Grace Mugabeová

Harare, Zimbabwe

Žena bývalého diktátora Mugabeho byla obviněna z pašování slonoviny

Harare – Proti choti bývalého zimbabwského diktátora Roberta Mugabeho (94), Grace (52), bylo zahájeno vyšetřování v souvislosti s obviněním australského fotografa divoké přírody Adriana Steirna. Steirn tvrdí, že Mugabeová kryla gang pytláků a pašeráků slonoviny. Ti s jejím svolením mohli lovit i v národních rezervacích.
Harare, Zimbabwe

Mugabe prý nechal manželku uchvátit moc, proces jeho odvolávání začne v úterý

Harare - Politici vládnoucí strany Africký národní svaz Zimbabwe - Vlastenecká fronta (ZANU-PF) na úterní schůzi parlamentu zahájí proces odvolání 93letého prezidenta Roberta Mugabeho z funkce. Prezident vládnoucí v zemi 37 let v neděli odmítl abdikovat a v televizním projevu řekl, že Zimbabwe povede do prosincového sjezdu ZANU-PF, kterému hodlá předsedat.
Harare, Zimbabwe

Žena v čele Zimbabwe? Grace Mugabeová je manipulativní i mocichtivá, říká odbornice

ROZHOVOR - Zimbabwe nyní stojí na politickém rozcestí, který může skončit demokratizací systému i pokračováním vládnoucí linie. Do mocenského boje by mohla významně zasáhnout i postava první dámy Grace Mugabeové. Bude mít Zimbabwe včele země ženu? Grace umí rozdělovat společnost, je mimořádně mocichtivá a oportunní, řekla pro EuroZprávy.cz afrikanistka Hana Horáková, která nyní přednáší na Metropolitní univerzitě a předsedá České asociaci pro africká studia.
Ilustrační foto

Zimbabwe blokuje lety aerolinek JAR, možná kvůli kauze Mugabeové

Pretoria - Mezi Zimbabwe a JAR se v minulých dnech vytvořilo napětí kvůli případu, v němž čelí manželka zimbabwského prezidenta Roberta Mugabeho obvinění z napadení osoby v johannesburském hotelu. Média obou zemí vidí kauzu v rozdílném světle. Zimbabwe nově začalo blokoval lety jihoafrické státní letecké společnosti na své území.
Jihoafrická republika

JAR udělí Mugabeové diplomatickou imunitu

Johannesburg - Jihoafrická republika udělí diplomatickou imunitu zimbabwské první dámě Grace Mugabeové (52). Minulý týden v hotelu v johannesburské luxusní čtvrti Sandton napadla elektrickým kabelem modelku Gabriellu Engelsovou (20) a poranila ji na hlavě.
Robert Gabriel Mugabe

Policie v JAR chce zabránit Mugabeové odjet ze země

Johannesburg - První dáma Zimbabwe Grace Mugabeová je podezřelá, že o víkendu v hotelu v johannesburské luxusní čtvrti Sandton napadla elektrickým kabelem modelku. Nezvyklou diplomatickou krizi už řeší i prezident Robert Mugabe.
Jihoafrická republika

První dáma Zimbabwe řádila v hotelu, v JAR jí hrozí soud

Johannesburg - Grace Mugabeová (52), která chce podle mnohých nahradit svého muže po jeho smrti v čele Zimbabwe, měla v JAR čelit obvinění z napadení. O víkendu prý zaútočila v hotelu v johannesburské luxusní čtvrti Sandton na ženu a způsobit jí zranění na hlavě. Kdo je zraněnou osobou, policie nesdělila.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy