Jill Bidenová

Americký prezident Joe Biden se svou ženou a viceprezidentkou Kamalou Harrisovvou.

Jill Bidenová naznačila, že se její muž bude znovu ucházet o prezidentský úřad

Americký prezident Joe Biden se podle své manželky Jill bude v roce 2024 znovu ucházet o prezidentský úřad. Bidenová to naznačila v rozhovoru se stanicí CNN a dodala, že jeho kandidaturu plně podporuje. Biden ještě formální prohlášení o kandidatuře neučinil, ačkoliv sám již několikrát zmínil, že má v úmyslu se o druhý mandát ucházet, píše agentura Reuters.
Jill Bidenová

Bidenová v Namibii zahájila návštěvu Afriky

Manželka prezidenta Spojených států Jill Bidenová dnes přiletěla do Namibie, kde zahájila svou první návštěvu Afriky v roli první dámy. Informuje o tom agentura Reuters, podle níž má pětidenní návštěva posílit vztahy USA s africkým zeměmi.
Jill Bidenová

Jill Bidenová má pozitivní test na koronavirus

První dáma Spojených států Jill Bidenová má pozitivní test na koronavirus. Oznámila to dnes její mluvčí. Joe Biden, který nemoc nedávno prodělal ve dvou fázích, měl negativní test už 7. srpna. Biden se dnes vrátil z dovolené v Jižní Karolíně, kam prezidentský pár dorazil ve středu.
Jill Bidenová

Rusko uvalilo sankce na 25 Američanů, je mezi nimi Bidenova žena

Rusko dnes oznámilo zavedení sankcí proti 25 Američanům, včetně manželky a dcery prezidenta Spojených Států Joea Bidena a dalších prominentních osobností. Informovala o tom agentura TASS, podle níž jsou mezi sankcionovanými Američany lidé "zodpovědní za formování rusofobního kurzu".
Zuzana Čaputová

Čaputová se setkala s Bidenovou, ocenila podporu od USA

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová ocenila podporu, které se zemi dostává od Spojených států, a také spolupráci mezi oběma zeměmi. Čaputová to řekla při přijetí americké první dámy Jill Bidenové, se kterou se dnes dopoledne setkala na závěr její zahraniční cesty.
Jill Bidenová

Americká první dáma Jill Bidenová navštívila Slovensko a nečekaně i Ukrajinu

Americká první dáma Jill Bidenová dnes nečekaně navštívila Ukrajinu. V Užhorodu, kam odjela ze své návštěvy hraničního přechodu na ukrajinsko-slovenských hranicích, se sešla s Olenou Zelenskou, manželkou ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského. Informovala o tom agentura AP. Na ukrajinském území podle informací novinářů z jejího doprovodu pobyla manželka amerického prezidenta přibližně dvě hodiny. Na Slovensku Bidenová ocenila dobrovolníky a pracovníky krizového centra v Košicích. Setkala se tam také s uprchlíky z válkou zasažené Ukrajiny, napsal list Korzár.
Joe Biden a Jill Bidenová

Bidenová v Rumunsku ocenila tamní vládu za pomoc ukrajinským uprchlíkům

Americká první dáma Jill Bidenová dnes v Rumunsku ocenila tamní vládu a humanitární organizace za pomoc Ukrajincům prchajícím před ruskou invazí. Projevenou solidaritu označila za "úžasnou", ale také jen za začátek, napsala agentura AP. Poté se setkala se skupinkou ukrajinských matek, jejich dětí a vychovatelek, které utekly před válkou. Vyzdvihla jejich sílu a odolnost. Odpoledne Bidenová v rámci své cesty po východní Evropě zavítala na Slovensko.
Joe Biden a Jill Bidenová

První dáma USA Bidenová míří do Evropy, navštíví i Slovensko

První dáma Spojených států Jill Bidenová se v neděli při příležitosti Dne matek setká s ukrajinskými uprchlíky na východě Slovenska, kam zavítá v rámci pětidenní cesty do východní Evropy. Oznámil to dnes Bílý dům. Cesta Bidenové má začít na konci pracovního týdne v Rumunsku, manželka amerického prezidenta Joea Bidena se chce kromě uprchlíků setkat také s americkými vojáky nebo diplomaty a představiteli slovenské i rumunské vlády.
Joe Biden složil prezidentskou přísahu. (20.1.2021)

OBRAZEM: USA mají nového prezidenta, Biden složil přísahu a přednesl řeč

USA mají nového, v pořadí již 46. prezidenta. Stal se jím Joe Biden, který dnes složil prezidentskou přísahu u budovy Kapitolu ve Washingtonu. Nový prezident následně pronesl první projev ve funkci. Slavnostní inaugurace se zúčastnili jeho předchůdci v úřadu v čele s Barackem Obamou, kterému Biden dělal viceprezidenta mezi lety 2009 a 2017.

Aktuálně se děje

před 5 minutami

před 35 minutami

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno včera

Vláda schválila novelu zákona o zbraních, která reaguje na střelbu na FF UK

Vláda ve středu schválila novelu zákona o zbraních, která urychlí začátek platnosti dvou zásadních opatření obsažených v novém zákoně o zbraních. Jde o povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii v otázce zajištění zbraní. Změny by mohly platit už od letošního července.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy