FOX NEWS

Donald Trump

Murdoch měl osobně zasahovat do vysílání Fox News o Trumpově porážce ve volbách

Americký mediální magnát Rupert Murdoch osobně dával vedení své stanice Fox News pokyny o tom, kdy a jak informovat o prohře Donalda Trumpa v prezidentských volbách v roce 2020. Napsal to dnes britský deník The Guardian v návaznosti na informace zveřejněné v rámci soudního sporu stanice Fox News se společností Dominion Voting Systems. Ta byla jedním z protagonistů konspiračních teorií o podvodech při volbách roku 2020.
Lou Dobbs

Televize Fox News ruší pořad. Podporoval teorie o ukradených volbách

Americká televizní stanice Fox News zrušila pořad moderátora Loua Dobbse, jenž přiživoval nepodložená tvrzení někdejšího amerického prezidenta Donalda Trumpa o manipulacích v listopadových volbách. Informují o tom světové agentury s odvoláním na oznámení Fox News. Zatím není jasné, zda se ekonomický novinář a hlasitý Trumpův zastánce na obrazovce této televize objeví v jiném pořadu.
Volby v USA, ilustrační foto

Trumpovská média se zalekla žalob, krotí nepodložená tvrzení o "ukradených volbách"

Jedním z hlavních objektů konspiračních teorií o amerických volbách se v posledních týdnech staly dvě firmy dodávající elektronické hlasovací systémy. Spekulace o jejich roli v "krádeži" voleb šířila média nakloněná prezidentu Donaldu Trumpovi i hlava státu samotná a společnostem Smartmatic a Dominion Voting Systems už zjevně došla trpělivost.
Donald Trump

Některé stanice v USA přerušily projev Trumpa s tvrzením o výhře

Letošní americké volby dnes přinesly další bezprecedentní situaci, když se nad ránem americký prezident Donald Trump ještě před potvrzením výsledků v krátkém projevu prohlásil za vítěze. Jeho projev přenášely živě všechny velké televizní stanice, některé ale přenos z Bílého domu přerušily ještě před koncem Trumpovy promluvy, aby divákům ihned připomenuly skutečný stav volebního souboje.
Donald Trump

Trump zkritizoval svou oblíbenou stanici Fox News kvůli antimalariku

Americký prezident Donald Trump v noci na dnešek na twitteru kritizoval televizní stanici Fox News, která je mu obvykle nakloněná a jejíž obsah prezident často vyzdvihuje. Důvodem výpadu byla reakce moderátora na Trumpovo prohlášení, že bere lék hydroxychlorochin ve snaze ochránit se před nemocí covid-19.
Donald Trump. 45. prezident USA

Trump kritizoval televizi Fox News, pozvala do debaty jeho nepřátele

Americký prezident Donald Trump v sobotu důrazně kritizoval svou oblíbenou televizní stanici Fox News, která se do svého dnešního programu rozhodla zařadit interview se dvěma vyhlášenými kritiky Bílého domu. Bývalý šéf Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey a šéf výboru Sněmovny reprezentantů pro kontrolu zpravodajských služeb Adam Schiff jsou podle Trumpa "odporní" a zcela se zdiskreditovali.
Elizabeth Warren

Rozkol mezi demokraty: Souboj kandidátů na prezidenta USA odhalil vážný problém

Vermontský senátor Bernie Sanders a senátorka Elizabeth Warrenová ze státu Massachusetts ovládli úterní debatu uchazečů o demokratickou nominaci do boje o Bílý dům. Shodují se na tom dnes americká média v analýze televizního souboje deseti politiků soupeřících o právo postavit se příští rok Donaldu Trumpovi v prezidentských volbách.
Donald Trump při jednání s českým premiérem Andrejem Babišem v Oválné pracovně Bílého domu (7.3.2019).

Trumpův boj s novináři? Ve skutečnosti jim podlézá

Konflikty s novináři doprovázejí prezidentský mandát Donalda Trumpa stejně věrně jako jeho proslulá přehazovačka. Hlubší pohled do problematiky však nabízí jiný obraz. Trump je totiž v nejintenzivnějším kontaktu s novináři ze všech prezidentů od dob Johna Fitzgeralda Kennedyho.
Kongres USA

Američtí demokraté vyloučili spolupráci s Fox News během voleb

Vedení americké Demokratické strany dnes vyhlásilo embargo na spolupráci s konzervativní televizní stanicí Fox News během politických debat uchazečů o stranickou nominaci do prezidentských voleb v příštím roce. Ve Washingtonu to oznámil Tom Perez, šéf Demokratického národního výboru (DNC), nejvyššího orgánu opozičních demokratů.
Donald Trump

To bylo křiku. Proč Trump přestal strašit karavanou migrantů?

Okolo 1500 středoamerických migrantů dorazilo do mexického města Tijuana na hranicích s USA. Jedná se o předvoj asi 6000 karavany migrantů. Mluvčí Special Purpose Marine Ground- Air Taskforce 7 pověřené ochranou hranic, kapitán Guster Cunningham III, řekl agentuře Reuters, že je armáda nepovažuje za nebezpečí.
Donald Trump

"Ilegální imigrant zabil naše lidi!" Média nebudou vysílat kontroverzní reklamu podpořenou Trumpem + VIDEO

Televize NBC a Fox News již nebudou vysílat kontroverzní předvolební reklamu podpořenou americkým prezidentem Donaldem Trumpem, která za doprovodu záběrů Mexičana usvědčeného z vraždy amerických policistů varuje před migranty přicházejícími do USA nelegálně. Televize CNN již dříve odmítla reklamu zveřejnit, neboť ji vyhodnotila jako rasistickou. Společnost Facebook sdělila, že pro video není možné na její sociální síti zakoupit reklamní prostor, uživatelé ji ale zveřejňovat mohou.
Noviny, ilustrační foto

V USA zemřel přední politický komentátor Krauthammer, od krku dolů byl ochrnutý

Washington - V USA ve čtvrtek zemřel držitel Pulitzerovy ceny Charles Krauthammer, bylo mu 68 let. Jako politický komentátor se pravidelně objevoval v pořadech konzervativní televize Fox News a psal články pro list The Washington Post. Krauthammer byl od nehody v bazénu v mládí od krku dolů ochrnutý, v poslední době bojoval s agresivní formou rakoviny.
Donald Trump, 45. prezident USA

V USA se rozhořela nová aféra: Trump a moderátor Hannity nesdílejí pouze právníka Cohena

Washington - Americký prezident Donald Trump nesdílí s moderátorem televize Fox News Seanem Hannitym pouze svého právníka Michaela Cohena, jak v pondělí odhalil soud. Volají si brzy ráno či pozdě večer, řeší obsah Hannityho pořadu, Trumpovu frustraci z ruské kauzy či dokonce to, co by měl prezident napsat na twitter. Trump často cituje moderátora během debat se svými poradci, píše list The Washington Post (WP) s odkazem na zdroje blízké Trumpovi.
Donald Trump

Útok na Sýrii měl zakrýt strašlivé skandály? Televize tvrdě brání Trumpa

Washington – Řada politiků v mnoha zemích světa si stěžuje, že jsou k nim média příliš přísná, nebo že se je dokonce snaží přímo pošpinit. Nejinak je tomu i v USA, kde je prezident Donald Trump v takřka permanentní válce s velkou část tamních médií. Jednou z výjimek je naopak prorepublikánská televize Fox, jež teď přišla s článkem, v němž shrnuje, jak americká liberální média záměrně poškozují Trumpův obraz v očích veřejnosti.
Pokud jste tak inteligentní, proč nejste bohatí?

Získá Murdochovo impérium britskou Sky News? Situace se značně komplikuje

Londýn - Americká mediální společnost 21st Century Fox vlastní v britské televizi Sky News už 39 procent akcií a na jejím úplném převzetí se dohodla v prosinci 2016. Britskému antimonopolnímu úřadu (CMA) se ale akvizice nezamlouvá. Rodina podnikatele Ruperta Murdocha nově navrhuje, že Sky News právně oddělí od Fox.

Aktuálně se děje

před 17 minutami

před 47 minutami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Zdroj: David Holub

Další zprávy