film Joker

Když už nemáš sílu plakat, nezbývá než se začít smát.

Oscar 2020. Nejvíce nominací získalo temné drama Joker

Nejvíce nominací na ceny americké filmové akademie Oscar dnes získalo temné drama Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli. Snímek má 11 nominací. Byl nominován mimo jiné v kategorii nejlepší film či nejlepší herec v hlavní roli.
Málokdo v životě pozná takové dno jako Arthur, ztotožnit se s ním je ale i tak překvapivě snadné.

Kdo ovládne ceny BAFTA? Nejvíc šancí má těchto pět filmů

Temné drama Joker s Joaquinem Phoenixem v hlavní roli posbíralo 11 nominací na letošní ceny Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA) a má tak nejlepší výchozí pozici před slavnostním předáváním, které je na programu 2. února. V hlavní kategorii s ním bude soupeřit mimo jiné nová gangsterka Martina Scorseseho Irčan a snímek Tenkrát v Hollywoodu z dílny Quentina Tarantina. Oba tyto filmy mají po deseti nominacích, informovala dnes agentura Reuters.
Čtyři hlavní hrdinové + jejich pátý společník, který je tak nějak do počtu.

Jumanji a Ledové království II drtí kina, Vlastníci se drží těsně za Špindlem 2

Jumanji: Další level drží i druhý týden prvenství v českých kinech, v nichž už čtyři týdny po sobě řádí Ledové království II. Fantasticky si vede i Joker, který však vypadnul z top 10, ale po jedenácti týdnech jej vidělo půl miliónu diváků, což je na eRkový snímek v tuzemsku vynikající. Z českých snímků se dlouhodobě daří Poslední aristokratce.
Co tě nezabije, to tě zešílí? Tentokrát to platí dvojnásob.

RECENZE: Joker. Fascinující dekonstrukce narušené osobnosti. Největší komiksový záporák funguje i bez Batmana

RECENZE – Jeho vtipům se asi nezasmějete. I tak se vám ale dostane pod kůži. Klidně nůžkami, když ostatní možnosti selžou. Joaquin Phoenix, specialista na vyšininuté role, září jako neúspěšný komik / psychopatický zabiják / ikona. A i když jde oficiálně o komiksový film ze světa Batmana, Joker stojí mimo všechno, co jste si kdy o superhrdinech mysleli.
Kino, ilustrační foto

Vyprovokuje film Joker masakr? Rodiny obětí střelce z kina mají strach

Pozůstalí po obětech šíleného střelce, který v roce 2012 při promítání filmu Temný rytíř povstal zabil v americkém kině 12 lidí, napsali dopis filmové společnosti Warner Bros., v němž vyjádřili obavy z nového snímku Joker. Tento příběh o záporné komiksové postavě, který vyvolal nadšené recenze i polemiku kvůli zobrazovanému násilí, má v USA premiéru 4. října.
Kino, ilustrační foto

Nabarvené ptáče neuspělo. Zlatého lva v Benátkách získal film Joker

Cenu Zlatý lev pro nejlepší film na letošním mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách získal snímek Joker amerického režiséra Todda Philipse. Temný příběh, který vypráví o zrození odvěkého rivala komiksového hrdiny Batmana, stojí na hereckém výkonu Joaquina Phoenixe. Film Nabarvené ptáče českého režiséra Václava Marhoula si žádné z hlavních ocenění neodnesl.

Aktuálně se děje

před 6 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

Ruský útok na město Černihiv nezastavíme, přiznal Zelenskyj. Armáda nemá rakety ani vybavení

Ukrajině chybí dostatečná vzdušná obrana k tomu, aby dokázala zastavit ruský útok na město Černihiv na severu země, který si vyžádal již deset obětí na životech. Uvedl to ve středu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy