FK Slavia

Taras Kačaraba

Slavia podpořila okupovanou Ukrajinu. Kačarabovi přenechala kapitánskou pásku. Děkuji všem klukům za obranu země, řekl fotbalista

Přenecháním kapitánské pásky jej fotbalová Slavia podpořila v těžkých chvílích, které společně s krajany prožívá při ruské invaze na Ukrajině. Obránce Taras Kačaraba si pocty v odvetném zápase 1. kola play off Konferenční ligy proti Fenerbahce Istanbul (3:2) velmi považoval. Po střetnutí pochopitelně vůbec neřešil postup Pražanů do osmifinálové fáze soutěže. „Obrovsky si cením solidarity od klubu i fanoušků. Byl jsem pod obrovským psychickým tlakem. I během duelu jsem musel myslet na realitu, jaká se odehrává u nás doma. Chci poděkovat všem klukům, kteří naši zemi před agresorem vojensky brání. Jsem hrdý, že jsem Ukrajinec, sláva Ukrajině,“ řekl Kačaraba v rozhovoru pro Českou televizi.
Pavel Řehák

Asistent Slavie odmítá rasistický výrok na Mosquerovu adresu. Jsem připraven se bránit i soudně, tvrdí Řehák

Asistent trenéra fotbalové Slavie Praha Pavel Řehák důrazně odmítá obvinění z rasismu, z něhož jej po nedělním zápase 13. kola nejvyšší soutěže s Plzní (2:0) obvinil hostující záložník Jhon Edison Mosquera. Kolumbijský hráč na Instagramu tvrdil, že člen realizačního týmu Řehák ho v Edenu označil za opici. „Se vší rozhodností odmítám nařčení z rasismu, které vůči mé osobě vznesl plzeňský hráč Jhon Mosquera. Pokud by on či kdokoli jiný tvrdil, že jsem se dopustil rasistického výroku, budu se proti takovémuto tvrzení, které poškozuje mne i mou rodinu, bránit soudně,“ píše Pavel Řehák v prohlášení, které uveřejnil na klubovém webu slavia.cz.
Jhon Edison Mosquera ještě v dresu Liberce.

Slavia opět čelí nařčení z rasismu. Asistent Řehák měl urážet plzeňského záložníka. Řekl mi opice, psal Kolumbijec Mosquera

Fotbalová Slavia znovu čelí obvinění z rasismu. Dopustit se jej měl asistent trenéra Pražanů Pavel Řehák, který údajně plzeňskému záložníkovi Jhonu Edisonu Mosquerovi řekl, že je opice. Kolumbijec, který byl jedním ze tří vyloučených Západočechů v zápase 13. kola nejvyšší soutěže, na Instagram napsal: Tenhle hloupý člověk mi řekl opice. Doufám, že ho nepotkám samotného na ulici, protože bych mu rozbil obličej.“ Svůj příspěvek, na němž fotku s Řehákem zakroužkoval, na sociální síti poté smazal. Úřadující mistr se nepotýká z nařčení ohledně rasismu poprvé. V březnovém odvetném osmifinálovém utkání Evropské ligy proti skotským Rangers FC měl stoper Ondřej Kúdela nevhodně reagovat na barvu pleti Glena Kamary, za což od UEFA vyfasoval desetizápasový distanc.
Vlastimil Válek

Poslanci před derby. Slavia je na vlně, tak Skopečka ani nehecuji, říká sparťan Janda. Bez zákeřností, přeje si Válek

Pohodlně se uvelebí ve svých křeslech či na pohovkách a budou napjatě sledovat nedělní 298. derby mezi fotbalovou Slavii a Spartou. Nejslavnější zápas v nejvyšší tuzemské soutěži mezi odvěkými rivaly si nenechají u televizních obrazovek ujít ani opoziční poslanci, které EuroZprávy.cz oslovily. „Slavia je nyní na takové vlně, že už nemá cenu se ani hecovat s kolegou Janem Skopeček,“ říká zákonodárce za ODS Jakub Janda fandící letenskému klubu. Předseda Poslaneckého klubu TOP 09 Vlastimil Válek bude dýchat za Slavii. „Hlavně ať se derby odehraje v duchu fair play, tedy bez zákeřností a červených karet,“ přeje si lékař.
Tomáš Zdechovský a Alexandr Vondra

Partneři v politice, rivalové na hřišti. Europoslanci si vychutnají derby, Zdechovský u piva požene Spartu, Vondru u čaje nadchne Slavia

Jsou natěšení a mezi sebou se hecují. I čeští europoslanci, které EuroZprávy.cz oslovily, žijí nedělním 297. fotbalovým derby mezi pražskou Spartou a Slavii. Třeskutý souboj o Prahu si nenechají ujít a na chvíli odloží své povinnosti. Lidovec Tomáš Zdechovský drží palce Letenským, zatímco Alexandr Vondra fandí sešívaným a kolegovi vzkazuje: „Tomáši, je mně tě líto, po derby budeš smutný.“ Zdechovský si nic líbit nenechá. „Sašo, dochází vám síly, domácí remíza se slabým Brnem je toho důkazem.“
Jaroslav Tvrdík

Citic Europe Holdings má nového šéfa, Slavii nadále řídí Tvrdík

Předsedou představenstva CITIC Europe Holdings se stal Cchaj Chua-siang, který je také předsedou dozorčí rady celé korporace CITIC Group. Na svém twitterovém účtu to dnes uvedl člen vedení firmy Jaroslav Tvrdík. Uvedl, že on sám byl jmenován členem představenstva a nadále plně zodpovídá mimo jiné za fotbalovou Slavii Praha, kde je předsedou představenstva.
Ilustrační foto

Český internet překonal díky fotbalovému zápasu nový rekord

Český internet v úterý zaznamenal během utkání Ligy mistrů mezi Interem Milán a Slavií provozní rekord. Hlavním uzlem NIX, který propojuje sítě jednotlivých poskytovatelů, protékal v jednu chvíli jeden terrabit dat za sekundu. Uvedl to správce uzlu NIX.CZ.
Benátky

Dva fanoušci Slavie dostali pokutu, koupali se nazí v benátském kanálu

Zájezd na dnešní utkání fotbalistů Slavie proti milánskému Interu se prodražil dvěma fanouškům pražského celku, kteří se v noci na dnešek při zastávce v Benátkách koupali nazí v jednom z kanálů v centru města. Kolemjdoucí na ně zavolali policii a oba Češi dostali pokutu každý ve výši 3000 eur (skoro 80.000 Kč). Agentura ANSA píše o "maxipokutě".
sport

Policie obvinila fanouška Slavie, v Karviné měl ukrást po zápase dres

Policie obvinila čtyřiadvacetiletého fanouška fotbalové Slavie, který po nedělním ligovém zápase v Karviné napadl jiného diváka a sebral mu sparťanský dres. ČTK to dnes řekla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková. Obviněný může za loupež strávit ve vězení až deset let.
Pivo

Pocta pro fotbalovou Slavii: Má vlastní klubové pivo

Fotbalová Slavia Praha má vlastní klubové pivo. Partner červenobílých pivovar Lobkowicz vyrobil čtyři tisíce lahví Slávistické 11, kterou lze koupit ve fanshopu na stadionu v Edenu a také prostřednictvím e-shopu.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fanoušci Slavie pochodovali Prahou na derby, nastoupil antikonfliktní tým

Dvě až tři stovky fanoušků fotbalové Slavie dnes před ligovým derby svého mužstva se Spartou pochodovaly Prahou z Václavského náměstí až před stadion na Letné. Průvod sledovali policisté, nemuseli ale řešit žádné incidenty. Před sparťanský stadion dorazili fanoušci Slavie před 15:00.

Aktuálně se děje

před 10 minutami

před 25 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy