Jakub Jankto

Jakub Jankto

Sparťanský fotbalista Jankto v problémech: Po údajném odmítnutí testu na drogy byl vyřazen z přípravy na zápasy

Český fotbalový reprezentant, jenž na klubové úrovni obléká dres pražské Sparty, si v úterý zavařil, když během silniční kontroly na pražském Strahově odmítl test na drogy. Jak uvádí server PrahaIN.cz, sedmadvacetiletého fotbalistu měli policisté zastavit na základě podezření řízení pod vlivem alkoholu, přičemž dechovou zkoušku měl negativní. Nyní je Jankto klubem dočasně vyřazen z A-týmu, se kterým se tak nebude připravovat na nejbližší zápasy a bude tak řešit své osobní problémy. O tom, že se zdravotně, ani mentálně necítí v současnosti fotbalista nejlépe, uznal i samotný Jankto. 
Jakub Jankto

Průlom v českém fotbale. Jankto se jako první hráč přiznal k homosexualitě

Český fotbalový reprezentant Jakub Jankto se začátkem týdne rozhodl, že půjde na veřejnost se svým osobním tajemstvím. Ve videu na svém twitterovém účtu se přiznal k tomu, že je homosexuál a učinil tak jako první český fotbalista. "Chci žít svůj život svobodně. Beze strachu. Bez předsudků. Bez násilí. Ale s láskou. Jsem homosexuál a dál už se nechci skrývat," uvedl hráč nastupující aktuálně za pražskou Spartu, kde je na hostování ze španělského Getafe. 
AC Sparta Praha

Potvrzeno. Na Letnou míří další zvučná posila, opět reprezentant a exslávista zároveň

To, o čem se spekulovalo v posledních dnech a týdnech, se nyní ve středu potvrdilo. Fotbalovou Spartu posílí během tohoto letního přestupového období další zvučná posila a po obránci Jaroslavu Zeleném a útočníkovi Janu Kuchtovi míří na Letnou další bývalý slávista a zároveň reprezentant, tentokrát záložník Jakub Jankto. Tento šestadvacetiletý fotbalista, jenž naposledy oblékal dres Getafe, se nakonec s klubem domluvil na ročním hostování z opcí.
AC Sparta Praha

Zamíří po Kuchtovi do Sparty další exslávista? Mluví se o možném příchodu Jankta

Fotbalová Sparta se může během letošního letního přestupového obdbí postarat o další velký přestup. Poté, co před časem přivítala ve svých řadách bývalého slávistu a reprezentanta Jana Kuchtu, mohl by na Letnou zamířit další fotbalista, jenž v minulosti oblékal sešívaný dres. Nyní se konkrétně jedná o záložníkovi Jakubu Janktovi, který naposledy oblékal dres Getafe, tam ale toho kvůli zranění mnoho nenahrál. Skutečnost, že by se mohl Jankto vrátit zpátky do Česka, zesílila poté, co i španělský deník Marca napsal, že Getafe měl už s českým fotbalistou přestat počítat.
Fotbal, ilustračni fotografie

Trable českých reprezentantů. Jankto blízko k odchodu z Getafe, Souček je zraněný

Hned dva české fotbalové reprezentanty potkávají v těchto dnech nepříjemnosti ve svých kariérách. Nejprve se objevila informace o křídelníkovi Jakubu Janktovi, který by podle španělského deníku Marca mhl po roce opustit Getafe, v němž se neuchytil. Kapitán národního týmu a jeho největší opora Tomáš Souček pak pro změnu nenastoupil do sobotního přípravného zápasu West Hamu v Readingu. Záložníka tráp blíže nespecifikované, ovšem lehčí zranění.
Fotbal, ilustračni fotografie

Jankto si poranil lýtkovou kost, uvedl kouč. Podle médií má možná i zlomeninu

Pro fotbalistu Jakuba Jankta nezačala jeho mise ve španělské La Lize v dresu Getafe nikterak nejlépe. Ve svém čtvrtvém zápase, do kterého v novém působišti nastoupil, se totiž zranil bez toho, aniž by k tomu potřeboval někoho ze soupeřů. V sobotním zápase 5. kola španělské nejvyšší soutěže proti Vallecanu totiž sám podklouzl a to tak nešťastným způsobem, že se pak svíjel v bolestech na hřišti a musel tak předčasně z hrací plochy. Nyní vyšlo najevo, že má český reprezentant poraněnou lýtkovou kost, přičemž například španělský deník Maca nevyloučil ani její zlomeninu.
Fotbal je nejpopulárnějším sportem.

Smolař Jankto. Krátce po přestupu do Getafe se český reprezentant v jeho dresu zranil

Do sobotního duelu s Vallecanem v rámci 5. kola španělské ligy nastoupil i Jakub Jankto v dresu Getafe, pro kterého to tak byl teprve čtvrtý start v jeho novém působišti. Další starty k nim ale český reprezentant dlouho nepřidá, neboť se právě v tomto sobotním duelu zranil. Navázal tak tím na nezdary během posledního reprezentačního srazu, kdy musel předčasně ze hřiště při zápase s Běloruskem a už toho během tohoto srazu moc nenahrál.
Fotbal, ilustračni fotografie

Španělská La Liga přeci jen s českým fotbalistou. Jankto přestoupil do Getafe

Spekulace z posledních dní se potvrdila. Už se zdálo, že letošní sezóna španělské ligy bude bez jediného českého fotbalisty a to zvláště poté, co gólman Tomáš Vaclík odešel ze Sevilly do řeckého Olympiakosu Pireus. Nyní se přeci jenom budou čeští fotbaloví fanoušci dívat na španělskou ligu se zvláštním zájmem. Do Getafe totiž po šesti letech strávených na Apeninském poloostrově přestoupil český reprezentant Jakub Jankto. Jak již dříve uvedl španěský deník Marca, Getafe jednalo se Sampdorií Janov až o šesti milionech eur (v přepočtu přes 153 milionů eur).
Fotbal, ilustrační fotografie

Nejen Schick. V Itálii podle všeho změní dres i Jankto, zájem má o něj milánský velkoklub

Milán - Až do čtvrteční půlnoci je možnost pro evropské fotbalové kluby přivést si do svého kádru nové hráče či naopak nějaké hráče prodat. Těmi hráči mohou býtz samozřejmě i čeští legionáři v zahraničí, jak jsme mohli být svědky například nedávného transferu Patrika Schicka ze Sampdorie Janov do AS Řím. A na Apeninském poloostrově by to nemusela být jediná změna působiště týkajícího se některého českého jména. Tím dalším, o kterém se nyní nově spekuluje je dosavadní záložník Udine Jakub Jankto, o kterého má nemallý zájem AC Milán. Po zmíněném nedávném přestupu Patrika Schicka by tak mělo Česko v případě, že by vyšel i transfer Jakuba Jankta, hned dva své reprezentanty v předních italských velkoklubech.
Fotbal, ilustrační fotografie

Fotbalovým krajánkům v Serii A se o víkendu dařilo

Itálie - Čeští reprezentanti prožili úspěšný víkend v italské nejvyšší soutěži. Ladislav Krejčí vsítil první branku za Boloňu, Patrik Schick se za Sampodorii opět gólově prosadil po nástupu z lavičky náhradníků a Jakub Jankto si připsal pěknou asistenci na první trefu Udine.

Aktuálně se děje

před 53 minutami

včera

včera

Iveta Bartošová

RECENZE: Málo mě znáš o Ivetě Bartošové pojednává kontextuálně a vyhýbá se laciné dojímavosti

Snad nikdo není s mašinérií bulváru spjatý tolik, jako zpěvačka Iveta Bartošová. Hvězda normalizačního popu, jejíž život byl po revoluci jako na houpačce. Spíš než s pěveckou kariérou si ji spojujeme s vyhořením, nenaplněnými sny a tragickým osudem. Dokumentární minisérie Málo mě znáš se k médií nesčetněkrát omílanému příběhu vrací jinak. Kriticky, empaticky, bez bulvárnosti i sentimentu.

včera

včera

Vláda ČR

Vláda chce, aby pokračovala podpora firem exportujících na Ukrajinu

Vláda na středečním jednání rozhodla o pokračování podpory firmám vyvážejícím své zboží a služby na Ukrajinu. Schválila také dar pěti nevyužívaných vozů Službě státní ochrany Ukrajiny a rozvojový program státu pro realizaci záměru podpory bydlení, který má pomoci obcím zajistit vhodné pozemky pro výstavbu nájemních obecních bytů.

včera

včera

včera

Bojový letoun F-16 (U.S. AirForce), photo by Chandler Cruttenden

Nizozemci poskytnou další stíhačky F-16 na výcvik ukrajinských pilotů

Nizozemsko předá tři stíhačky F-16 na rumunskou leteckou základnu, na které se ukrajinští piloti a další personál učí pracovat s těmito stroji. Informovala o tom agentura Reuters. Nizozemsko je součástí mezinárodní koalice, která má v plánu dodat ukrajinské armádě stíhačky americké výroby. 

včera

včera

Miloš Zeman

Zeman se po letech soudních tahanic omluvil Šarapatkovi

Exprezident Miloš Zeman se po letech soudních tahanic konečně omluvil bývalému poradci Zdeňku Šarapatkovi. Podřídil se tak poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, u kterého před několika týdny neuspěl s dovoláním. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Robert Fico

Fico: Teorie jsou hezké, ale Rusko nikdy nevrátí Krym a neopustí Donbas

Slovenský premiér Robert Fico prohlásil, že Rusko nikdy nevrátí Ukrajině anektovaný poloostrov Krym a neplánuje opustit východoukrajinský Donbas. Podle něj je uznávání principu územní celistvosti v případě Ukrajiny pouze teoretickým konceptem mezinárodního práva, zatímco případný mír by byl nákladný a Rusové momentálně dominují vojensky.

včera

včera

včera

Princ Harry sbírá neúspěchy v kauze ohledně policejní ochrany v Británii

Princ Harry neuspěl se svým prvním odvoláním v případu, ve kterém soud v únoru rozhodl, že mladší syn britského krále Karla III. oprávněně přišel o ochranu placenou ze státní kasy poté, co se vzdal povinností člena královské rodiny a s manželkou Meghan a dětmi se přestěhoval do USA. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy