Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně

Většina zdravotníků Fakultní nemocnice u svaté Anny má zájem o třetí dávku vakcíny

První dávku vakcíny proti covidu-19 dostali už na konci loňského prosince nebo na začátku ledna, teď si zdravotníci ve Fakultní nemocnici u svaté Anny (FNUSA) v Brně přicházejí pro třetí dávku. Jsou nyní mezi prvními, kdo mohou třetí dávku dostat, odstup od druhé dávky totiž musí být osm měsíců, řekla ČTK vedoucí očkovacích center FNUSA Pavla Urbánková.
Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně zahájila provoz pěstírny konopí

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně zahájila tříměsíční zkušební provoz experimentální pěstírny konopí. Stala se prvním zdravotnickým zařízením v České republice, která bude léčebné konopí pěstovat. Rostliny budou sloužit pro výzkum, později by je zařízení chtělo po splnění všech legislativních norem užít v praxi. Novinářům to řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská.
Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně

Svatoanenská nemocnice bude dál používat ivermektin

Lékaři ve Fakultní nemocnici u svaté Anny budou pokračovat v léčbě pacientů s covidem-19 pomocí léku ivermektin. ČTK to řekl primář I. interní kardioangiologické kliniky Michal Rezek. Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) jej dnes pro léčbu a prevenci používat nedoporučila, české ministerstvo zdravotnictví ale povolilo experimentální léčbu ivermektinem a stanovisko měnit nebude.
Ivermektin, ilustrační foto

Čeští lékaři nedoporučili ivermektin u kriticky nemocných pacientů

Česká společnost intenzívní medicíny (ČSIM) nedoporučila podávání ivermektinu u kriticky nemocných pacientů s covidem-19. Podle prohlášení lékařů není znám jeho významný léčebný efekt a nelze prokázat, že by jeho užívání bylo bezpečné. Nedávno publikovaná studie pak neprokázala významný účinek ani u pacientů s mírným průběhem nemoci.
Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně

Lékaři ze svaté Anny v Brně varují před užíváním ivermektinu pro zvířata

Lékaři z Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně se ohradili proti tvrzení, že léčba covidu-19 ivermektinem představuje experimentální léčbu. Mluvčí nemocnice Dana Lipovská to dnes uvedla v prohlášení podepsaném lékaři. Zároveň ale varují před neuváženým použitím léku ivermektin, zvlášť pokud je určen primárně k veterinárním účelům.
Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně

Svaté Anně v Brně se ozvalo 20 nemocnic se zájmem o ivermektin

Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně se k dnešnímu ránu ozvalo 20 nemocnic se zájmem o lék ivermektin, který nemocnice podává při léčení covidu-19. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Distributor by měl rozvoz zahájit odpoledne. Nemocnice obdržela 10.000 balení ivermektinu, podle Lipovské jedná o další dodávce léku.
Lékaři a sestry pečují o pacienty s koronavirem

FN Brno hlásí strmý nárůst pacientů s koronavirem, Dětská nemocnice omezuje provoz

Fakultní nemocnice Brno zaznamenala výrazný nárůst počtu pacientů s nemocí covid-19. V sobotu ráno jich měla 167, dnes ráno jich má 206. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Zařízení proto upravuje některá další oddělení na covidové jednotky. V bohunickém areálu bude kvůli zhoršení situace pomáhat i personál z Dětské nemocnice, která pod Fakultní nemocnici Brno spadá. Nárůst počtu pacientů s covidem-19 zaznamenala i Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně nebo znojemská nemocnice.
Očkování, ilustrační fotografie

Brněnské nemocnice pokračují v očkování zaměstnanců, s pacienty se začne v úterý

Fakultní nemocnice Brno dnes druhým dnem pokračuje v očkování proti nemoci-19, dnes by chtěla očkovat asi 500 lidí. ČTK to řekla mluvčí nemocnice Veronika Plachá. Podle ní se očkují zaměstnanci na klinikách navzájem. Kromě toho nemocnice hledá vhodné pacienty, kterým by dávku podala. Část vakcín poskytla nemocnice jiným zařízením jako nemocnicím města a domovům seniorů. V očkování druhým dnem pokračuje i Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně.
Covid-19, ilustrační foto

Nemocnice v Brně má dalšího pacienta s covidem-19 ve vážném stavu

Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně přijala dalšího pacienta s nemocí covid-19 v těžkém stavu. V tiskové zprávě to dnes uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Nyní má nemocnice čtyři pacienty s koronavirem v těžkém stavu, tři jsou na umělé plicní ventilaci, u čtvrtého nastalo mírné zlepšení, a proto mohl být odpojený od plicní ventilace.
Ilustrační foto

České nemocnice dostaly 1130 dávek remdesiviru, léčilo se jím zatím šest pacientů

Do českých nemocnic bylo podle dat Státního ústavu pro kontrolu léčiv (SÚKL) dodáno zatím 1130 dávek remdesiviru. Na dotaz ČTK to dnes sdělila mluvčí ústavu Barbora Peterová. Lék dostaly čtyři nemocnice, tři v Praze a jedna v Brně. Podaly ho zatím šesti pacientům, uvedly jejich mluvčí. Zbývající dávky léků mají nemocnice v zásobě pro další použití.

Aktuálně se děje

před 33 minutami

Rusko, ilustrační foto

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

před 46 minutami

Princ William se svou rodinou

O princeznu Kate je postaráno, ujistil William. Léčba rakoviny pokračuje

Princ William se navzdory pokračující léčbě princezny Kate, u které lékaři odhalili rakovinu, vrátil k pracovním povinnostem. Během programu se pochopitelně setkával s lidmi, jejichž myšlenky často mířily k budoucí královně. Následník trůnu spoluobčanům řekl, že je o ni dobře postaráno. 

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael zaútočil na pozice syrské armády

Izraelské útoky se v pátek zaměřily na pozice syrské armády na jihu země, uvedl šéf Syrského pozorovatelského centra pro lidská práva (SOHR) se sídlem v Británii Rámí Abdal Rahmán.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Robert Fico, slovenský premiér

Fico otočil a podporuje Ukrajinu. Anebo ne?

Poslední dobou se mohlo zdát, že slovenský premiér Robert Fico se stal definitivně moskevskou hlásnou troubou, která neváhá veřejně prohlašovat, že Ukrajina není suverénní stát, Rusko k válce vyprovokovala, s oblibou prohlašoval, že v Kyjevě žádná válka není, že tam vládnou ukrajinští fašisté, a tak podobně. 

před 4 hodinami

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

Zaměstnanci UNRWA tvrdí, že po zadržení je izraelská armáda mučila

Zaměstnanci Agentury OSN pro palestinské uprchlíky (UNRWA), které zadrželi izraelské bezpečnostní složky, hovořili o špatném zacházení a mučení v době zadržení. Upozornil na to ve čtvrtek ředitel UNRWA Philippe Lazzarini, uvedl server The Guardian.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy