Herbert Diess (VW)

Herbert Diess

Generální ředitel Volkswagen Herbert Diess nečekaně končí

Generální ředitel automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess končí. S dozorčí radou společnosti se dohodl na tom, že funkci opustí k 1. září. Nahradit ho má dosavadní šéf Porsche Oliver Blume. Firma tento nečekaný krok oznámila ve svém dnešním sdělení.
Bernhard Maier k 31. červenci 2020, po téměř pěti letech v čele společnosti Škoda Auto a.s., opouští pozici předsedy představenstva.

Šéf představenstva Škoda Auto Bernhard Maier končí ve funkci

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Bernhard Maier končí po necelých pěti letech v čele společnosti. Jeho nástupce zvolí představenstvo společnosti v srpnu, informovala dnes ČTK Škoda Auto v tiskové zprávě. Důvody firma neuvedla. Podle německého listu Handelsblatt stojí v pozadí Maierova odchodu mocenské spory v koncernu Volkswagen.
volkswagen

Německé automobilky chtějí státní podporu. Návrh má odpůrce, ozvala se i Merkelová

Německé automobilky, kterým kvůli koronaviru prudce klesl odbyt, se stále hlasitěji dožadují státní podpory na nákup nových aut. Požadavky klíčového sektoru německé ekonomiky, jehož pověst značně poznamenal skandál s manipulováním emisí, sice nacházejí pochopení u řady německých politiků, mají ale i mnoho odpůrců. O možných cestách z krize způsobené pandemií dnes se zástupci automobilek jednala kancléřka Angela Merkelová.
Ilustrační foto

Koncernu Volkswagen se loni dařilo. Provozní zisk Škoda Auto stoupl o 21 procent

Provozní zisk automobilky Škoda Auto se v loňském roce zvýšil o 21 procent na 1,7 miliardy eur (46,4 miliardy Kč). Výsledky podpořil vyšší objem prodeje a optimalizační a cenová opatření, které kompenzovaly vyšší náklady a vyšší výdaje na nové produkty. Uvedla to dnes mateřská společnost Volkswagen v tiskové zprávě o hospodářských výsledcích koncernu.
Herbert Diess

Dieselgate pokračuje: Šéf VW Herbert Diess byl obviněn z manipulace s akciovým trhem

Německá prokuratura obvinila šéfa automobilového koncernu Volkswagen Herberta Diesse z manipulace s akciovým trhem v souvislosti s emisním skandálem. Obvinění se týká rovněž bývalého šéfa podniku Martina Winterkorna a nynějšího předsedy dozorčí rady Hanse Dietera Pötsche, oznámila dnes prokuratura. Obvinění podle ní záměrně neposkytli investorům včasné informace o finančních důsledcích emisního skandálu, uvedla agentura Reuters.
Herbert Diess

EBIT macht frei? Šéf Volkswagenu "vtipkoval", teď se kaje za výrok evokující nacismus

Šéf německého automobilového koncernu Volkswagen Herbert Diess se omluvil za svůj výrok evokující nacistický slogan Arbeit macht frei (Práce osvobozuje). Informoval o tom dnes server BBC. Diess na úterní firemní akci ve snaze zdůraznit potřebu posílit ziskovost použil větu "EBIT macht frei" (EBIT osvobozuje). EBIT je označení pro zisk před úroky a zdaněním.
Herbert Diess

Volkswagen letos očekává další růst tržeb, bude čelit ostré konkurenci

Německý automobilový koncern Volkswagen dnes oznámil, že předpokládá letošní zvýšení tržeb až o pět procent. Firma rovněž potvrdila, že v loňském roce zvýšila tržby o 2,7 procenta na 235,8 miliardy eur (přes šest bilionů Kč) a provozní zisk o 0,7 procenta na 13,92 miliardy eur (357 miliard Kč).
Terminál Audi v Kyjově u TOP CENTRUM car

Nový šéf koncernu VW bude řídit také Audi

Wolfsburg - Nový generální ředitel automobilky Volkswagen Herbert Diess bude patrně i v čele dozorčí rady Audi. Funkce se má podle informací agentury Reuters ujmout 8. května na schůzi této rady, den před výroční valnou hromadou podniku.

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

FK Dukla Praha

Rada se na lavičce Dukly může objevovat ještě minimálně tři týdny. Osmiměsíční trest je nepravomocný

Hojně diskutovaný rekordní trest za rasismus pro trenéra fotbalové pražské Dukly není definitivní, protože odvolací komise Fotbalové asociace ČR (FAČR) si vyžádala od disciplinární komise písemné odůvodnění toho, proč právě k tomuto trestu přistoupila. Protože se o Radově případu bude jednat až za tři týdny, do té doby se bude moct Petr Rada nadále objevovat na lavičce během druholigových zápasů.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vladimir Putin

Putin konečně řekl pravdu. Rusko by proti NATO nemělo velkou šanci

Souhlasit se slovy ruského prezidenta Vladimira Putina se dá jen zřídka. Platí to především v posledních letech, kdy jeho vnitřní politika dramaticky prohlubuje autoritářství a stále více spoléhá na represivní nástroje, zatímco politika zahraniční přerostla v otevřenou vojenskou agresi vůči sousednímu státu a ignorování mezinárodních smluv, kterých je Moskva signatářem. Ve světle tradičního chvástání nad silou Ruska a jeho armády pak včerejší Putinův výrok, že Rusko je ve srovnání se Západem víceméně vojenským trpaslíkem, a proto válka s NATO nedává z jeho pohledu smysl, působí jako výjimečný záblesk smyslu pro realitu.

před 2 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Hokejisty Karlových Varů budou trénovat zlatí hoši z přelomu tisíciletí Patera a Moravec

Krátce po nedávném vyřazení Karlových Varů z předkola letošního extraligového play-off, v němž nestačily na České Budějovice, se potvrdila jména nových trenérů. Dosavadního kouče Energetiků Václava Eismanna, jenž působil na tamní lavičce od února, nahradí olympijský vítěz z Nagana Pavel Patera. Jeho asistentem pak bude další olympijský vítěz z roku 1998 a taktéž mistr světa z roku 2001 David Moravec. Dvouletou smlouvu s karlovarským klubovým vedením podepsal kromě nich i nový trenér brankářů Lukáš Mensator.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Rusko vyslalo na Ukrajinu další rakety a drony. 26 jich armáda sestřelila

V noci na čtvrtek ukrajinská armáda zneškodnila 26 dronů, které útočily na pozice ruských sil. Uvedl to podle serveru Ukrajinska pravda velitel ukrajinských vzdušných sil Mykola Oleščuk.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy