Jan Outlý (politolog)

Andrej Babiš, 4. celostátní sněm hnutí ANO

Úřad likviduje lidi bojující proti Babišovi? Aktivisté zuří kvůli pokutě za antibabišovské předměty

Praha - Podnikatel, který před loňskými parlamentními volbami prodával oblečení s nápisy kritizujícími aktivity nynějšího premiéra Andreje Babiše, má teď zaplatit pokutu 21 tisíc korun. Na případ, který vyvolal na sociálních sítích velký ohlas, upozornili aktivisté ze skupiny AUVA. Podle skupiny se Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran pokouší aktivisty likvidovat, to ale zástupci úřadu odmítají.
Vratislav Mynář

Ostrý vzkaz pro Hrad: Tajíte, kde berete peníze?

Praha - Jan Outlý, předseda Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí, na svém blogu vysvětlil, že prezident Zeman by měl na svém transparentním účtu zveřejnit všechny dárce.
Miloš Zeman, prezident České repubilky

Zemanovy návštěvy krajů mohou zkomplikovat kampaně, obává se úřad

Praha - Kampaň před druhou přímou volbou českého prezidenta brzy vypukne. Prezident Miloš Zeman byl měl zvážit své cesty do krajů nebo zahrnout náklady na setkání s občany jako bezúplatné plnění do volebního limitu, který činí 50 milionů korun. Tvrdí to člen Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí Jan Outlý.
Miloš Zeman, prezident České repubilky

Úřad pro dohled nad stranami je kompletní, Zeman jmenoval Outlého

Praha - Prezident Miloš Zeman dnes jmenoval politologa Jana Outlého členem nového Úřadu pro dohled nad hospodařením politických stran a politických hnutí. Do funkce ho navrhl Senát. Outlý se stane členem úřadu od 1. dubna, jmenován byl na šest let. ČTK o tom informoval mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Nový úřad tvoří předseda a čtyři řadový členové, Outlý byl jmenován jako poslední. Outlý se dlouhodobě zabývá českým politickým systémem včetně financování stran a hnutí.

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Totální invaze, která uškodí i Izraeli? Svět se obává operace v Rafahu

Izrael ve středu oznámil, že postupuje s plánováním operace ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Mezinárodní společenství však vyjadřuje obavy ve spojitosti s 1,5 miliony Palestinců, kteří se tam nacházejí.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy