provincii Idlib. Ta je poslední opoziční baštou v zemi.
Turecká policie

Novinář rozpuštěn v kyselině? Turci hledali stopy na konzulátu, šíří se divoké teorie

Turečtí policisté dnes ráno po devíti hodinách dokončili práci na saúdskoarabském konzulátu v Istanbulu, kde od pondělka hledali stopy v případu zmizení novináře Džamála Chášakdžího. Podle prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana vyšetřovatelé pátrali i po toxických látkách. V Saúdské Arábii se dnes kvůli zmizení žurnalisty kritického k vládnoucí elitě sešel americký ministr zahraničí Mike Pompeo se saúdským králem Salmánem.

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Na Tachovsku zasahovala policie ve škole. Zadržela jednu osobu

Policie v úterý po poledni zasahovala v jedné ze škol na Tachovsku v Plzeňském kraji. Zadržela mladého muže, který měl vyhrožovat dvěma osobám. Další podrobnosti k případu se policie teprve chystá zveřejnit. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy