film Dcera

Film, ilustrační foto

O krok blíž k zisku Oscara? Film Dcera má cenu z festivalu Sundance

Český snímek Dcera režisérky Darji Kaščejevové zvítězil na americkém festivalu nezávislých filmů Sundance v kategorii krátkometrážních animovaných filmů. Oznámili to na svém webu organizátoři. Festival, u jehož zrodu stál herec a režisér Robert Redford, je považován za největší přehlídku nezávislé filmové produkce ve Spojených státech.
ministerstva

"Těší mě reprezentovat Česko." Ruska Kaščejevová si vyřizuje trvalý pobyt, její film má šanci na Oscara

Studentka pražské FAMU Darja Kaščejevová (Daria Kashcheeva), jejíž film Dcera byl nominován na Oscara v kategorii krátký animovaný film, může získat trvalý pobyt v České republice. Předtím ale musí získat dlouhodobý pobyt, řekl na dnešní tiskové konferenci ministr kultury Lubomír Zaorálek (ČSSD). Kaščejevová, která má ruské občanství, je nyní v ČR na studijním pobytu.
Americký Oscar

Poputuje Oscar do Česka? Film Dcera se dostal do nejužší nominace

V kategorii krátký animovaný film byl na filmového Oscara nominován krátkometrážní snímek Dcera studentky pražské Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU) Darji Kaščejevové (Daria Kashcheeva). Bylo to dnes oznámeno v Los Angeles. Autorka zvolila pro svůj film unikátní výtvarnou formu, kdy pomocí ruční kamery, což je u loutkového filmu novátorská technika, docílila velmi realistických záběrů.
film Nabarvené ptáče

Poputuje Oscar do Česka? Filmy Nabarvené ptáče a Dcera jsou v užším výběru

Americká filmová akademie do užšího výběru nominací na Oscary v kategorii mezinárodní hraný film vybrala i koprodukční drama Nabarvené ptáče českého režiséra Václava Marhoula. Česko uspělo také v kategorii krátký animovaný film, kde byl do užšího výběru zařazen krátkometrážní snímek Dcera studentky pražské Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU) Darji Kaščejevové (Daria Kashcheeva).
Kina, ilustrační fotografie

Český film zabodoval u Akademie, studentský Oscar se vrací na FAMU

Český animovaný film Dcera získal prestižní ocenění americké Akademie filmového umění a věd, zvané studentský Oscar. Režisérka a studentka pražské FAMU Daria Kaščejevová (Daria Kashcheeva) tak navázala na úspěch Jana Svěráka s filmem Ropáci, který Americká filmová akademie ocenila v roce 1989.

Aktuálně se děje

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy