Hableány

Szabadság híd

Dalo se katastrofě na Dunaji zabránit? Nové informace o potopení parníku Hableany

Hotelové plavidlo Viking Sigyn, které při květnové srážce na Dunaji v Budapešti potopilo menší výletní loď nazvanou Mořská panna, mělo vypnutý výstražný radarový systém. Navíc byl o metr níž mobilní kapitánský můstek, čímž se z něj zmenšil výhled. S odvoláním na výsledky vyšetřování to dnes napsal zpravodajský web Blikk.hu. Neštěstí si vyžádalo 28 lidských životů.
Szabadság híd

Lodní nehoda v Budapešti: Kapitán byl střízlivý

Kapitán hotelové lodi, která v květnu na Dunaji v centru Budapešti narazila do výletního plavidla s jihokorejskými turisty na palubě, nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu ani jiných návykových látek. Dnes o tom informovala maďarská policie. Havárii, při níž se výletní loď převrátila a potopila, nepřežilo 28 z 35 lidí na palubě.
Budapešť z Gellértova vrchu

Z Dunaje v Budapešti vytáhli potopenou výletní loď, ve vraku byla mrtvá těla

Maďarské úřady vyzvedly z Dunaje výletní loď, po jejímž potopení zahynulo 26 jihokorejských turistů a dva maďarští členové posádky. Záchranáři z útrob lodi ráno vyprostili další čtyři těla. Plavidlo se potopilo v Budapešti 29. května poté, co se srazilo s větší hotelovou lodí Viking Sigyn a během několika vteřin kleslo ke dnu. Nehodu přežilo sedm lidí, po čtyřech zbývajících obětech se dosud pátrá. Informovala o tom agentura MTI.
Ilustrační foto

K místu lodního neštěstí v Budapešti míří speciální jeřáb, uzvedla až 200 tun

Velký lodní jeřáb, který by mohl v Budapešti dostat ze dna Dunaje potopenou vyhlídkovou loď, míří na místo neštěstí. Informovala o tom dnes maďarská média, podle nichž by mohl jeřáb na místo dorazit dnes odpoledne. Po nehodě plavidla s jihokorejskými turisty bylo zatím potvrzeno 12 mrtvých. Dalších 16 lidí se pohřešuje, uvedla agentura AP. Neštěstí se stalo minulý týden ve středu.
Parlament u řeky Dunaj

V Budapešti chystají ponor k vraku lodi Hableány, Dunaj vydal několik mrtvých těl

Jihokorejští potápěči začali dnes v Budapešti s přípravami na sestoupení k výletní lodi, která se na Dunaji minulý týden potopila po kolizi s větším plavidlem. Nejméně sedm lidí při neštěstí zahynulo a dalších 21 se stále pohřešuje. Předpokládá se, že přinejmenším část nezvěstných zůstala ve vraku. Z Dunaje bylo mezitím vytaženo několik utopenců, zatím však není jisté, zda jde o oběti nehody. Neštěstí se stalo ve středu, na palubě výletní lodi byli jihokorejští turisté.
Řetězový most a bazilika sv. Štěpána

Nové VIDEO tragédie v Budapešti. Kdy začne pátrání v potopené lodi?

Pátrání po obětech ve výletní lodi, která se ve středu potopila v Budapešti, by mohlo začít v pondělí. Po návratu z maďarské metropole to dnes novinářům řekla jihokorejská ministryně zahraničí Kang Kjong-wha, informoval list The Korea Herald. Záležet podle ní bude na tom, zda v Dunaji po vydatných deštích dostatečně opadne voda a zpomalí proud řeky. Výletní plavidlo Mořská panna se potopilo po srážce s větší hotelovou lodí. Nejméně sedm lidí zahynulo, 21 dalších se dál pohřešuje. Na palubě bylo 33 jihokorejských turistů a dva maďarští členové posádky.
Ilustrační foto

Kapitán lodi ze srážky na Dunaji je ve vazbě, po nezvěstných pátrají i čeští potápěči

Soud v Budapešti dnes nařídil uvalit vazbu na ukrajinského kapitána lodi Viking Sigyn, která se ve středu večer srazila na Dunaji v centru maďarské metropole s menší výletní lodí Mořská panna. S odvoláním na prokuraturu o tom dnes informovala agentura MTI. Menší z lodí se po srážce potopila. Zahynulo při tom nejméně sedm lidí a 21 se jich stále pohřešuje. Po nezvěstných pátrají záchranářské týmy z Maďarska, Jižní Koreje, Rakouska a na pomoc do Budapešti dorazila také čtveřice českých policejních potápěčů.
Ilustrační foto

Potopenou loď z Dunaje se nedaří vyprostit, 21 pasažérů nadále pohřešováno

Kvůli vysokému stavu vody na Dunaji, špatné viditelnosti a silnému proudu není zatím možné vytáhnout z řeky v centru Budapešti výletní loď, která se tam ve středu večer potopila s 35 lidmi na palubě po srážce s větším plavidlem. Na lodi plulo 33 Jihokorejců a dva maďarští členové posádky. Sedmi lidem se podařilo zachránit, sedm bylo nalezeno mrtvých a 21 se stále pohřešuje.
Potopení lodi Hableány na Dunaji v Budapešti (29.5.2019).

VIDEO: Loď s turisty v Budapešti se potopila za pár minut. Sedm mrtvých. 21 pohřešovaných

Nejméně sedm lidí přišlo o život a dalších 21 se pohřešuje poté, co se ve středu pozdě večer na Dunaji v centru Budapešti po střetu s jiným plavidlem potopila loď s jihokorejskými turisty. Podařilo se zachránit sedm osob. Podle mluvčího maďarských záchranářů jsou naděje na vypátrání dalších přeživších minimální. Jde o jedno z nejhorších lodních neštěstí mimo moře v Evropě za poslední dekády.

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy