Jan Rejžek

Absolonová, Monika

Nová česká hymna? Absolonová, Šporcl a další jsou zděšení. Radši začnu prohrávat, než to poslouchat, vzkázal sportovec

Praha - Ve středu byla oficiálně představena nová verze české národní hymny. Úpravu inicioval Český olympijský výbor a práce se ujal skladatel Miloš Bok. Kontroverze vyvolaly návrhy už při tiskové konferenci, dvě ze zveřejněných variant jsou totiž pompéznější a majestátnější, než jsou lidé dnes zvyklí. Přítomní hudební publicisté či muzikologové je označili spíše za Bokovu skladbu na námět hymny než hymnu. A výhrady se ozývají i odjinud.
Zdeněk Ondráček

Bolševici by chtěli, abychom zase držkou ryli v zemi. Zvolení Ondráčka vyvolalo vášně. Ozvali se Kalousek, Sobotka, Štětina, Herman a další

Praha -  Sněmovna dnes zvolila do čela komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) komunistu Zdeňka Ondráčka. Poslanci mu ve druhém kole dnešní tajné volby dali přednost před Zuzanou Majerovou Zahradníkovou (ODS). Jeho zvolení ale vyvolalo mezi některými politiky a známými osobnostmi velké vášně.

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 22 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hackeři propašovali na web ČTK smyšlenou zprávu o atentátu na Pellegriniho

Zpravodajský web České noviny, který provozuje tisková agentura ČTK, se v úterý stal terčem hackerského útoku. Na stránkách se objevily smyšlené texty o údajném atentátu na nově zvoleného slovenského prezidenta Petera Pellegriniho. Případem se zabývají příslušné úřady.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy