Jeff Bezos

Rotterdam je s 610 000 obyvateli druhé největší nizozemské město. Jedná se také o největší evropský přístav, město moderní architektury a zároveň město velkého historického významu.

Rotterdam popřel, že by povolil rozmontovat most kvůli Bezosově jachtě

Rotterdamská radnice popřela zprávy v tisku z tohoto týdne, že povolila rozmontovat historický most kvůli jachtě, kterou si nechal v přístavním městě postavit americký miliardář Jeff Bezos. Mluvčí americkému portálu CBS sdělil, že radnice žádnou podobnou žádost od firmy Oceanco, která loď postavila, nedostala.
Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Majetek nejbohatších lidí se za pandemie rozrostl, víc lidí je ale v chudobě

Majetek nejbohatších lidí světa se za pandemie covidu-19 rozrostl, na druhou stranu se ale víc lidí ocitlo v chudobě. Ve své zprávě o nerovnosti to dnes uvedla britská nevládní organizace Oxfam. Nízké příjmy těch nejchudších podle ní přispěly ke smrti 21.000 lidí denně. Majetek deseti nejbohatších lidí se od března 2020, tedy od začátku pandemie, více než zdvojnásobil.
Modul s Jeffem Bezosem na palubě úspěšně přistál. (20.7.2021)

Vesmírná turistika odstartovala. Bezos s hosty se podíval do vesmíru

Raketa New Shepard společnosti Blue Origin dnes úspěšně vynesla modul RSS New Step (nový krok) s nejbohatším mužem světa Jeffem Bezosem a třemi dalšími vesmírnými turisty na hranici vesmíru. Nosná raketa i modul s posádkou po několikaminutovém letu bezpečně přistály. Přímý přenos bylo možné sledovat na webu společnosti.
Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Petice vyzývá Jeffa Bezose, aby se z cesty do vesmíru už nevracel na Zemi

Na internetu se objevila petice, která vyzývá miliardáře Jeffa Bezose, aby se ze své plánované červencové cesty do vesmíru již nevracel na Zem. Petici za dva týdny podepsalo bezmála 96.000 lidí a jejich počet stále roste. Na výzvu určenou "proletariátu" na serveru change.org upozornil list The Guardian.
Distribuční centrum Amazonu v USA

Amazon by se měl o své zaměstnance lépe starat, napsal Bezos

Amazon by se měl o své zaměstnance lépe starat, uvedl podle agentury Reuters ve svém posledním dopise akcionářům šéf a zakladatel firmy Jeff Bezos. Napsal to jen několik dní poté, co se největšímu internetovému prodejci na světě, který čelí časté kritice kvůli pracovním podmínkám svých zaměstnanců, podařilo zažehnat snahu o založení prvních odborů ve Spojených státech.
Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Bezos podporuje zvýšení korporátní daně ve Spojených státech

Šéf americké internetové společnosti Amazon Jeff Bezos podporuje navrhované zvýšení korporátní daně ve Spojených státech. Na svém blogu přivítal, že vláda chce s její pomocí zlepšit stav infrastruktury v zemi. Bezosova firma opakovaně čelila obviněním, že se sama placení daní vyhýbá, nebo že státu odvádí příliš málo. Nová americká vláda chce firmám zvýšit daň na 28 ze současných 21 procent.
Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Nejbohatším člověkem na světě je nadále Bezos, Musk je druhý

Titul nejbohatšího člověka na světě si podle žebříčku časopisu Forbes už čtvrtý rok po sobě udržel zakladatel společnosti Amazon Jeff Bezos s majetkem 177 miliard USD (3,9 bilionu Kč). Za ním skončil podnikatel Elon Musk, jehož majetek činil 151 miliard USD.
Jeff Bezos, zakladatel Amazon

Jeff Bezos je opět nejbohatším člověkem na světě

Šéf internetové společnosti Amazon Jeff Bezos se vrátil na pozici nejbohatšího člověka světa, ze které jej nedávno sesadil ředitel automobilky Tesla Elon Musk. Bezos se stal nejbohatším na světě v roce 2017 a na této pozici byl až do ledna, než ho sesadil Musk, uvedl s odvoláním na aktuální údaje časopisu Forbes web CNBC.
Elon Musk

Elon Musk se stal nejbohatším člověkem světa, porazil Bezose

Šéf a spoluzakladatel americké společnosti Tesla Elon Musk se dnes stal nejbohatším člověkem světa. Jeho majetek podle agentury Bloomberg přesahuje 188 miliard dolarů (přes čtyři biliony Kč). Musk, který stojí i za úspěchem firmy SpaceX, v prvenství předstihl zakladatele internetového obchodu Amazon Jeffa Bezose. Ten se titulem nejbohatšího člověka světa podle žebříčku agentury Bloomberg pyšní od října 2017.
Elon Musk

Překoná Bezose? Elon Musk by se brzy mohl stát nejbohatším člověkem světa

Šéf a spoluzakladatel americké společnosti Tesla Elon Musk je blízko k získání titulu nejbohatšího člověka planety. Po středečním růstu akcií Tesly dělí devětačtyřicetiletého Muska od zakladatele firmy Amazon Jeffa Bezose tři miliardy USD (téměř 64 miliard Kč). Bezos se titulem nejbohatšího člověka světa podle žebříčku agentury Bloomberg pyšní od října 2017.
Elon Musk

Nový index miliardářů: Musk je druhým nejbohatším člověkem na světě. předstihl Gatese

Šéf a zakladatel výrobce elektrovozů Tesla Elon Musk v pondělí předstihl spoluzakladatele Microsoftu Billa Gatese a je nyní druhým nejbohatším člověkem na světě. Devětačtyřicetiletému podnikateli pomohl prudký růst akcií jeho automobilky. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg. V čele žebříčku se i nadále neohroženě drží ředitel internetového obchodu Amazon Jeff Bezos.
Elon Musk

Elon Musk se stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa, předstihl Arnaulta

Zakladatel a šéf americké společnosti na výrobu elektromobilů Tesla Elon Musk se díky pondělnímu růstu ceny akcií firmy stal čtvrtým nejbohatším člověkem světa. Předstihl tak francouzského podnikatele Bernarda Arnaulta, který působí v odvětví prodeje luxusního zboží. S odvoláním na svůj index miliardářů o tom informovala agentura Bloomberg.

Aktuálně se děje

včera

Donald Tusk

Tusk: Situace je kritická. Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu Ukrajiny

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

včera

včera

včera

včera

Írán, ilustrační fotografie.

Írán čelí novým západním sankcím i hrozbě izraelské odvety

USA a Velká Británie ve čtvrtek uvalily rozsáhlé sankce na firmy a jednotlivce, kteří pomáhají s výrobou íránských dronů a řízených střel, uvedla zahraniční média. Jde o reakci na íránský útok na Izrael. Teherán ve čtvrtek zopakoval, že je připraven na další odvetu v případě slibované izraelské reakce. 

včera

včera

včera

Ilustrační fotografie

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

včera

V metru na Floře spadl člověk do kolejiště. Vlaky hodinu nejezdily

Pád osoby do kolejiště ve stanici Flora zastavil ve čtvrtek dopoledne provoz linky A pražského metra. Vlaky nejezdily zhruba hodinu, zatímco na místě zasahovaly složky integrovaného záchranného systému. Vážně zraněný muž byl převezen do nemocnice v umělém spánku. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy