hurikán Michael (říjen 2018)

Hurikán Michael

Počet mrtvých stoupá. Hurikán Michael má už 18 obětí

Michael, který tento týden nejdříve jako hurikán a poté jako bouře zasáhl jihovýchod USA, si vyžádal podle nejnovější bilance 18 obětí. Dnes o tom informoval portál Weather.com. Na Floridě, která byla postižena nejhůře, se úřady obávají, že počet mrtvých se ještě zvýší, neboť se dosud nepodařilo prohledat všechny trosky.
Hurikán Michael

Počet obětí hurikánu Michael stoupá. Záchranáři našli 17. tělo

Počet obětí po řádění hurikánu Michael ve Spojených státech stoupl na 17. Záchranáře v jejich práci omezují výpadky elektřiny a telefonů a pro vyhledávání lidí používají psy, drony a těžkou techniku, uvedla agentura Reuters. Národní středisko pro hurikány (NHC) na Miami v noci na dnešek upozornilo na hurikán Leslie, který se vytvořil nad Atlantikem, míří na Portugalsko a Španělsko.
Hurikán Michael

Hurikán Michael byl monstrum. 12 mrtvých, část Floridy srovnána se zemí +VIDEO

Počet obětí hurikánu Michael v USA dnes vzrostl na nejméně 12 poté, co pět mrtvých oznámil stát Virginie. Podle médií bilance mrtvých a zraněných patrně ještě stoupne, neboť záchranáři stále pátrají v troskách. Některé oblasti na Floridě, kde zahynuli nejméně čtyři lidé, jsou navíc špatně přístupné kvůli poškozeným mostům. Michael jako jedna z nejsilnějších bouří americké historie udeřil na jihovýchod Spojených států ve středu.
Hurikán

Hurikán Michael zanechává spoušť, má první oběť. Hrozí i tornáda

Hurikán Michael ve Spojených státech zaplavil ulice i domy a lámal stromy i střechy. Dosud nejsilnější hurikán, který kdy zasáhl severozápad Floridy, si vyžádal dvě oběti. Nad jihozápadem amerického státu Georgia ale dnes z druhé nejsilnější kategorie na pětistupňové škále postupně zeslábl až na tropickou bouři, kterou nicméně stále doprovází vítr a déšť, uvedla agentura AP.
Hurikán Michael

ŽIVĚ: Hurikán Michael plnou silou zasáhl Floridu. Hrozí obří katastrofa, lidé evakuaci ignorují

Hurikán Michael nedaleko města Panama City na severozápadě Floridy vstoupil na pobřeží. Živel, který americké úřady i Národní středisko pro hurikány (NHC) označují jako mimořádně nebezpečný, doprovází vítr o rychlosti 250 kilometrů v hodině. Úřady se obávají, že Michael způsobí v oblasti rozsáhlé škody, ačkoli by nad pevninou měl podle meteorologů začít rychle slábnout.
Hurikán

Hurikán Michael zesílil. Obluda udeří na Floridu za pár hodin, varuje guvernér

Hurikán Michael dnes zesílil na druhý stupeň z pěti kategorií a směřuje Mexickým zálivem k Floridě, kam by měl dorazit ještě podstatně silnější ve středu. Oznámila to americká meteorologická služba. Síla větru už přesáhla 175 kilometrů za hodinu a úder na floridské pobřeží může být podle expertů devastující. Guvernéři států Florida, Alabama a Georgia vyhlásili stav ohrožení.
Hurikán

Na Floridu se řítí hurikán Michael, hrozí katastrofa

Mexickým zálivem na sever k pobřeží Floridy míří hurikán Michael, který v nadcházejících dnech podle amerického Národního střediska pro hurikány (NHC) bude sílit. Na floridskou pevninu by měl vstoupit ve středu; nyní vichr a déšť, který živel doprovází, bičují západní cíp Kuby.

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 30 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

včera

Michal Koudelka

Vláda chce urychlit výstavbu OZE, prezidentovi navrhla povýšení šéfa BIS Koudelky.

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle než rok. K dosažení tohoto cíle má přispět vymezení tzv. akceleračních zón určených pro jejich výstavbu podle pravidel, která schválila vláda na středečním jednání. Navrhla také povýšení šéfa BIS Michala Koudelky do hodnosti generálmajora. 

včera

včera

Stáj Scuderia Ferrari mění název + FOTO

Neuvěřitelné se stává skutečností. Ferrari je jediným týmem, který nepřetržitě závodí v přední motoristické disciplíně od založení formule 1 v roce 1950. Žádný tým nezastává takovou tradici jako Scuderia. Tradice – kterou nyní Italové (částečně) boří.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy