USA Houston

Čína, ilustrační fotografie

Diplomatický spor pokračuje: Čína nařídila uzavřít konzulát USA ve městě Čcheng-tu

Čína dnes nařídila uzavřít konzulát Spojených států ve městě Čcheng-tu. Reagovala tak na obdobný krok USA, které tento týden rozhodly o uzavření čínského konzulátu v Houstonu, informovaly zahraniční tiskové agentury. Čínská vláda už dříve postup Washingtonu označila za provokaci a porušení mezinárodního práva. Dnes Spojené státy vyzvala k nápravě "chybného rozhodnutí".
Čína, ilustrační fotografie

USA uzavřely čínský konzulát v Houstonu. U budovy se pálí dokumenty, tvrdí svědci

USA se rozhodly uzavřít čínský konzulát v texaském velkoměstě Houstonu, aby "ochránily americké duševní vlastnictví a americké důvěrné informace". Podle agentury Reuters to dnes bez dalšího upřesnění oznámila mluvčí amerického ministerstva zahraničí Morgan Ortagusová. O rozhodnutí už předtím informovala čínská vláda, která americký krok označila za provokaci a porušení mezinárodního práva.
Policie USA, ilustrační foto

Houston se otřásl. Mohutná exploze zabila dva lidi

Mohutná exploze dnes v průmyslovém objektu na severozápadě Houstonu na jihu Spojených států zabila dva lidi, srovnala se zemí budovu skladu zboží a poškodila několik okolních domů. Oznámila to místní policie. Podle vyšetřovatelů nešlo o záměrný čin, nicméně trestní stíhání neznámé osoby bylo zahájeno.
Zaplavená auta

Bouře Imelda zasáhla Houston. Město je pod vodou, vyhlášen stav ohrožení

Američtí záchranáři ve čtvrtek a v noci na dnešek zachraňovali stovky lidí z rezidenčních čtvrtí texaského Houstonu, zaplavených po prudkých deštích tropické bouře Imelda. Místní letiště bylo uzavřeno, tisíce domácností jsou bez elektrického proudu a dva lidé přišli o život. Ve čtvrtek večer začala záplavová voda ustupovat, podle odhadů meteorologů napadl v části Texasu za 72 hodin více než metr vody.
Policie USA, ilustrační foto

V Houstonu vypukla střelba, pět policistů zraněno

Pět amerických policistů bylo zraněno při pondělní přestřelce v texaském Houstonu. Na místě incidentu zemřeli dva podezřelí, uvedla policie podle agentury AP. Jeden ze strážců zákona je v kritickém stavu, další mají méně vážná zranění.

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Sunak: Putin se na polských hranicích nezastaví. Britové posílají Ukrajině rakety Storm Shadow

Britský premiér Rishi Sunak oznámí v úterý na návštěvě Polska zvýšení vojenské podpory pro Ukrajinu o 500 milionů liber (579 milionů eur). 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy