Evropská centrální banka

Evropská měna EURO, ilustrační fotografie

Evropská centrální banka zvýšila základní úrok, chce zmírnit inflaci

Evropská centrální banka (ECB) podle očekávání zvýšila svou základní úrokovou sazbu o 0,5 procentního bodu na 2,50 procenta. Rada guvernérů ji zvýšila počtvrté za sebou, tentokrát už ale méně než na posledních dvou zasedáních. Zpřísňováním měnové politiky se ECB snaží dostat pod kontrolu inflaci. Ve svém dnešním oznámení také uvedla, že úroky ještě bude zvyšovat a nastínila plány na snížení své rozvahy, s čímž počítá od března.
Christine Lagardeová

Oživení evropské ekonomiky zbrzdily obnovené restrikce, uvedla Lagardeová

Obnovená opatření proti šíření koronaviru zbrzdila oživení evropské ekonomiky. Návrat hospodářské aktivity na předkrizovou úroveň tak nelze očekávat dříve než v polovině příštího roku. Uvedla to šéfka Evropské centrální banky (ECB) Christine Lagardeová v rozhovoru s francouzským listem Le Journal du Dimanche.
ECB by kvůli koronaviru mohla přikročit k novým stimulům

ECB by kvůli koronaviru mohla přikročit k novým stimulům

Evropská centrální banka (ECB) dnes bude jednat o své měnové politice. Podle analytiků by se její představitelé mohli dohodnout na nových stimulačních opatřeních, aby kompenzovali negativní hospodářské dopady nového koronaviru. Jednou z možností je snížení depozitní úrokové sazby hlouběji do záporného pásma.
Sídlo Evropského parlamentu

Europoslanci mají na začátku února napilno. Čím se zabývají?

Komentář - Evropský parlament, který má kvůli brexitu od minulého pátku o 46 poslanců méně, čeká poměrně krušný týden. Europoslanci dotčených parlamentní výborů budou diskutovat na téma koronaviru a v tomto smyslu na ochranu veřejného zdraví, dalším bodem bude slyšení předsedkyně Evropské centrální banky, debata o budoucím vztahu EU se Spojeným královstvím a mnohem víc. Na řadu opět přijde i problematika zneužívání unijních dotací nebo obchodní dohoda s Vietnamem.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 24 minutami

před 34 minutami

před 54 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

Dezinformátor Zítko se hledá. Policie vyhlásila pátrání

V středu 19. dubna se Pavel Zítko, obviněný z trestného činu šíření poplašné zprávy, nedostavil k okresnímu soudu v Chomutově. Proto se dnes objevil v pátrání Policie České republiky.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy