Grigol Vašadze

Salome Zurabišviliová

Prezidentkou Gruzie se stala Zurabišviliová, soupeř výsledky neuznal: Byla to zločinná fraška

Bývalá gruzínská ministryně zahraničí Salome Zurabišviliová vyhrála středeční prezidentské volby v Gruzii ziskem 59,52 procenta hlasů. Informovala o tom dnes agentura TASS po sečtení všech hlasů. Zurabišviliová, která vystupovala jako nezávislá kandidátka, se těší podpoře vládní strany Gruzínský sen. Její protikandidát Grigol Vašadze, podporovaný opozičním Sjednoceným národním hnutím, výsledky odmítl uznat.
Gruzijská vlajka

Gruzínci volí nového prezidenta. Favoritkou je kontroverzní diplomatka

V Gruzii se dnes koná druhé kolo prezidentských voleb. Přibližně 3,5 milionu oprávněných voličů má příležitost rozhodnout, zda se nejvyšší funkce ujme Salome Zurabišviliová, těšící se přízni vládní strany, anebo Grigol Vašadze, podporovaný opozicí. V prvním kole 28. října nezískal žádný z 25 kandidátů nadpoloviční většinu hlasů. Nejlepší výsledek zaznamenala Zurabišviliová, těsně následovaná Vašadzem. Dnešní hlasování má podle agentury AP skončit v 18:00 SEČ.

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Kupka s Početím je novým rekordmanem českých aukčních síní

Česko má nový nejdražší vydražený obraz v dějinách země. Olejomalba Františka Kupky nazvaná Conception/Danae (Početí) se v neděli v Praze prodala za 115 milionů korun. S aukční přirážkou dosáhne finální cena částky 126,5 milionu korun.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy