Eva Samková

Eva Samková

Adamczyková se ve Švýcarsku dočkala své prvního pódia v SP po pauze zapříčiněné zraněním

Snowboardcrossařka Eva Adamczyková si ve čtvrtek dokázala dojet pro první medaili v rámci Světového poháru, přičemž se tak stalo poprvé od návratu po jejím zranění z prosince 2021. Ve švýcarském Veysonnaz totiž skončila na druhém místě poté, co ve finále nestačila na Britku Charlotte Bankesovou. Česká reprezentantka na ni ztratila šest setin. Pro vítěznou Britku to pak byl již pátý závod Světového poháru v řadě, který ovládla. 
Eva Samková

Je rozhodnuto. Eva Samková se Zimních olympijských her v Pekingu nezúčastní

Prakticky od poloviny prosince, kdy se česká snowboardcrossařka Eva Samková zranila tak nešťastně, že si zlomila oba kotníky, visel nad touto českou sportovkyní jeden veliký otazník. A to takový, zda se zúčastní blížících se Zimních olympijských her v Pekingu. Držitelka zlaté medaile ze Soči 2014 a bronzové z Pchjongčchangu 2018 sice dávala na přelomu kalendářního roku fanouškům naději, že se stihne do sportovního svátku dát dohromady, poté, co se ale nakazila covidem, musela se odložit její kontrola v Rakousku. Nyní sama závodnice ve svém prohlášení pro média potvdila, že se letošních Her nakonec nezúčastní a do této sezóny už nezasáhne.
Eva Samková

Na úvod Světového poháru výhra v Montafonu! Samková vykročila úspěšně k obhajobě

Česká snowboardcrossařka Eva Samková nemohla sezónu Světového poháru, ve které obhajuje celkové vítězství v té loňské, lepším způsobem. V rakouském Montafonu, kde se tedy v pátek konal první závod nové sezóny 2019/2020, totiž Eva Samková triumfovala. Připsala si tak své čtrnácté vítšzství v rámci Světového poháru vůbec. Pokud budeme počítat i závěr loňského ročníku, páteční výhra znamená, že je to pro Samkovou již třetí vítězství v řadě.
Eva Samková

Snowboardistka Samková vrátila americké soupeřce páteční porážku. V Cervinii druhý závod vyhrála

Cervinia - V pátek odstartoval Světový pohár ve snowboardcrossu a tudíž tak sezóna 2018/19 začala i pro olympijskou vítězku z roku 2014 Evu Samkovou. Zatímco ta i přes problémy s ramenem vstoupila do této sezóny výtečným druhým místem, přičemž nestačila pouze na Američanku Lindsey Jacobellisovou, v sobotu tentokrát česká reprezentantka tuto porážku Američance vrátila se vší parádou. Obě dvě závodnice se tak po prvních dvou závodech dělí o prvenství v průběžném celkovém pořadí.
Ester Ledecká

"Zlatá obojživelnice" Ledecká má další vítězství, kolegy nechala daleko za sebou

Nejlepším Armádním sportovcem roku 2018 se s převahou stala dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká. Šampionka ve snowboardingu i sjezdovém lyžování v anketě Dukly, jejíž výsledky byly dnes vyhlášeny v Praze, získala 708 bodů. Nechala o více než sto bodů za sebou snowboardcrossařku Evu Samkovou, jež byla na ZOH v Pchjongčchangu bronzová. Třetí příčku v hlasování obsadil kanoista Martin Fuksa, dvojnásobný mistr Evropy a majitel dvou medailí z mistrovství světa.
Eva Samková

Nervydrásající závod! Evě moc fandím. Politici gratulují Samkové k bronzové medaili

Pchjongčchang/Praha - Eva Samková získala ve snowboardcrossu pro Českou republiku další cenný kov. Po biatlonistech Veronice Vítkové a Michalu Krčmáři, kteří získali bronzovou respektive stříbrnou medaili, přidala čtyřiadvacetiletá Samková další bronzovou medaili. Její úspěch nenechal chladnými ani české politiky, kteří ji na sociálních sítích gratulovali k výbornému výkonu.

Aktuálně se děje

před 4 minutami

před 36 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 2 hodinami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 5 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy