Ingenuity

Ingenuity

Vrtulník Ingenuity má na Marsu problémy

Malý vrtulník Ingenuity americké vesmírné agentury NASA má na Marsu problém, kvůli kterému je zatím na neurčito odložený další, už čtrnáctý, let. Test s vyšší rychlostí otáček rotorů před startem v obtížnějších podmínkách řidší atmosféry proběhl úspěšně, ale byly po něm zaznamenány určité anomálie, sdělil Jaakko Karras, představitel Laboratoře tryskového pohonu (JPL), která má v NASA program Ingenuity na starosti.
Ingenuity

Ingenuity čeká na Marsu rizikový pokusný let

Malý vrtulník Ingenuity americké vesmírné agentury NASA se na Marsu chystá ke 14. letu, který nebude v žádném směru rekordní. Bude však rizikový, neboť rotory se kvůli klesající hustotě atmosféry musejí točit rychlostí, jež nebyla vyzkoušená ani při přípravě na Zemi. Informovala o tom Laboratoř tryskového pohonu (JPL), která má v NASA program Ingenuity na starosti.

Aktuálně se děje

před 35 minutami

před 55 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy