film Anděl Páně 2

Jiří Dvořák a Ivan Trojan jako Uriáš a Petronel

Prosinec v kinech? Vesmírné bitvy ve Star Wars, upíři z Underworld nebo Masaryk

Praha – V kalendáři filmového diváka je prosinec neodmyslitelně spjatý s druhou vlnou velkofilmů (první přichází o letních prázdninách), ranými vlaštovkami z hejna adeptů na filmové ceny, ... a samozřejmě také s pohádkami a filmy s vánoční tematikou obecně. Toto pravidlo v posledních letech sice neplatívá beze zbytku, přesto nezaniklo a nejspíš ani nezanikne. Pojďme se tedy společně podívat na ty zásadní prosincové premiéry.
Vojtěch Dyk v pohádce Anděl páně 2

Hlasem pohádky Anděl páně 2 je po Gottovi také Vojtěch Dyk

Praha - Již tento čtvrtek vstupuje do kin dlouho očekávané pokračování úspěšné české pohádky Anděl páně. Kromě trailerů jsou k filmu připraveny ochutnávky v podobě písní, které se v pohádce objeví. Po duetu Karla Gotta se svojí dcerou v pohádce také zazní píseň Vojty Dyka s názvem Modlitba.
Jiří Dvořák a Ivan Trojan jako Uriáš a Petronel

Z horkého léta do bílé zimy: První trailer k pohádce Anděl páně 2 je tady

Praha - Úspěšná česká pohádka Anděl páně se v zimě dočká svého pokračování. Opět se můžeme těšit na Ivana Trojana v roli pomateného anděla Petronela, Jiřího Dvořáka jako čerta Uriáše nebo Jiřího Bartošku jako Pána Boha. Kromě notoricky známých postav se v pohádce objeví například Lucie Bílá. Podívejte se na první ochutnávku prostřednictvím prvního traileru.
Anděl Páně 2

Pokračování úspěšné pohádky Anděl Páně je dokončeno. Můžeme se těšit i na Lucii Bílou

Praha - Během tohoto víkendu padla poslední klapka volného pokračování jedné z nejúspěšnějších českých pohádek Anděl Páně s Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem v hlavních rolích. Sešla se řada českých hereckých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha. Ve svých „svatých“ rolích se opět objeví Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Veronika Žilková, ale nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie, Josef Abrhám jako svatý Josef, „svatý Petr“ Čtvrtníček nebo Michal Horáček jako archanděl Michael.
První fotky z natáčení pohádky Jiřího Stracha Anděl Páně 2 v Ledči nad Sázavou

OBRAZEM: Anděl Páně 2 a první fotografie z natáčení

Ledeč nad Sázavou - V hlavních rolích příběhu, který se odehrává v adventním čase, se opět setkáme s oblíbenou dvojicí – andělem Petronelem a čertem Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka. Jejich věčné tahanice způsobí, že se vzácné jablko ze stromu Poznání zakutálí z nebe na Zemi. A to už se Bůh opravdu rozzlobí. Petronel s Uriášem se ocitnou v malém českém městě v předvečer svátku svatého Mikuláše, kdy jsou ulice plné čertovsko-andělského reje a mikulášského koledování. Potkávají holčičku Anežku a její maminku, které nemají právě šťastné období. Když jim ale naše dvojice pomůže se světskými starostmi, cesta k získání kouzelného jablka Poznání je otevřená. Petronela s Uriášem čeká řada překážek a dobrodružství, díky nimž objeví, to, co má skutečnou cenu a nejen pro lidi – lásku, přátelství a schopnost pomoci druhému v nouzi. Anežku hraje Anička Čtvrtníčková, její maminku Magdalenu Vica Kerekes, v dalších rolích uvidíme Pavla Lišku, Stanislava Majera a Marka Taclíka jako trio zlodějských kumpánů, nabubřelého majitele krejčovské dílny vytvoří Bolek Polívka. V hvězdném nebi se pak sejde řada českých osobností, opět v čele s Jiřím Bartoškou v úloze Pána Boha, „svaté“ role si zopakují Klára Issová, Gabriela Osvaldová, Anna Geislerová, nově třeba Lucie Bílá v úloze svaté Lucie. „Natáčením dvojky jsme se tak trochu postavili na start závodu sami se sebou, takže k příběhu přistupujeme bez nějaké pýchy, ale naopak s velkým respektem,“ říká režisér Jiří Strach. Do kin by měl vstoupit v adventním čase, 1. prosince 2016, distributorem je společnost Falcon.

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 46 minutami

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Rusko vyslalo na Ukrajinu další rakety a drony. 26 jich armáda sestřelila

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy