Gastronomie

Bar, ilustrační foto

V provozu jsou dvě třetiny gastropodniků, tržby stouply o třetinu

V provozu je po čtvrtečním uvolnění opatření podle statistiky společnosti Dotykačka, jejíž pokladní systém využívá asi čtvrtina českých gastrozařízení, na 69 procent stravovacích zařízení. Ve středu v režimu výdejních oken fungovalo 41 procent provozoven. Tržby jim proti středě vzrostly o třetinu, uvedla dnes Dotykačka v tiskové zprávě.
Zdeněk Pohlreich

Chce to cizince, našinci restaurace nezachrání, stěžuje si Pohlreich

Pandemie covid-19 se velice neblaze podepsala na gastronomii. V samotné Praze zažívají restaurace jedno z nejhorších období. Některé buď zkrachovaly, anebo stěží přežívají. Slovy jednoho z nejznámějších šéfkuchařů Zdeňka Pohlreicha krize nepolevuje a Prahu 1 považuje za jedno z nejhorších míst k podnikání. Restaurace nicméně měly dle jeho slov jednu z nejlepších sezón, a to v regionech.
Brambory

Češi vaří brambory špatně, smažený sýr je vražda, tvrdí přední český kuchař

Jaroslav Sapík je český šéfkuchař, který vařil v předních hotelích ve Vídni, Španělsku, Indii a Singapuru, přesto je zarytým zastáncem české kuchyně. Řadu let spolupracuje s Pražským Hradem a od roku 1992 má vlastní restauraci a pension. V rozhovoru pro Český rozhlas mluvil o poctivé práci a návratu ke kořenům a také o tom, jaký měla karanténa dopad na jeho živobytí.
Losos

Proč je divoký losos jídlem bohatých? Od ostatních ryb se zásadně liší

"Maso zabarvené až do červena se středně sladkou chutí," tím vším je proslulý divoký losos, který si ale na talíři mohou dopřát jenom zámožní gurmáni. Všichni víme, že zvěřina má svojí typickou chuť, které drůbež, vepřové a hovězí nemohou konkurovat. Nejinak je tomu i ve světě ryb. Informoval o tom deník Nytimes.com.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Feri míří na tři roky do vězení, rozhodl odvolací soud

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy