film "1917"

Co tě nezabije, to tě zešílí? Tentokrát to platí dvojnásob.

Oscar 2020: Do udílení cen zbývají jen hodiny. Uspěje Česko?

V Los Angeles se budou dnes večer místního času (v pondělí ráno SEČ) udělovat ceny americké filmové akademie Oscar. Šance filmů na vítězství v 92. ročníku tohoto prestižního ocenění jsou velmi vyrovnané. Nicméně jako nejžhavější kandidáti na cenu za nejlepší film jsou zmiňovány válečné drama 1917 režiséra Sama Mendese s deseti nominacemi a černá komedie Parazit jihokorejského režiséra Pong Čun-hoa.
Když už nemáš sílu plakat, nezbývá než se začít smát.

Oscar 2020. Nejvíce nominací získalo temné drama Joker

Nejvíce nominací na ceny americké filmové akademie Oscar dnes získalo temné drama Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Snímek má 11 nominací. Byl nominován mimo jiné v kategorii nejlepší film či nejlepší herec v hlavní roli.
Málokdo v životě pozná takové dno jako Arthur, ztotožnit se s ním je ale i tak překvapivě snadné.

Kdo ovládne ceny BAFTA? Nejvíc šancí má těchto pět filmů

Temné drama Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli posbíralo 11 nominací na letošní ceny Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA) a má tak nejlepší výchozí pozici před slavnostním předáváním, které je na programu 2. února. V hlavní kategorii s ním bude soupeřit mimo jiné nová gangsterka Martina Scorseseho Irčan a snímek Tenkrát v Hollywoodu z dílny Quentina Tarantina. Oba tyto filmy mají po deseti nominacích, informovala dnes agentura Reuters.
Předávání Zlatých glóbů

Zlatý glóbus: Nejlepším filmem je drama 1917, uspěl i Tarantino

Zlatý glóbus pro nejlepší film v kategorii drama dnes získal válečný snímek 1917 režiséra Sama Mendese, který si odnesl rovněž ocenění za režii. Film, který zachycuje v reálném čase dvojici mladých britských vojáků na sklonku první světové války, tak překvapivě porazil favorizované snímky Irčan Martina Scorseseho, Joker Todda Philipse a Manželská historie Noaha Baumbacha.
Momentka z filmu 1917

První dojmy: 1917 je nejlepší válečný film od Zachraňte vojína Ryana

Nervy drásající válečné drama o dvou vojácích, kteří musí splnit zdánlivě nesplnitelný úkol a dostat se přes nepřátelské území, aby zabránili katastrofě. Snímek 1917 je technicky dokonalý, ale přesto jej táhnou především výborné herecké výkony. Podle kritiků se jedná o adepta na několik Oscarů.

Aktuálně se děje

před 22 minutami

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

včera

Hamás zveřejnil video rukojmí, na důkaz, že přežil zranění ze 7. října

Hamás zveřejnil ve středu video izraelsko-amerického rukojmího Hershe Goldberga-Polina, což je první důkaz, že přežil, když byl 7. října těžce zraněn.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy