exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)

exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)

Dostane doživotí? Proces s útočníkem na hráče Dortmundu spěje ke konci

Devětadvacetiletý Němec, který loni trojicí bomb zaútočil na autobus fotbalistů bundesligové Borussie Dortmund, by měl podle svých obhájců ve vězení strávit méně než deset let. Navrhli to dnes v závěrečné řeči soudu v západoněmeckém Dortmundu. Obžaloba pro Sergeje W., který se k činu už dříve přiznal, požaduje doživotí.
exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)

Útok v Dortmundu? Panika, strach, šok. Fotbalisté mají následky dodnes, zaznělo u soudu

Berlín - Fotbalisté Borussie Dortmund dnes před soudem v tomto západoněmeckém městě vypovídali jako svědci v případu loňského bombového útoku na jejich týmový autobus. Hovořili o strachu, jaký v ten moment zažívali, i následcích, které si někteří z nich nesou dodnes. Obžalovanému Sergeji W., který se k činu přiznal, za útok hrozí doživotní vězení.
exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)

Muž se doznal k bombovému útoku na fotbalisty Borussie Dortmund

Dortmund - Muž obžalovaný z loňského bombového útoku na tým Borussie Dortmund se dnes u soudu k činu přiznal. Elektromechanik Sergej W., který v době útoku pobýval ve stejném hotelu jako fotbalisté, jednal podle vyšetřovatelů z chamtivosti a na útoku se snažil vydělat.
Německá policie, ilustrační fotografie

K útoku v Dortmundu se hlásí krajní pravice, fotbalisté unikli smrti jen o vlásek

Dortmund - List Bild am Sonntag dnes napsal, že kdyby nálož v Dortmundu explodovala o vteřinu dřív, byly by oběti na životech. Pachatel či pachatelé teroristického útoku jsou stále na svobodě a policie zatím marně pátrá. Berlínský list Tagesspiegel informoval, že dostal e-mail, v němž se k útoku v Dortmundu hlásí extrémně pravicová skupina.
Německá policie, ilustrační fotografie

Vyšetřování útoku v Dortmundu vázne: Ani u jednoho z podezřelých nejsou důkazy

Dortmund - Němečtí vyšetřovatelé nemají ani u jednoho z dvojice původně podezřelých důkazy, že by stáli za útokem na fotbalisty Dortmundu. Jisté je zatím pouze to, že trojici bomb sestavoval profesionál. Žádný pokrok nenastal ani v případě prověřování dopisů zanechaných na místě činu. Vyšetřování tak nadále pokračuje všemi směry.
exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017)

Podezřelý z útoku v Dortmundu byl napojen na IS. Netypické dopisy matou vyšetřovatele

Dortmund - Iráčan (26) zatčený po útoku na fotbalisty Dortmundu se nedávno po telefonu bavil o náloži. Německé nejvyšší státní zastupitelství požádalo o jeho vzetí do vazby. Důkazy proti druhému podezřelému jsou zatím slabé. Jak upozornil magazín Der Spiegel, otázky nadále vyvolávají netypická psaní, která byla nalezena poblíž místa činu.
Exploze zasáhly autobus Borussia Dortmund (11.4.2017).

V Dortmundu se bude hrát odložené utkání Ligy mistrů. Do čtvrtfinále vstupují i oba madridské celky

Dortmund/Madrid/Mnichov - Fotbalisté Borussie Dortmund a AS Monaka nastoupí k úvodnímu zápasu čtvrtfinále Ligy mistrů až o 22 hodin později, než bylo původně plánováno. Jejich včerejší duel odložil bombový útok na týmový autobus Dortmundu. Velký zájem budí souboj těžkých vah Bayernu Mnichov a Realu Madrid. Ve třetím klání se překvapení z Leicesteru představí na půdě Atlética Madrid.
Andrej Babiš, 4. celostátní sněm hnutí ANO

Evropa potřebuje intenzivní spolupráci tajných služeb, míní Babiš

Příbram - Evropa podle českého vicepremiéra Andreje Babiše (ANO) potřebuje intenzivní spolupráci zpravodajských služeb. Babiš to dnes řekl ČTK v reakci na úterní bombový útok na fotbalisty Dortmundu. Podotkl, že nezná pozadí případu. Po atentátech z poslední doby se ale podle něj ukazuje, že kompetence tajných služeb jsou někdy omezené.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

Ruský útok na město Černihiv nezastavíme, přiznal Zelenskyj. Armáda nemá rakety ani vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy