fantasy

film Thor: Láska a hrom

RECENZE: Thor: Láska jako hrom je skrytou parodií na superhrdinské filmy

Filmy s bohem hromu se vždy vyznačovaly nadhledem a velkým důrazem na komediální prvky. Čtvrtý snímek to však dotáhnul ještě o úroveň dál a dostal se až za hranu parodie sebe sama. Kromě téměř neustálého pomrkávání a gagů se můžete těšit také na spoustu cameo rolí. Některých si sotva všimnete, jiné jsou výborné.
Stranger Things

RECENZE: Čtvrtá série Stranger Things je ukázkou precizní scenáristické práce

Jedna z největších událostí roku na streamovací platformě Netflix se opět dočkala velmi kladného přijetí kritiků i veřejnosti. Se stárnoucími dětskými hrdiny sice mizí kouzlo dětské naivity, ale zato se komplikují vztahy mladých hrdinů, kteří se musí postavit další hrozbě, jež tentokrát může zničit celý svět.
film Eternals

RECENZE: Specifická komiksovka Eternals si pohrává s alternativní historií světa

Dočkali jsme se. Marvel fanouškům servíruje další snímek ze svého univerza, který tentokrát stojí na vlastních nohou. Netradiční podívaná s rozmáchlou stopáží ukazuje, že Marvel nejsou jen barvičky a atrakce. Režisérka a scénáristka Chloé Zhao se nebojí těžkých témat ani palčivých otázek, ale na jeden snímek je toho snad až příliš moc.
Film

RECENZE: Cats jsou bizarním muzikálem, na který kritici cení zuby

Velkolepý muzikál od oscarového Toma Hoopera, režiséra Bídníků a Královy řeči, se potýká s eskapádou špatných produkčních rozhodnutí. Vynikající obsazení a slušné herecké a vokální výkony nedokážou zastřít absenci výraznějšího děje a podivnou práci s kamerou.
Ze Škyťáka se stal vůdce, kterého (i přes tu trochu špičkování) následují i tvrdohlaví Vikingové.

RECENZE: Trilogie Jak vycvičit draka vrcholí! Konec přišel právě včas

RECENZE – Dračí série jde do finále. Vrací se všechny přeživší postavy i režisér a scénárista Dean DeBlois. Očekávání jsou proto nemalá. Závěrečné střetnutí ochránců a lovců draků opět kombinuje dětskou roztomilost a výpravný příběh, jsou ale věci, které nechalo kdesi za sebou. Například kouzlo.
Kylo Ren (Adam Driver) se musí zodpovídat svému mistrovi ze selhání z Epizody VII.

RECENZE: Výrazně jiné, přesto povědomé. Star Wars hledají rovnováhu mezi vážnou a rozvernou stranou síly

RECENZE – Když je miluješ, není co řešit. A i kdyby ne, je vysoce pravděpodobné, že vás nemilosrdná gravitační síla nových Hvězdných válek tak jako tak přitáhne do kina. Filmová, fandomová a popkulturní událost roku je totiž konečně tady a miliony fanoušků na celém světě chtějí vědět, kdo že je to ten Poslední z Jediů a jestli jich náhodou není hned několik. (Bojíte-li se spoilerů, vězte, že v tomto článku žádné nenajdete. Pouze několik obecných postřehů.)
Thelma (Eili Harboeová) trpí občasnými záchvaty. Podaří se lékařům přijít na jejich původ?

RECENZE: Temná norská fantasy Thelma je lesbickou sestřenkou Mistrovy Carrie

RECENZE – Jeden z vrcholů letošních Mezipater, který má na svědomí příbuzný kultovního režiséra Larse Von Triera, v sobě perfektně spojuje psychologické drama s nápaditou žánrovkou a i díky magneticky úchvatné a všehovšudy překrásné Eili Harboeové ani náhodou není „jen dalším tuctovým comming of age“ příběhem.
Mapa dopravy Západozemí Michaela Tyznika

Americký umělec navrhl MHD pro zemi ze seriálu Hra o trůny

New York – Michael Tyznik je fanouškem fantasy seriálu Hra o trůny, zároveň se však zajímá o tvorbu map hromadné dopravy. Rozhodl se tyto dva zájmy spojit a vytvořil tranzitní mapu Západozemí. Mrkněte, jakou trasou se nejlépe dostanete do Vysoké zahrady nebo ke Zdi.

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 54 minutami

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Rusko vyslalo na Ukrajinu další rakety a drony. 26 jich armáda sestřelila

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy