horor

Stranger Things

RECENZE: Čtvrtá série Stranger Things je ukázkou precizní scenáristické práce

Jedna z největších událostí roku na streamovací platformě Netflix se opět dočkala velmi kladného přijetí kritiků i veřejnosti. Se stárnoucími dětskými hrdiny sice mizí kouzlo dětské naivity, ale zato se komplikují vztahy mladých hrdinů, kteří se musí postavit další hrozbě, jež tentokrát může zničit celý svět.
Morbius

RECENZE: Nemastný neslaný upír Morbius je nudným pokusem o temný komiks

Další ze série přešlapů studia Sony, které se marně snaží budovat svůj vlastní komiksový vesmír. Upíří Morbius má málo akce, humoru i lásky a o hororu ani nemluvě. Mnohdy pranýřovaný Jared Leto je v tom tentokrát cela nevině a paradoxně je jednou z nejlepších věcí na celém filmu. Jak již jistě tušíte, je to hodně málo.
film

RECENZE: Mndlí Noví mutanti mají nádech osmdesátkových hororů, ale nic víc

Zpočátku to s novým přírůstkem do univerza X-Menů vypadalo dobře. Žánrová odbočka k hororu, neokoukaní herci a zcela jiný přístup k zavedenému vesmíru. Během produkce se však záhy vyrojily problémy, které vedly k nekonečnému kolečku přetáček a dotáčení, čehož výsledkem je mdlý snímek, který neví kudy kam.
film

RECENZE: Výborný hororový thriller Neviditelný od scénáristy Saw a Insidious

Scénárista původního Saw a série Insidious Leigh Whannell se pustil v poslední době také do režie. Na svědomí má třetí díl Insidious, chválené sci-fi Upgrade a nyní i nejnovější inkarnaci hororu Neviditelný muž z roku 1933, jenž je adaptací knihy H.G. Wellse. Současný snímek se těší výbornému hodnocení kritiků i veřejnosti, a nejedná se o náhodu.
Alchymistická laboratoř

Hrad Frankenstein: Místo opředené řadou legend

Co se vám vybaví, když před vámi někdo řekne slovo "Frankenstein"? Nepochybně příšery, šílení vědci a jejich bizarní experimenty. Historie nechvalně známého jména Frankenstein nicméně značně předchází dobu, kdy vyšel onen hororový román britské spisovatelky Mary Schelleyové, a to o celá staletí. Informovala o tom britská rozhlasová stanice BBC.
Film

RECENZE: Horor Fantasy Island promarnil nápad, nezvládá ani děsit

Pokud máte dost peněz, můžete se vydat na tropický Fantasy Island, kde se vám splní všechny vaše sny. Jenže vaše sny se mohou stát i vaší noční můrou, nebo se může stát, že se stanete součástí snu, někoho jiného. Zajímavý námět roztříštila do paskvilu nejasná tvůrčí vize. A takto ztroskotal další letošní horor.
Star War - Síla se probouzí

Prosincové premiéry: Nové Star Wars, sequel Jumanji i komedie z českých hor

V prosinci nabídnou kina sequel Jumanji a Star Wars uzavře příběh rodu Skywalkerů. Řečeno řečí čísel, ve vzduchu visí potenciální dvě miliardy dolarů a spoustu rozbitých prasátek. Dále se dočkáme Špindlu 2, road movie Yao, feministického dramatu Portrét dívky v plamenech a herecké symfonie v dramatu Dokonalá lež.
Děsivé dědictví

RECENZE: Děsivé dědictví ukazuje, jak by měl vypadat moderní horor

RECENZE - Režisérský debut Ariho Astera redefinuje, co to znamená, když se řekne horor. Děsivé dědictví je svěží, originální dílo, které je obtížné jednoduše zaškatulkovat. Okultismus je sice cítít na sto honů, ale není vidět. Na své si přijdou nejen milovníci hororu.

Aktuálně se děje

před 23 minutami

Volby prezidenta RF 2024

Golos: Volby v Rusku byly největší podvod v dějinách země

Ruské nezávislé hnutí Golos (v překladu Hlas), které monitoruje dodržování práv voličů a volebních pravidel, označilo prezidentské volby v Rusku za "nejpodvodnější a nejzkorumpovanější v historii země." Jejich vítězem byl vyhlášen úřadující šéf Kremlu Vladimir Putin, který získal téměř 90 procent odevzdaných hlasů.

před 58 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Miloš Zeman zůstává v nemocnici. Lékaři dnes zhodnotí jeho aktuální stav

Lékařské konzilium v pondělí zhodnotí aktuální zdravotní stav exprezidenta Miloše Zemana, který od minulého týdne leží na jednotce intenzivní péče v pražské Fakultní nemocnici Motol. Zeman byl přes víkend nadále ve vážném, ale stabilizovaném stavu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy