J&T

Jaroslav Tvrdík

Tvrdík se vrací! Je znovu ve vedení CEFC

Praha - Společnost CEFC Europe dnes jmenovala nové statutární orgány. Místopředsedou představenstva se stal opět Jaroslav Tvrdík, jeho členkou pak je i Marcela Hrdá. ČTK o tom informoval mluvčí firmy Pavel Bednář. Skončil krizový management, který předminulý týden dosadila skupina J&T, aby ochránila své pohledávky. Předsedkyní představenstva je jednatelka společnosti Rainbow Wisdom Žen Sia.
Jaroslav Tvrdík

Krize zažehnána? J&T se dohodla s čínskou CITIC Group na prodeji pohledávek

Praha - Skupina J&T se dohodla s čínskou CITIC Group na prodeji pohledávek J&T za firmou CEFC. Číňané prostřednictvím společnosti Rainbow Wisdom, kterou ovládá CITIC, odkoupí od J&T veškeré pohledávky za společnostmi ze skupiny CEFC a Rainbow Wisdom zároveň získá 9,9 procenta v J&T Finance Group. Informovala o tom dnes mluvčí J&T Banky Monika Veselá.
Firmy, ilustrační foto

J&T převzala vedení i v některých dceřiných firmách CEFC

Praha - Skupina J&T převzala vedení také v některých dceřiných firmách CEFC Europe. Jde například o projekt Florentinum, hotel Mandarin Oriental, budovu bývalé Živnobanky v ulici Na Příkopě nebo fond Tradiční čínské medicíny. Informují o tom dnešní Hospodářské noviny (HN). J&T ve čtvrtek odvolala představenstvo CEFC Europe kvůli tomu, že čínská společnost CITIC Group nezaplatila za CEFC Europe dluh 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč).
Jaroslav Tvrdík

Tvrdík: Zaplacení dluhu CEFC Europe zabránily kroky J&T

Praha - Dosavadní místopředseda CEFC Europe Jaroslav Tvrdík na twitteru potvrdil, že CITIC Group v dohodnutém termínu nezaplatila dluh za CEFC Europe. Zabránily tomu podle něj ale čtvrteční kroky J&T, která odvolala představenstvo CEFC Europe a nahradila ho krizovým managementem. Ujistil, že firma má peníze na zaplacení dlužných 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč) připravené. Mluvčí J&T Private Investments Petr Málek dnes ČTK řekl, že společnost nebude nové Tvrdíkovo vyjádření komentovat.
Ilustrační foto

J&T nemá informace, že by dnes dostala zaplaceno za dluh CEFC

Praha - Skupina J&T nemá žádné informace o tom, že by ji čínská společnost CITIC Group dnes uhradila dluh 450 milionů eur za společnost CEFC Europe. ČTK to dnes odpoledne řekl zdroj z J&T. CEFC na dotaz ohledně zaplacení nereagovala. Podle dřívějšího prohlášení CEFC China jsou peníze připravené a termín pro zaplacení byl stanoven na dnešek. J&T ve čtvrtek oznámila, že v CEFC Europe kvůli nesplaceným závazkům odvolala představenstvo a dosadila krizový management.
Čínská měna

Tkáč: J&T je připravena přijmout platbu CITIC a vrátit CEFC

Praha - Skupina J&T je připravena ihned přijmout od CITIC Group platbu za dluh CEFC Europe u česko-slovenské finanční skupiny a předat kontrolu nad CEFC Group (Europe) Company zpět původním čínským majitelům. Na twitteru to dnes uvedl spolumajitel J&T Patrik Tkáč. Reagoval tak na vyjádření místopředsedy CEFC Europe Jaroslava Tvrdíka, který uvedl, že J&T bezdůvodně odmítá peníze přijmout. J&T ve čtvrtek oznámila, že v CEFC Europe odvolala představenstvo a dosadila krizový management. Podle CEFC China jsou peníze připravené a termín pro zaplacení byl stanoven na dnešek.
Čínská měna

Čínská CEFC nezaplatila dluhy, J&T odvolala představenstvo CEFC Europe včetně Tvrdíka

Praha - Čínská CEFC China Energy v dohodnutém termínu neuhradila pohledávky vůči J&T Private Investments (JTPI). Česká společnost proto přebrala výkon akcionářských práv v CEFC Group (Europe) Company, odvolala její představenstvo a dosadila krizový management. ČTK o tom dnes informoval mluvčí J&T Private Investments Petr Málek. CEFC China Energy dluží české skupině 450 milionů eur (11,5 miliardy Kč). Mluvčí CEFC (Europe) Group Company Pavel Bednář ČTK řekl, že vyjádření J&T firma nekomentuje.

Aktuálně se děje

před 13 minutami

před 21 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

včera

Papežův zákon

RECENZE: Papežův zákon o prohnilé církvi stojí i padá na velikášském akademismu

Poté, co byl u nás snímek Papežův zákon uveden v rámci nesoutěžní sekce karlovarského festivalu, se dostává i do široké distribuce. Italský film se noří do temné historie církve a skrze příběh na základě skutečných událostí reflektuje krutost lidské manipulace, společenskou rozštěpenost i individuální osudy na pozadí velkých dějin.

včera

Rusko a Ukrajina si vymění 48 vysídlených děti

Rusko a Ukrajina se dohodly na výměně 48 dětí vysídlených v důsledku ruské invaze. Ve středu to v katarské Dauhá oznámila ruská komisařka pro práva dětí Marija Lvovová-Belovová.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy