Jekatěrinburg

Jekatěrinburg

Úřady v Jekatěrinburgu navrhnou pro stavbu pravoslavného chrámu jiná místa

Nový pravoslavný chrám v Jekatěrinburgu by mohl být postaven jinde, než se původně plánovalo. Seznam nejméně čtyř takových míst se po částečně násilných protestech proti výstavě svatostánku v parku ve středu města chystají v pondělí zveřejnit úřady. S odkazem na vyjádření gubernátora Sverdlovské oblasti Jevgenije Kujvaševa to dnes napsala agentura DPA.
Jekatěrinburg

Sporný chrám v Jekatěrinburgu? Putin se chce zeptat na názor občanů

Ruský prezident Vladimir Putin se dnes vyslovil pro průzkum názorů veřejnosti Jekatěrinburgu na spornou stavbu kostela v tamním parku. Obyvatelé čtvrtého největšího ruského města proti realizaci stavebního projektu místních úřadů od pondělí protestují při nepovolených demonstracích a téměř stovku jich policie už zadržela. Radnice tvrdí, že průzkum mínění už začal a stavba byla zatím přerušena.
Jekatěrinburg

Během protestů v ruském Jekatěrinburgu byli zranění tři lidé

Tři lidé utrpěli zranění a museli být hospitalizováni po nepovoleném protestu proti stavbě nového pravoslavného chrámu na místě parku v centru ruského Jekatěrinburgu. Oznámila to dnes agentura TASS s odvoláním na místní úřady. Další podrobnosti neuvedla.
Poslední snímek zachycující Djatlovovu výpravu při stavbě stanů

Co se stalo s Ďatlovou výpravou? Ruští vyšetřovatelé znovu otevírají děsivou záhadu

V roce 1959 zemřelo na Urale za tajemných okolností devět mladých lidí. Jejich těla objevili záchranáři až po několika týdnech. Vyšetřování tragédie přineslo celou řadu podivných poznatků. Policisté nakonec dospěli k závěru, že smrt všech členů expedice způsobila spontánní síla, kterou nedokázali překonat. Nyní se místní úřady v Jekatěrinburgu rozhodly případ znovu otevřít a za použití dostupných moderních technologií a postupů prošetřit.

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy