Ivan Kyselý (podnikatel)

Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Podnikatel Kyselý opět nepřišel k soudu, policii popřel ovlivňování spisů

Vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý popřel, že by zasahoval do trestních řízení, jak uvádí obžaloba v případě Vidkun. Vyplývá to z jeho výpovědi v přípravném řízení. O jejím přečtení olomoucký soud rozhodl dnes, půl roku od otevření kauzy. Hlavní aktér korupční kauzy se dosud z jednání omlouval kvůli zdravotnímu stavu, k soudu nedorazil ani dnes.
Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Soud ukončí výslechy svědků, na řadě budou odposlechy

Výslechem zřejmě posledních svědků bude od příštího týdne pokračovat olomoucký soud v projednávání údajné korupční kauzy s názvem Vidkun. Případ podle žalobce odkrývá síť klientelistických vazeb mezi policisty, podnikateli a politiky. Sérii výslechů soud ve čtvrtek uzavře videokonferencí se znalkyní z odvětví kriminalistické audioexpertízy, která analyzovala prostorové policejní odposlechy aktérů kauzy. Právě kvůli odposlechům, které jsou stěžejními důkazy, soud kauzu příští týden neuzavře. Pokračovat bude v srpnu, kdy chce odposlechy přehrát.
Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun pokračuje. Soud kvůli ochraně zdraví jedná za zavřenými dveřmi

Olomoucká korupční kauza Vidkun, která od podzimu 2015 hýbe veřejným děním, se bude celý tento týden odehrávat za zavřenými dveřmi. Soudce Martin Lýsek dnes rozhodl o vyloučení veřejnosti, důvodem je ochrana zdraví kvůli pandemii koronaviru. Podle soudu by se jinak bezpečnostní opatření jako například dvoumetrové rozestupy v jednací síni nedaly dodržet.
Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: Policisté promluvili o podivném zacházení s trestními spisy

Podivné zacházení s některými trestními spisy na krajském policejním ředitelství dnes popsali u soudu v kauze Vidkun další policisté z odboru hospodářské kriminality. Podle nich měli o dva případy, které vyšetřovali, nestandardní zájem jejich nadřízení, náměstek Karel Kadlec a šéf hospodářské kriminálky Radek Petrůj. Oba jsou v kauze Vidkun obžalovaní kvůli vynášení informací podnikateli Ivanu Kyselému a ovlivňování trestních věcí. Kadlec i Petrůj ovlivňování vyšetřování u soudu dnes znovu popřeli.
Ivan Langer (ODS)

Kauza Vidkun: Ivan Langer u soudu popřel, že měl informace z trestních spisů

Bývalý ministr vnitra za ODS Ivan Langer dnes u soudu v kauze Vidkun popřel, že by s obžalovaným podnikatelem Ivanem Kyselým disponovali informacemi z trestních spisů. Připustil však, že mediálně známé olomoucké kauzy spolu probírali, neboť prý hýbaly děním ve městě. Přihlásil se k osobním přátelským vztahům nejen s Kyselým, který je jeho obchodním partnerem, a s obžalovaným bývalým policejním náměstkem Karlem Kadlecem. V kauze Vidkun se cítí jako poškozený než jako svědek.
Ivan Langer

Soud odročil kauzu Vidkun na březen. Mezi desítkami svědků je i Langer

Olomoucký krajský soud dnes na 2. března odročil korupční kauzu Vidkun, která se podle žalobce týká vynášení informací z policejních spisů vlivným osobám. Původně se jí měl zabývat do pátku, všichni obžalovaní až na významného olomouckého podnikatele Ivana Kyselého, ke kterému údajně tyto informace od policie mířily, byli již vyslechnuti. Kyselý je nemocen, žádal zatím o jednání v nepřítomnosti. Kauzu má soud nařízenu až do května.
Jiří Rozbořil

Kauza Vidkun: Exhejtman Rozbořil popírá uplácení, prý šlo o hospodské řeči

Bývalý olomoucký hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD) dnes u soudu popřel, že by nabízel tehdejšímu krajskému policejnímu náměstkovi Karlu Kadlecovi úplatek. Podle žalobců se tak mělo stát v případu stavby jezdeckého areálu v Lazcích, na němž měl Rozbořil osobní zájem a kvůli níž je souzen v kauze Vidkun. Podle odposlechů probíral okolnosti vyšetřování s Kadlecem u piva. O hejtmanovi mluví aktéři případu i v dalších kauzách, které byly podle žalobce těmito vazbami ovlivňovány. Cílem bylo podle odposlechů jeho osobu chránit. Rozbořil to popírá.
Soud, ilustrační foto

Kauza Vidkun: U soudu je dusno, expolicista Kadlec popřel vynášení informací

Bývalý náměstek olomouckého krajského policejního ředitele Karel Kadlec dnes u soudu popřel, že by v kauze Vidkun dlouhodobě vynášel informace z trestních spisů vlivnému podnikateli Ivanu Kyselému, jak mu klade za vinu žalobce. Nikdy podle svých slov nevyzradil nic, co by mohlo vyšetřování ovlivnit. Cenné informace mu naopak podle něj předával Kyselý, kterého označil jako svého dlouholetého kamaráda. Kvůli vazbám obou mužů Kadlece již v roce 2012 vyšetřovala GIBS, případ však nakonec odložila.
Soud, ilustrační foto

Soud otevřel kauzu Vidkun. Žalobě čelí exhejtman, policisté a vlivný podnikatel

Olomoucký krajský soud dnes otevřel korupční kauzu Vidkun. Obžalobě v ní čelí dva tehdejší policisté, vlivný olomoucký podnikatel Ivan Kyselý a bývalý hejtman Jiří Rozbořil (ČSSD). Případ podle žalobce odkrývá korupční vztahy mezi policií, podnikateli a politiky. Kyselý podle něj v letech 2014 až 2015 soustavně získával od policie cenné informace z trestních spisů, kterých poté využíval a dával pokyny, jak má policie jednat. Dohromady šlo o devět kauz, některé se týkaly tehdejšího hejtmana. Obžalovaní vinu popírají, Kyselý se z jednání omluvil.

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy