hnutí BDS (bojkot Izraele)

Ilustrační foto

Doplatila na kritiku Izraele. Britská spisovatelka Shamsieová přišla o prestižní cenu

Přes 250 spisovatelů podepsalo prohlášení, v němž odsoudili rozhodnutí poroty německé literární Ceny Nelly Sachsové o odebrání ocenění britské autorce Kamile Shamsieové. Porotci začátkem září Shamsieovou ocenili za to, že svým dílem "staví most mezi kulturami", o dva týdny později ale své rozhodnutí vzali zpět. Svůj krok zdůvodnili tím, že Shamsieová podporuje bojkot Izraele, což je údajně v rozporu s duchem ocenění.
Eurovision Song Contest 2018 vyhrála zpvačka Netta

Další ročník Eurovize má být v Izraeli. Je z toho problém, už přišla výzva k bojkotu

Jeruzalém - Politika se přelévá i do nečekaných oblastí, například do fotbalu nebo populární hudby. Díky vítězství Izraelky Netty Barzilaiové v letošním ročníku Eurovize má Izrael právo uspořádat tuto písňovou soutěž příští rok. Jenže kde? Status Jeruzaléma stále není dořešen navzdory faktu, že ho například USA pokládají za metropoli židovského státu..
Izrael, ilustrační foto

Bojkot Izraele? Židovský stát tlačí na EU, aby zastavila financování hnutí BDS

Jeruzalém/Brusel - Izrael dnes vyzval Evropskou unii, aby přestala financovat zhruba desítku evropských a palestinských nevládních organizací, které podle izraelského ministerstva pro strategické záležitosti prosazují bojkot Izraele. Podle zprávy tohoto ministerstva tak EU porušuje vlastní politiku, která neschvaluje bojkot Izraele. Informovala o tom agentura AP.

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 36 minutami

před 41 minutami

Aktualizováno před 50 minutami

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko zajistí svou bezpečnost, pokud v Polsku budou jaderné zbraně, varuje Kreml

Ruské ministerstvo obrany přijme všechna nezbytná opatření k zajištění bezpečnosti Ruska v případě rozmístění jaderných zbraní na polském území. Na brífinku v Moskvě to v pondělí prohlásil mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy