Jan Škurek

Soud, ilustrační foto

Obžalovaní v kauze OKD jsou nevinní, potvrdil odvolací soud

Trojice mužů obžalovaných v případu souvisejícím s údajně nevýhodnou privatizací těžební společnosti OKD nespáchala trestný čin. Zprošťující rozsudek dnes potvrdil Městský soud v Praze, který zamítl odvolání státního zástupce. Obžalobě čelili bývalí místopředsedové Fondu národního majetku Pavel Kuta a Jan Škurek a znalec Rudolf Doucha, který vypracoval posudek k ceně státního podílu v OKD. Verdikt je nyní pravomocný.
Soudy, ilustrační fotografie

Rozsudek v kauze OKD padne 7. května, obžalovaní vinu odmítli

Praha - Soudní znalec Rudolf Doucha a bývalí místopředsedové Fondu národního majetku (FNM) Pavel Kuta a Jan Škurek dnes v závěrečných řečech odmítli obžalobu, která je viní z chyb při privatizaci podniku OKD z roku 2004, při níž údajně vznikla škoda 5,7 miliardy korun. Doucha je přesvědčen, že neměl ocenit veškerý majetek firmy, ale jen akcie ve vlastnictví státu. Bývalí státní úředníci zase míní, že o privatizaci rozhodla vláda, a nikoliv oni. Rozsudek padne 7. května, tedy více než dva a půl roku po zahájení procesu.
OKD, Důl Paskov

Ať uhradí škodu 5,7 miliardy, požaduje žalobce za nepřesný posudek k OKD

Ostrava - Za zpracování nepřesného posudku vedoucího k nevýhodné privatizaci těžebního podniku OKD navrhl žalobce soudnímu znalci Rudolfu Douchovi tříletý podmíněný trest. Bývalí místopředsedové Fondu národního majetku (FNM) Pavel Kuta a Jan Škurek, kteří měli privatizaci na starosti, by měli dostat podmínku 2,5 roku. Všichni tři by měli společně nahradit škodu 5,7 miliardy korun, která podle obžaloby při privatizaci vznikla. V závěrečné řeči to dnes navrhl státní zástupce Tomáš Černý. Obžalovaní vinu odmítají. Závěrečné řeči budou pokračovat ve středu, pak by měl zaznít termín, kdy bude vynesen rozsudek.
OKD, Důl Paskov

Posudek k OKD? Mimo realitu, znalec se dostal do prekérní situace zaznělo u soudu

Praha - Znalecký posudek k ocenění státního podílu v těžební společnosti OKD nemohl být zpracován kvalitně, protože termín jeho zpracování "naprosto neodpovídal realitě". Před trestním senátem, který projednává kauzu privatizace OKD, to dnes uvedl expert na oceňování podniků Luboš Kluz. Kvůli posudku sedí na lavici obžalovaných znalec Rudolf Doucha, dalšími obviněnými v kauze jsou bývalý místopředseda Fondu národního majetku Pavel Kuta a jeho kolega Jan Škurek.

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 33 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Miloš Zeman

Miloš Zeman chce na Slovensko, ale zůstává v Motole. Zdravotní stav se zlepšuje

Dva týdny už je exprezident Miloš Zeman hospitalizovaný v pražské Fakultní nemocnici Motol. Podle lékařů se jeho zdravotní stav nadále zlepšuje, na odhad termínu propuštění je však brzy. Zeman přitom údajně koketuje s myšlenkou, že by se vydal na Slovensko a před druhým kolem tamní prezidentské volby podpořil Petera Pellegriniho. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Ilustrační foto

Dnes je Zelený čtvrtek, významný den spojený s Poslední večeří

Zelený čtvrtek, čtvrtý den Velikonočního týdne, je jedním z nejvýznamnějších dnů v křesťanském liturgickém kalendáři. Tento den má hluboký náboženský význam, připomíná události spojené s Ježíšem Kristem, zejména jeho Poslední večeři se svými učedníky a zahájení pašijového týdne, který vrcholí Velikonocemi.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Už žádný Xbox a PlayStation. Putin nařídil vládě, aby vymyslela, jak vyrobit vlastní herní konzole

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu nařídil ruské vládě, aby hledala způsoby podpory výroby domácích herních konzolí, informuje ruská státní tisková agentura TASS. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy