film Duna

Písečný červ

Americký velkofilm Duna dál táhne návštěvnost českých kin

Americký sci-fi film Duna režírovaný Denisem Villeneuvem zůstal i druhý týden po svém uvedení v čele víkendové návštěvnosti českých kin. Snímek vyprávějící o mocenských bojích uvnitř galaktického Impéria, v nichž jde o ovládnutí planety Arrakis, přilákal uplynulý víkend dalších bezmála 50.000 lidí a na tržbách za dva týdny získal pře 30 milionů korun. Vyplývá to z údajů UFD.
Písečný červ

Druhá část epického hitu Duna potvrzena. Do kin půjde v říjnu 2023

Filmové studio Warner Bros dnes oznámilo, že druhou část snímku Duna uvede do kin v říjnu 2023. První díl sci-fi eposu režiséra Denise Villeneuvea se v amerických kinech objevil minulý týden a během prvního víkendu vydělal 41 milionů dolarů (zhruba 908 milionů korun), uvedla agentura Reuters.
Záběr z filmu Duna

RECENZE: Duna je epický monumentální velkofilm, který dokládá, že kina stále mají smysl

Konečně se to povedlo. Po dlouhé desítky let se tradovalo, že kultovní sci-fi sága Duna z pera vizionářského autora Franka Herberta je nezfilmovatelná. Byl k tomu ostatně dobrý důvod, všechny předchozí pokusy dopadly více či méně tragicky, a díky tomu tato značka nikdy nedosáhla takové popularity, jako například Hvězdné války (které se Dunou z velké části inspirovaly). Nejnovější počin Denisa Villeneuva ale může misky vah velmi lehce otočit a monumentální Dunu přinést široké veřejnosti ve stravitelné formě.
Písečný červ

Duna. Nejočekávanější film roku představí rozsáhlý sci-fi svět bez počítačů a mimozemšťanů

Jedno z nejdůležitějších literárních děl vědeckofantastického žánru míří do kin. Duna, natočená podle knižní předlohy vizionáře Franka Herberta, se dočkala svého už několikátého zfilmování, a ačkoliv se z mnoha dobrých důvodů říká, že toto veledílo nelze přenést na plátna kin, zdá se, že nyní se to konečně povedlo. Podívejte se, proč byste si Dunu neměli nechat ujít, a to i v případě, kdy vám sci-fi žánr nic neříká.
Písečný červ obývající planetu Arrakis

Píseční červi se vrací. Kdo natočí legendární Dunu? Pouští se nese jméno čím dál oblíbenějšího Kanaďana

Hollywood – Jeden z nejvlivnějších vědeckofantastických románů všech dob změnil před více než padesáti lety tvář žánru. Od té doby si Dunu, písečný dort mnoha vrstev a poselství, oblíbily miliony čtenářů nejen fantastiky. Příběh vesmírného šlechtického rodu Atreidů se dosud pokusili na velké plátno převést pouze dva režiséři. Před měsícem ale oznámilo studio Legendary, že se v podstatě nezfilmovatelnou klasiku pokusí oživit po svém. Tuto středu se pak na povrch vynořilo jméno prvního zvažovaného režiséra.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Kreml: Svět je na pokraji konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, může skončit katastrofou

Rusko v pondělí prohlásilo, že vojenská podpora Ukrajiny ze strany USA, Británie a Francie posunula svět na pokraj přímého konfliktu mezi největšími jadernými velmocemi světa, který by mohl skončit katastrofou.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy