Josef Novotný (poslanec)

Poslanecká sněmovna, ilustrační foto

Sněmovna vydala Novotného a Borku k trestnímu stíhání

Praha - Sněmovna dnes vydala poslance Josefa Novotného (za ČSSD) a Jaroslava Borku (KSČM) k trestnímu stíhání v kauze ROP Severozápad. Jsou podezřelí z poškození finančních zájmů Evropské unie a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky.
Poslanecká sněmovna, ilustrační foto

Vydání dvou poslanců se komplikuje, výbor zve policejního prezidenta a nejvyššího žalobce

Praha - O vydání poslanců Josefa Novotného (za ČSSD) a Jaroslava Borky (KSČM) k trestnímu stíhání stále není rozhodnuto. Sněmovní mandátový a imunitní výbor dnes opět přerušil jednání. Na příští zasedání, které se uskuteční 6. června, si výbor pozve policejního prezidenta Tomáše Tuhého a nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, řekla novinářům předsedkyně výboru Miroslava Němcová (ODS).
Poslanecká sněmovna, ilustrační foto

Kauza ROP: Policie žádá Sněmovnu o vydání dvou poslanců ke stíhání

Praha - Policie vydala usnesení o zahájení stíhání dvou poslanců v kauze machinací s dotacemi z Regionálního operačního programu (ROP) Severozápad. Na svém webu to dnes oznámilo Vrchní státní zastupitelství v Praze. Stíhání ale může začít až po souhlasu Sněmovny. Předsedkyně mandátového a imunitního výboru Sněmovny Miroslava Němcová (ODS) v úterý ČTK řekla, že policie žádá o souhlas se stíháním poslanců Josefa Novotného (za ČSSD) a Jaroslava Borky (KSČM) z Karlovarského kraje.

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 38 minutami

před 1 hodinou

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Helena Langšádlová

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Putinův sluha Lukašenko: Nikdy jsme si nežili tak dobře, jako nyní

Prezident Běloruska Aleksandr Lukašenko prohlásil, že jeho země nikdy nezažila lepší časy než nyní. Ve své řeči porovnal éru po rozpadu SSSR s aktuální situací. Upozornila na projev Ukrajinska pravda s odkazem na běloruskou agenturou BelTa.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy