Josef Jandač (hokejový trenér)

Český národní tým (ilustrační foto)

Jandač rozhodl. Na MS do Dánska jede Plekanec a premiérově třeba Nečas. Naopak Zadina si musí počkat

Praha - Po příletu ze Švédska, kde se český hokejový národní tým zúčastnil ze svého pohledu ne příliš podařeného posledního turnaje v rámci Euro Hockey Tour 2017/18, tedy Švédských her, na kterých prohrál všechny své tři zápasy poté, co všech předešlých sedm přípravných duelů před nadcházejícím mistrovství světa v Dánsku a právě i před těmito zmiňovanými Švédskými hrami naopak vyhrál, zveřejnil kouč Josef Jandač konečnou nominaci na šampionát, jenž začne příští týden v pátek. V konečné soupisce čítající celkem 26 jmen, z toho jsou v ní přítomni tři brankáři, 8 obránců a 15 útočníků, nalezneme Tomáše Plekance, dalším reprezentantem hrající v současnosti v NHL je pak v této nominaci obránce Radko Gudas. Vedle těchto jmen pak zaujme i dvanáct nováčků, mezi nimiž můžeme například naleznout brněnskou kometu Martina Nečase či Filipa Chytila patřící New Yorku Rangers.
Hokej, ilustrační foto

Jandač by svěřil národní tým dvěma jménům. Jedno z nich už ale angažmá u repre odmítlo

Praha - V úterý se potvrdila spekulace, jež si žila svým vlastním životem několik dní. Kouč Josef Jandač po letošním mistrovství světa v hokeji, které se bude v květnu konat v Dánsku, jako hlavní stratég u hokejového národního týmu skončí a v příští sezóně povede spolu se svým dosavadním reprezentačním asistentem Jiřím Kalousem Magnitogorsk, tedy jednoho z účastníků ruské KHL. Dosud se ke svému blížícímu se konci v národním týmu sám Jandač nikterak nevyjadřoval, nyní promluvila a mimo jiné také uvedl, koho by rád u kormidla coby svého nástupce.
Hokej, ilustrační foto

Kdo bude hrát s kapitánem Eratem v prvním útoku? Jandač zveřejnil sestavu na Finsko

Soul - Nejen, že se blíží samotné Zimní olympijské hry v jihokorejském Pchjongčchangu, ale v ruku v ruce s tím se blíží i ostře sledovaný olympijský hokejový turnaj, jehož první zápasy budou na programu uř příští týden ve středu 14. února. Logicky se tak již všichni účastníci tohoto turnaje, jenž se poprvé po delší době bude muset obejít bez největších hvězd hrajících v kanadsko-americké NHL, včetně samozřejmě i českého národního týmu pod vedením trenéra Josefa Jandače. Ten ve čtvrtek odpoledne středoevropského času zvěřejnil sestavu tak, jak by měla nastoupit v přípavném nedělním zápase (hraného brzy ráno SEČ 7:30) proti Finsku, který se odehraje v Soulu. A právě v Soulu už trénoval kompletní tým
Hokej, ilustrační foto

Do nominace na MS se nevešel hráč z NHL! Do Paříže naopak jede Šulák

České Budějovice - Prakticky hned poté, co čeští hokejisté odehráli v neděli svůj poslední přípravný zápas (jenž mimochodem odehráli s Ruskem v rámci Českých hokejových her) na blížící se mistrovství světa v ledním hokeji, které se od pátku bude konat v Paříži a Kolíně nad Rýnem, zveřejnil kouč národního týmu Josef Jandač jména všech, kteří se výše zminěného hokejového svátku zúčastní. Do města pod Eiffelovou věží tak tedy odjedou tři gólmani, devět obránců a patnáct forvardů. Po tomto večeru je tak jasné, že tato sezóna skončila pro trio obránců Jakub Kindl, David Sklenička, Milan Doudera a také pro dva útočníky a to konkrétně pro Lukáše Kašpara s Jiřím Sekáčem.
Ilustrační foto

Zacha a pravděpodobně ani Gudas hokejistům na MS nepomohou, neprošli prohlídkou

Chomutov - Trenér národního týmu Josef Jandač musí řešit první potíže před květnovým mistrovstvím světa. Obránce Radko Gudas z Philadelphie a útočník Pavel Zacha z New Jersey neprošli v NHL zdravotním prohlídkou, a tak budou na šampionátu v Německu a Francii chybět. I když v případě řízného beka Gudase existuje ještě malá naděje.
Hokej, ilustrační foto

Jandač bude i nadále u reprezentace spolupracovat s triem se zkušenostmi ze zámoří

Praha - Nejprve se zdálo, že Josef Jandač bude muset po nedávném Světovém poháru v ledním hokeji, jenž se konal v kanadském Torontu, hledat nové asistenty do svého realizačního týmu u hokejové reprezentace. Původní plán totiž zněl následovně: právě pro Světový pohár měli pomáhat Jandačovi Martin Ručinský, Václav Prospal a Jiří Fisher, tedy bývalí hokejisté, kteří mají nemalé zkušenosti z kandsko-americké NHL. Po této zámořské akci měli pak původně ve svých funkcích skončit, nakonec ale budou s Josefem Jandačem pokračovat v národním týmu i nadále. Připomeňme, že Martin Ručinský zastává roli manažera, Václav Prospal je asistentem a Jiří Fisher bude stále působit jako hlavní skaut. Podle původního plánu pak bude na střídačce spolu s Jandačem i další dva asistenti Jiří Kalous a Jaroslav Špaček.
Hokej, ilustrační foto

Bez Hudlera i Vrbaty. Jandač zveřejnil zbývajících sedm jmen pro Světový pohár

Praha - Začátkem března zveřejnil kouč Josef Jandač, jenž po letošním světovém šampionátu vystřídal v pozici hlavního trenéra české hokejové reprezentace Vladimíra Vůjtka, první část nominace na další letošní velkou mezinárodní hokejovou akci a to Světový pohár, který se v září bude konat v Torontu. Ta čítala celkem 16 jmen, nyní tuto nominaci doplnil realizační tým o dalších sedm hokejistů. Nyní je tak jasné, že na podzim v zámoří v reprezentačním dresu neuvidíme například Jiřího Hudlera, Radima Vrbatu či Romana Červenku.
Hokej, ilustrační foto

Jandač zveřejnil první nominaci na Světový pohár. Objevil se v ní i Kempný a tři nováčci

Praha - Ve středu odpoledne se v pražském hotelu Clarion veřejnost dozvěděla prvních šestnáct jmen, které s sebou realizační tým v čele s koučem Josefem Jandačem vezmou do kanadského Toronta, kde se letos v září bude konat prestižní Světový pohár. Většina hráčů, která se v tomto úvodním výběru objevila, nastupuje v zámořské NHL. Výjimkou jsou akorát obránce Michal Kempný, jenž v současnosti hraje za ruský Omsk a také útočník Vladimír Sobotka, který obléká dres stejného celku. Ve výběru pak není k vidění jméno Jaromíra Jágra, se kterým na Floridě mluvil generální manažer národního týmu Martin Ručinský. Ten prozradil, že jemu neřekl ohledně účasti na tomto turnaji jasné ano či ne. Až po play-off NHL se vše kolem této 44leté legendy rozhodne.
Hokej, ilustrační foto

Kdo bude v první nominaci pro Světový pohár. Jandač jména oznámí ve středu

Praha - Josef Jandač sice ještě v současnosti asistuje u hokejové reprezentace Vladimíru Vůjtkovi staršímu, nicméně právě tohoto kouče berounský rodák od příští sezóny ve funkci hlavního kouče národního týmu nahradí. I proto na zítřejší tiskové konferenci právě Josef Jandač oznámí první část nominace hokejistů na podzimní Světový pohár, který se bude konat v Torontu a který bude první ostrou akcí právě pro tohoto kouče. Kdo by mohl být v této první nominaci?

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 1 hodinou

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 4 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 4 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

Ukrajina zatápí Rusům. Oblasti ruší oslavy Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy