Joko Widodo

Vlajky

Indonéský prezident Widodo byl inaugurován, přísahu složil pod výtiskem koránu

Za přísných bezpečnostních opatření se dnes v Jakartě konala inaugurace opětovně zvoleného indonéského prezidenta Jokoa Widodoa. Média srovnávají dnešní atmosféru s tou před pěti lety a shodují se, že dnešek byl pojat střízlivěji, hlavně kvůli bezpečnostním obavám. Před deseti dny se totiž muslimští radikálové pokusili zavraždit jednoho z ministrů, který je stále hospitalizován.
Indonésie

V Indonéské provincii Papua vypukly krvavé střety. 26 mrtvých, vládní budovy v plamenech

Na 26 mrtvých vzrostla v indonéské provincii Papua bilance pondělních nepokojů, které vyvolaly zvěsti, že středoškolský učitel nazval studenty z řad domorodého obyvatelstva opicemi. Rozhořčení demonstranti ve městě Wamena zapalovali vládní budovy, obchody, obytné domy i auta a motocykly. Ve Wameně zahynulo 22 lidí, v provinční metropoli Jayapura pak další čtyři, informovala dnes agentura AP.
Indonésie

Západní Papua se chce trhnout od Indonésie. Vypukly protesty, hoří parlament

Demonstranti v indonéské provincii Západní Papua dnes vypálili budovu regionálního parlamentu a zablokovali provoz v místní metropoli Manokwari. Protesty směřovaly proti policii, která v neděli zatkla 43 studentů ze sousední provincie Papua a údajně na ně pokřikovala rasistické nadávky. Informovala o tom agentura AP.
Vlajky

Indonéský prezident chystá změnu hlavního města

Indonéský prezident Joko Widodo hodlá přesunout v nadcházejících letech administrativní metropoli země z Jakarty do jiného města ležícího mimo přelidněný ostrov Jáva. Informovala o tom dnes agentura Reuters s odvoláním na indonéského ministra pro plánování.
Vlajky

Indonéský prezident Widodo slaví. Ve volbách porazil generála, naznačují "rychlé součty"

Při sčítání hlasů odevzdaných v dnešních indonéských prezidentských volbách vede dosavadní hlava státu Joko Widodo s náskokem osmi až dvanácti procentních bodů před svým hlavním soupeřem, bývalým armádním generálem Prabowem Subiantem. Podle agentury Reuters to oznámilo Středisko pro strategická a mezinárodní studia (CSIS) a několik dalších renomovaných organizací, jež jsou oprávněné provádět neoficiální, takzvané "rychlé součty" hlasů. Výsledek byl zveřejněn po sečtení více než 80 procent hlasovacích vzorků. V parlamentních volbách, které se konaly rovněž dnes, je zatím s více než polovinou získaných hlasů v čele vládní koalice, jež podporuje prezidenta Widoda.
Vlajky

"Indonéský Obama" nenaplnil očekávání. Měl hájit demokracii, přišel ale šok

Před pěti lety byl Joko Widodo označován za indonéského Baracka Obamu. Po zvolení prezidentem zdobila jeho tvář titulní stranu časopisu Time, který o něm psal jako o nové naději pro Indonésii. Widodovo vítězství ve volbách bylo vnímáno jako důkaz, že i outsideři mohou porazit zástupce mocné oligarchie, uvedl deník The Guardian.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 10 minutami

před 30 minutami

Vlivná Kim Jo-čong, sestra diktátora na archivních snímcích.

Sestra vůdce KLDR hrozí: Vybudujeme ohromnou vojenskou sílu

Severní Korea hodlá pokračovat v budování "ohromující a nejsilnější vojenské síly" na ochranu své suverenity a míru v regionu, prohlásila Kim Jo-džong, která je vlivná sestra severokorejského vůdce Kim Čong-una, jak informoval ve středu server The Korea Times s odkazem na tamní tiskovou agenturu KCNA.

před 43 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico definitivně zatočil s RTVS. Stanice se přejmenuje a bude povinně vysílat hymnu

Vláda slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) ve středu schválila kritizované změny fungování veřejnoprávních médií. Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) se má změnit na Slovenskou televizi a Rozhlas (STVR), jejíhož ředitele bude volit devítičlenná rada se čtyřmi nominanty ministerstva kultury. Slovenská vláda dnes schválila příslušný návrh zákona, uvedla agentura TASR.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Pokles cen potravin? Naopak, většina z nich v dubnu zdražila, tvrdí ČSÚ

V dubnu došlo k celkovému zdražení většiny potravin, které pravidelně monitoruje Český statistický úřad (ČSÚ).

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy